Tips voor een stedentrip Rome

Ga je binnenkort naar Rome op Stedentrip? Lees hier alle tips voor een stedentrip naar Rome. Rome is de hoofdstad van Italië en is tevens voormalig hoofdstad van het Romeinse Rijk. De stad heeft veel monumenten die je kunt deze bekijken tijdens je vakantie naar de stad. Ook Vaticaanstad ligt een Rome. Voor zowel geloven als ongelovigen is dat een must-see in de stad.

aanbieding tui.nl

Klimaat

Je kunt de Italiaanse hoofdstad het beste bezoeken in de lente of herfst. In de zomer zijn de temperaturen namelijk extreem hoog, waardoor smog behoorlijk vervelend kan worden. Bij sommige mensen resulteert dit dan ook in ademhalingsproblemen. In de winter zou je de stad eventueel ook nog kunnen bezoeken: echt koude winters kent men namelijk niet.

Bezienswaardigheden in Rome

Rome heeft talloze bezienswaardigheden die je moet zien. We benoemen de belangrijkste bezienswaardigheden van de stad hieronder als tip voor jouw stedentrip naar Rome.

sunweb aanbiedingen

Het Colosseum

Het Colosseum is ongetwijfeld het bekendste monument van Italië. Het theater is een overblijfsel van het Romeinse Rijk. Het heeft een totale oppervlakte van zo’n 2,4 hectare en heeft een ovale vorm. Het gebouw is ongeveer 48 meter hoog en indrukwekkend om te zien.

Trevifontein

Een andere, zeer bekende, bezienswaardigheid in Rome is de Trevifontein. De fontein is maar liefst 26 meter hoog en werd gebouwd door de architect Nicola Salvi. Als thema werd de zeegod Neptunes gebruikt.

Villa Borghese

Villa Borghese is een prachtige villa in het gelijknamige stadspark van Rome. Met een andere wandeling door het park kom je onder andere langs deze mooie villa, enkele monumenten, fonteinen en een vijver.

Vaticaan Museum

Rome heeft een aantal prachtige paleizen én het Vaticaan Museum bevindt zich in één van deze paleizen. In het museum leer je meer over het ontstaan van Vaticaanstad en tevens zit er een grote bibliotheek bij met veel zeldzame boeken.

De Spaanse trappen

De bekende Spaanse trappen vind je in Rome. Wereldwijd zijn de trappen een fenomeen geworden. In de lente en zomer worden er vaak mooie bloemen op de trapleuningen geplaatst. Het is niet alleen geliefd onder toeristen, maar ook onder de locals.

Vaticaanstad

Vaticaanstad is de kleinste onafhankelijke staat ter wereld. Het volkenrechtelijke gedeelte wordt vertegenwoordigd door de Heilige Stoel. Het dwergstaatje is ontstaan in 1929 toen het Verdrag van Lateranen werd getekend. Het staatje staat geregistreerd op de Werelderfgoedlijst van UNESCO en je kunt er van alles bekijken, waaronder de Sint-Pietersbasiliek, de Sixtijnse Kapel, het Sint-Pietersplein en het Apostolisch Paleis.

Vervoer

Er zijn twee vliegvelden bij Rome: het Fiumicino Airport en Ciampino International Airport. Als je vanaf Amsterdam vliegt, vlieg je in ongeveer twee uur naar de Italiaanse hoofdstad. Vanaf beide luchthavens gaan bussen en treinen naar het centrum van Rome.

In de stad heb je twee metrolijnen: de rode en blauwe route. De metro gaat langs de meeste bezienswaardigheden in de stad. Je kunt losse kaartjes kopen, maar als je van plan bent om veel te reizen met het openbaar vervoer kun je kiezen voor een Rome-pas. Je krijgt dan ook direct gratis entree tot twee bezienswaardigheden. Een los kaartje kost slechts een euro per rit. Je kunt dan maximaal 75 minuten reizen met de bus, metro of tram.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *