Tips Stedentrip Dublin

stedentrip tips dublin

Het mooiste aan Dublin is toch wel dat niets er het mooiste is. De honderden aspecten van Ierlands plezierige hoofdstad roepen beelden op van een stad die veel heeft meegemaakt.

aanbieding tui.nl

De Geschiedenis van Dublin

Deze om zijn schrijvers en dichters bekend staande stad heeft veel hotels, hotels in vele soorten en prijsklassen. Deze hotels vindt u in de gezellige wijken: Ballsbridge, Drumcondra, Parnell Square, Rathmines, Saint Stephen’s Green en Temple Bar. De hotels zijn gevestigd in de vele prachtige en historische gebouwen en straten in Dublin, zoals het gerestaureerde 19de eeuwse schoolgebouw voor weeskinderen van vrijmetselaars of Fishamble Street. De meeste eetgelegenheden, theaters, bezienswaardigheden en winkels zijn op loop afstand van uw hotel.

tips voor weekend dublin

Wat maakt Dublin uniek?

Een stad om te ontdekken die blaakt van zelfvertrouwen en barst van de energie, maar desondanks haar vanouds rustige plekjes blijft koesteren in de wat achteraf gelegen traditionele pubs en parken. Een stadscentrum wat gevrijwaard is gebleven van anonieme, moderne kantoorgebouwen maar waar indrukwekkende georgian en victoriaanse gebouwen als het hoofdpostkantoor, het douanekantoor en het Trinity College het beeld domineren. Dat brengt je in de stemming voor het mytische Dublin waar de tijd traag verloopt en altijd gelegenheid is om een pint te drinken en een praatje te maken.

sunweb aanbiedingen

Bezienswaardigheden Dublin

Dublin is ook nauw verbonden met de rivier de Liffey. Hier vindt u vele restaurants en bars waar u lekker kunt eten en drinken met een fantastisch uitzicht. Het is mooi om te zien hoe de Liffey door het hart van Dublin langs oude kades en onder mooie bruggen naar zee stroomt en uitmondt in de Dublin Bay. Het centrum van Dublin is zo klein dat u het te voet kunt verkennen. De meeste bezienswaardigheden zoals Trinity College, st. Stevens green, st. Patrick’s cathedral, winkels en cafés op Grafton Street, de trendy gerestaureerde wijk Temple Bar liggen ten zuiden van de Liffey. Ten noorden daarvan is Dublin minder verfijnd, maar beleeft u met de vrijpostige marktkooplui op Moore Street en Mary’s Lane net zoveel plezier.

In het westen is het nationale monument Kilmainham Gaol zeker een bezoek waard en ligt het grootste stedelijke groengebied in Europa, het magnifieke Poenix Park. Het is een schitterende plek om even uit te rusten van het tempo van het stadsleven.

temple bar uitgaan dublin

Openbaar vervoer Dublin

Ook een rit met de DART, een belangrijk middel van Openbaar vervoer in Dublin, een soort buurtspoor dat Howth in het noorden verbindt met Bray in het zuiden brengt u langs de mooiste plekjes. Langs fraaie Georgian en Victoriaans kuststadjes in Dun Laoghaire, de belangrijkste veerboothaven van Dublin. Hier kunt u lekker luieren en naar de passanten kijken.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *