Tip: Vakantie Epirus in Griekenland

8-daagse rondreis Klassiek Griekenland Griekenland

Epirus is een district dat in het noordwestelijke deel van het vasteland van Griekenland ligt en in het noorden grenst aan Albanië en in het westen aan de Ionische Zee. Het gebied is bergachtig en er is veel natuur te vinden. Epirus bestaat uit vier regio’s, namelijk: Arta, Ioannina, Preveza en Thesprotia.

aanbieding tui.nl

Arta

De regio Arta is de meest zuidoostelijke regio van Epirus. Het staat bekend om de vruchtbare vlaktes en valleien afgewisseld met prachtige bergen. De baai van Amvrakikos vindt u in het zuidwesten. Dit is een belangrijke biotoop en de plant- en diersoorten in dit gebied worden beschermd. De brug met drie bogen in Arta is erg bekend en veelbezongen. Het is een prachtige bezienswaardigheid voor vakantiegangers. Ook het kasteel naast de rivier Arachtos en de twee Byzantijnse tempels Kato Penagia en Parigoritissa zijn erg populair onder de toeristen. Daarnaast is het fantastisch om het oude theater van Amvrakia te bezichtigen.

Ioannina

Ioannina is het noordoostelijke gedeelte van Epirus. Het is een bergachtig gebied dat een ideale bestemming is voor natuurliefhebbers. In deze regio zijn hoge bergen, adembenemende valleien, wilde rivieren, hellingen met veel groen en prachtige grotten te vinden. In de regio Ioannina kunt u veel bezienswaardigheden vinden. Zo zijn er de Perama grotten met stalagmieten en stalactieten en de hoogste bergtoppen van het Pindosgebergte. In de gelijknamige hoofdstad vindt u een prachtig meer met ooievaars. Toch staat de regio nog wel het meest bekend om het National Park genaamd Vikos Aoos Gamila waar de diepste kloof ter wereld te vinden is. Andere mooie toeristische attracties zijn het amfitheater Dodoni, de Sint Paraskevi tempel en de beroemde bruggetjes en watermolentjes.

sunweb aanbiedingen

Preveza

Preveza is de zuidwestelijke regio van Epirus. Het noorden van Preveza is bergachtig, maar het zuiden bestaat uit vruchtbare vlaktes. De bekendste rivieren die door deze regio lopen zijn Acherontas en Louros. De mooiste toeristische attracties van Preveza zijn de drie forten die vlakbij de gelijknamige hoofdstad liggen. Daarnaast zijn de Zalogo bergen en de Archeron bronnen ook prachtige plaatsen om te bezoeken. In Preveza zijn diverse opgravingen gedaan die verspreid zijn over de gehele regio. Zo zijn er de opgravingen van Kassopi, de opgravingen van Necromandio en de opgravingen van Kassopi.

Threspotia

Threspotia is de meest noordwestelijke regio van Epirus. Het landschap van deze regio is zeer bergachtig en er is bijna geen vlak gedeelte te vinden. Threspotia staat tevens bekend om al de rivieren die er door dit gebied lopen. In Threspotia vindt u het natuurreservaat Stena Kalama met een rijke flora en fauna en in de delta’s van de Kalamas rivier komen diverse vogelsoorten voor. Threspotia is dan ook een mooi gebied om van de natuur te genieten. Maar ook op cultureel gebied zijn er meerdere toeristische attracties. Zo zijn er het klooster van Giromeri, de oude Gitani opgravingen en de toren van Riga.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *