Stedentrip Dortmund

Dortmund ligt in het westen van Duitsland in het Ruhrgebied. Veel toeristen trekken naar de stad vanwege haar grote winkelaanbod. Het is te vergelijken met Amsterdam. Naast enkele grotere warenhuizen zijn er ook kleine, gezellige winkeltjes. Tijdens de Tweede Wereldoorlog zijn er veel gebouwen beschadigd geraakt, waardoor er maar weinig historische gebouwen over zijn in de stad. Wel zijn er nog enkele kastelen bewaard gebleven.

aanbieding tui.nl

Klimaat

De wintermaanden zijn vrij koel, maar vorst komt echter wel nauwelijks voor. Heel enkel is de temperatuur onder het vriespunt, maar nooit voor een lange periode. In de zomermaanden loopt de temperatuur op tot ongeveer 23 graden Celsius. De zomerperiode is dan ook de beste reistijd.

Bezienswaardigheden in Dortmund

Dortmund is een gezellige stad waar je een aantal leuke bezienswaardigheden kunt vinden. Het voetbalstadion van Borussia Dortmund wordt door veel voetballiefhebbers bezocht en ook de kerstmarkt is elk jaar tijdens de kerst een groot evenement.

sunweb aanbiedingen

Signal Iduna Park

Als je een voetballiefhebber bent, moet je absoluut naar het Signal Iduna Park. Dit stadion stond eerder ook wel bekend als het Westfalenstadion en heeft een capaciteit van ruim 80.000 toeschouwers. De succesvolle Duitse voetbalclub Borussia Dortmund speelt haar thuiswedstrijden in dit stadion. Je kunt een stadiontour boeken en die leidt je naar de kleedkamers, de spelerstunnel, de VIP-gebieden en het museum. Op het einde van de tour kun je nog fanartikelen kopen.

Sint-Petruskerk

De Sint-Petruskerk is een prachtige kerk in Dortmund dat tevens ook gelijk het oudste gebouw is. Het oudste gedeelte van de kerk is de westelijke weertoren. Die werd rond 1200 gebouwd. Door de jaren heen is het gebouw een aantal keren vernield, waaronder door het Franse leger in 1673. In de Tweede Wereldoorlog liep de kerk ook de nodige beschadigingen op. Je kunt de kerk elke dag bezoeken.

Zeche Zollern II/IV

Dortmund was voorafgaand aan de Tweede Wereldoorlog een belangrijke industriële stad. Het stond vooral bekend om haar staal- en koolproductie. De voormalige steenkoolmijn maakt nu onderdeel uit van het Westfalisches Industriemuseum.

Kerstmarkt

Duitsland staat bekend om haar vele kerstmarkten en ook Dortmund huisvest er ieder jaar eentje. Het is gelijk ook één van de grootsten, want jaarlijks staan er zo’n 300 kraampjes. Uiteraard hoort er een glaasje glühwein bij en is het voor zowel kinderen als volwassenen een leuke markt.

Vervoer

De meeste Nederlanders die een dagje naar Dortmund gaan, gaan met de auto. Echter kun je er ook voor kiezen om met de trein te reizen. Vanaf Enschede is er namelijk een rechtstreekse treinverbinding.

De stad heeft een prima openbaarvervoersnetwerk. Bussen en trammen zijn namelijk veelvuldig aanwezig en rijden erg vaak. De kans dat je daadwerkelijk moet wachten op een bus of tram is erg klein of minimaal. Binnen enkele minuten staat er alweer een nieuwe tram of bus. In de binnenstad kun je het beste gewoon lopen. Je kunt dan ook enkele authentieke gebouwen van dichtbij bekijken.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *