Russen meest irritante toeristen

last minute vakantie boeken

Europese toeristen irriteren zich het meest aan Russische vakantiegangers. Dat is de uitkomst van een onderzoek van de vakantiebeoordelingssite Zoover onder meer dan 12.000 toeristen uit twintig Europese landen.

aanbieding tui.nl

Ruim 42 procent van de deelnemers geeft aan zich van alle Europese nationaliteiten het meest te irriteren aan de Russen. Klachten over het gedrag van Russische toeristen komt regelmatig terug in vakantiebeoordelingen op Zoover. Veelgehoorde klachten: luidruchtigheid, onbeschoft, ongemanierd en asociaal gedrag. Voordringen bij het buffet staat met stip op één als grootste irritatie.

All-inclusive resorts

De grootste kans op overlast van Russen is er in all-inclusive resorts in Turkije en Egypte. Daarnaast zijn ook de Spaanse Costa’s populair bij Russische vakantiegangers. Achter de Russen volgen op gepaste afstand de Duitsers (17 procent) en Engelsen (13 procent). Beiden worden in verband gebracht met Mallorca.

sunweb aanbiedingen

Nederlanders

Europeanen hebben over het algemeen weinig te klagen over Nederlanders. Slechts 5 procent geeft aan zich aan Hollanders te storen. Opvallend is dat Nederlanders zich zelf wel vaker aan hun eigen landgenoten storen (13 procent). ‘Je komt ze in elk land tegen’ is een vaak gehoord commentaar.

In een eerder onderzoek kwamen Russen en Duitsers ook al als irritantste uit de bus.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *