Reizen met handbagage 5 tips

handbagage tips

Tegenwoordig kan je bijna geen gratis ruimbagage meer meenemen. De luchtvaartmaatschappijen hebben hun regels aangepast en in 95% van de gevallen zit bij je ticket alleen de handbagage inbegrepen. Je kan een koffer bijboeken maar dit kost dan wel weer extra geld. Ga je dan alleen met je handbagage reizen? Wij geven jou een paar praktische tips zodat je alleen met je handbagage op reis kan.

aanbieding tui.nl

Regels voor ruimbagage

Dat zijn de meeste vragen die er worden gesteld als het gaat over ruimbagage want wat is dat nou precies en wat zit er nou wel bij inbegrepen en wat niet? Sinds 1 april 2014 zijn de regels veranderd bij de meest grote luchtvaartmaatschappijen daardoor is de ruimbagage meestal niet langer meer inbegrepen. Wanneer je kijkt naar de vluchten van onder andere Klm, Corendon of Transavia zal je zien dat je dit apart moet betalen. Wij snappen dat hier veel vragen over zijn want het is al die tijd toch gratis geweest? En ja dat klopt dat was het ook. Toch kwamen de prijzen en de tickets enorm onder druk te staan. We wilden allemaal steeds goedkoper gaan reizen en de luchtvaartmaatschappijen moesten daardoor in concurrentie gaan. Maar dan is dit ook het gevolg. De grootste verandering is dan denk ik wel extra service kost extra geld en dat is dan niet alleen voor de ruimbagage maar ook voor het reserveren van stoelen of je entertainment aan boord.

Wat kost het om ruimbagage bij te boeken

Nou hier hebben we dus geen standaardantwoord voor. De kosten van ruimbagage verschillen namelijk per maatschappij en liggen ook nog eens aan het aantal kilo’s die je wilt meenemen dit moet je dus altijd bij je maatschappij navragen.

sunweb aanbiedingen

Alleen met handbagage reizen

Je bent natuurlijk niet verplicht om die ruimbagage erbij te nemen. Je kunt er ook voor kiezen om een reis trolley aan te schaffen en deze dan als handbagage in te checken. Dan moet je natuurlijk wel rekening houden dat je niet 8 paar schoenen of 6 paar slippers mee kan nemen, maar met deze tips is het echt te doen.

  • Weet je hoeveel verzorging spullen je meeneemt? Zonnebrand deodorant, scheerschuim douchegel en shampoo. Wat dacht je van reisflesjes te kopen? Dan hoef je van alles maar een klein beetje mee te nemen. Wist je dat je trouwens maar 1 liter vloeistof in flesjes van maximaal 100 ml per stuk mee mag nemen? En zorg ervoor dat alles apart verpakt in een afsluitbaar plastic zakje zit.
  • Trek je dikke kleren aan en stop je meest lichte kleding in je koffer, dit scheelt ook alweer wat meer ruimte.
  • Dit geldt natuurlijk ook voor je schoenen. Slippers en instappertjes in je koffer en je wandelschoenen aan trekken.
  • Rol kledingstukken op dit neemt namelijk veel minder ruimte in dan opgevouwen kleding.
  • Wil je nou toch echt super veel kleren mee dan is het een idee om je kleding in vacuüm zakken te stoppen. Wist je dat je door lucht weg te persen 70% meer ruimte in je koffer hebt!

De afmeting van je handbagage koffer

Er zijn wel regels opgesteld over de maximale afmeting van je handbagage. Je koffer mag opgeteld bij elkaar inclusief handvaten en wielen niet meer dan 115 cm zijn. Wanneer je koffer groter is dan 150 cm, kan het zijn dat je koffer alsnog mee moet in de handbagage ruim omdat jouw koffer de grootste is en dus de meeste plek inneemt. Wanneer je de exacte regels wil weten over de afmeting van je handbagage kijk dan even op de website van de luchtvaartmaatschappij zodat je weet welke regels hun hebben en hoe het zit met het gewicht. Ook voor de kilo’s van je koffer zijn er verschillende richtlijnen vastgesteld. De meeste aantal maatschappijen hebben als maximaal een gewicht van 10 kg vastgesteld. Maar bij KLM is dat iets meer, hun hanteren een maximaal gewicht van maximaal 12 kg. Wanneer je op zoek gaat naar een mooie reistrolley die je als handbagage wilt gebruiken kies er dan in dit geval wel voor een lichtgewicht koffer te kopen. Des te meer kilo’s kun je in jouw koffer stoppen en des te meer spullen kun je meenemen op vakantie. Denk er ook aan wanneer je spullen op vakantie wilt kopen deze weer mee terug moeten naar Nederland en je gewicht dus weer iets meer wordt op de terugreis. Dan nu alleen nog heel veel succes met het inpakken van jouw handbagage koffer, maar dat moet nu haast wel gaan lukken toch?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *