Reisgids China – Ontdek de mooiste plekken

China heeft een rijke en heel brede cultuur. China is een heel verscheiden en ontzettend groot land. Voor reizigers is er een ruim aanbod aan hotels en transportmogelijkheden. Helaas spreekt men niet overal engels, dat geldt tevens voor hotels, stations en dit zelfs in de grootsteden. Hieronder zie je een overzicht van de mooiste plekken om te ontdekken tijdens een reis naar China

aanbieding tui.nl

Ontdek Shanghai

Shanghai staat gekend als de stad die nooit slaapt, en vertegenwoordigt eveneens de vooruitgang van China. Met de Oriental Pearl TV Tower in het centrum is de rest van de stad een extensie van dit toekomstsymbool. Shanghai is de dichtst bevolkte stad in China en tevens pionier om China de wereld in te leiden op het gebied van economie, industrie en toerisme. Om de vooruitgang van China te kunnen ervaren, is Shanghai de stad waar u moet zijn.

Meer nog, Shanghai heeft een perfecte ligging om de omringende steden en plaatsen in het oosten van China te ontdekken. Tevens is Shanghai een belangrijke transport-hub voor andere grote steden in China : bussen, vluchten en treinen vertrekken vanuit Shanghai. Indien u weinig tijd voorhanden heeft om de andere kant van het land te bezoeken, kan men de omringende historische steden van Shanghai bezoeken. De trein is dan het transportmiddel bij uitstek. Omringende plaatsen zoals Hangzhou, Suzhou, Wuzhen en Xitang zijn de moeite waard om te bezoeken.

sunweb aanbiedingen

Niettegenstaande Shanghai een commercieel centrum is en de plaats waar China zijn economische activiteiten organiseert, ken de stad een unieke cultuur. Shanghainese, of de mensen van Shanghai, zijn gekend als vriendelijke, aangename mensen ; hartelijkheid staat gekend bij de bezoekers aan Shanghai.

skyline shanghai

Reis naar Peking

Als u op de hoogte bent van de Olympische Spelen, dan moet u zeker en vast gehoord hebben van Peking. Sinds 2001 is Peking aangewezen voor de organisatie van de Olympische Spelen in 2008. Peking als hoofstad van China, en tevens strategische baken voor China heeft heel wat bijgedragen tot de chinese geschiedenis. Peking werd ongeveer 2000 jaar geleden opgericht en is gedurende de laatste 700 jaar de hoofdstad van China. De rol van deze metropool gaat van politiek, cultuur tot industrie van China. Pekíng is de tweede grootste stad van China, met Shanghai als grootste stad.

De Olympische Spelen in 2008 vinden plaats in PekingBeijing of Peking, heeft vele naamsveranderingen ondergaan. Het woord Jing kwam steeds terug in de naam, wat zoveel betekent als koning in het chinees. De oudste resten van menselijke bewoning in de stad Peking zijn te vinden in de grotten van Dragon Bone Hill dichtbij het dorp van Zhoukoudian in Fangshan-district, waar de Peking-mens leefde. Homo erectus fossielen uit de grotten dateren van 230.000 tot 250.000 jaar geleden. Paleolithische homo sapiens leefden eveneenser ongeveer 27.000 jaar geleden.

Peking is gelegen op het noordelijke punt van de Noordelijke China Vlakte, die opent naar het zuiden en oosten van de stad. Bergen in het noorden, westen en noordwesten vormen het schild van de stad en tevens het noorden van China’s agrarische kernland van oprukkende steppen-woestijn.

Een welbesproken thema als het gaat over Peking is de luchtverontreiniging. De mate van luchtverontreiniging op een gemiddelde dag in Peking is bijna vijf keer boven de normen van de Wereldgezondheidsorganisatie. China is zeer inefficiënt in het gebruik van kolen, wat zorgt voor de grootste vervuiling.

peking tips

Verwonder je in Yangshuo – Guilin

Het adembenemende landschap van Guilin : de spitse bergtoppen met de omringende vegetatie en kristalheldere wateren. Samen met prachtige grotten maakt dit van Guilin een attractie voor toeristen.

Guilin wordt beschouwd als de parel van China’s bloeiende toeristische industrie, te danken aan de natuurlijke schoonheid en historische schatten. Met een oppervlakte van 27.800 vierkante kilometer is de stad vrij compact ten opzichte van andere vooraanstaande steden in het land. Trekpleisters zijn Elephant Trunk Hill, Li-rivier, Reed Flute grot en Seven-Star Park.

Guilin is tevens een belangrijke culturele stad met een geschiedenis van meer dan 2.000 jaar. De stad is het politieke, economische en culturele centrum van Guangxi, dankzij de Song-dynastie (960-1127).

De vele etnische minderheden zijn goed vertegenwoordigd in Guilin ; de Zhuang, Yao, Hui, Miao, Mulao, Maonan en Dong verrijken het culturele leven van Guilin. Elke minderheid heeft zijn eigen unieke festivals, meer, deze zijn zelfs meer overvloedig in Guilin dan op andere plaatsen in China.

Guilin is een goed ontwikkeld toeristisch centrum met handige transport-mogelijkheden, communicatie en huisvesting. U kunt Guilin via de lucht, per trein of per bus bereiken. Van luxe hotels tot herbergen, en met prachtige restaurants, mag u er zeker van zijn dat aan al uw verwachtingen voldaan zal worden.

Ontdek Sichuan

Sichuan is gelegen in het zuidwesten van China. Sichuan is een van de grootste en meest ontoegankelijke provincies. De provincie Sichuan heeft een oppervlakte van 485000 km en heeft de grootste bevolking in China, niet minder dan 87 miljoen mensen.

Sichuan grenst aan het Tibetaanse Plateau in het westen, en aan de Three Gorges en de Yangtze Rivier in het oosten. Het oostelijke deel van het Sichuan bekken is afgebakend door hoge bergen en ervaart dusdanig een subtropisch en vochtig klimaat. Het westelijk deel wordt beschouwd als het hoogland gebied en ervaart frequente mist met intens zonlicht, maar toch wel lage temperaturen. De jaarlijkse neerslag in deze provincie is 1000 millimeter en de gemiddelde jaarlijkse temperatuur is 16,5 C.

Chengdu is de hoofdstad van Sichuan en is het culturele en industriële centrum voor de agrarische Chengdu. Chengdu was een van de eerste afdruk-centra in China en is beroemd om zijn luxe satins, brokaten en lak waren sinds de 13de eeuw.

Chengdu is tevens de thuishaven van de Chengdu Giant Panda Research Base, een van de belangrijkste centra in de wereld voor het behoud van de Reuze Panda. Het onderzoekscentrum is geëvolueerd naar China Panda City. Panda City omvat een museum, alsook de Chengdu Zoo.

Sichuan is gekend als het ‘Land van Overvloed’ en heeft drie plaatsen op het World Cultural and Natural Heritage List: Jiuzhaigou Scenic Ruimte, Huang Long Vallei (Yellow Dragon Valley) en Emeishan Gebergte en de Grote Boedha. Bezoekers aan deze provincie kunnen een grote verscheidenheid aan prachtige landschappen met inbegrip van plateaus, bergen, ravijnen, bekkens, heuvels, vlaktes, rivieren, meren, geisers, watervallen en grotten kalksteen ervaren. Daarnaast kunnen toeristen de belangrijke historische kunststukken ontdekken en proeven van de heerlijke pittige Sichuan keuken.

Qingcheng Mountain ligt net ten zuidwesten van Dujiangyan. Mt. Qingcheng is ook bekend als de Groene Stad Mountain omdat de torenhoge pieken bedekt met een dichte woud van oude bomen. 108 kloosters zijn gelegen tussen tempels en paviljoenen met de hoogste top, Laoxiaoding (Oude Heaven Top), ongeveer 1600 meter (5250ft) boven de zeespiegel gelegen.

Het Dujiangyan Irrigatie Project werd voltooid rond 250 voor Christus tijdens de Warring Staten Looptijd. Voorafgaand aan de bouw ervan, de Chengdu vlakte was vatbaar voor overstromingen in de winter en droogte in de zomer.

Libing, een gouverneur van Shu in de Qin staat, werkte een methode uit om het water te kanaliseren en op te splitsen tot de Minjiang Rivers. Het project controleert de overstromingen en biedt een methode van irrigatie.

Als een van de grootste provincies Sichuan leven meer dan 15 etnische groepen naast elkaar leven, samen met de Han mensen. Voorbeelden hiervan zijn de Yi, Hui, Quian, Tibetaans en Miao mensen. Elk van deze minderheden heeft zijn eigen charme, etnische stijl en folk douane. Elk van de minderheden heeft ook hun een eigen festivals. Sommige van de lokale festivals zijn; de Leshan Giant Boedha. Toeristische International Festival, Southland IJs en Sneeuw Festival, Liangshan Yi etnische minderheden Torch Festival en Zigong Lantaarn Festival.

Sichuan keuken is een van de acht grootkeukens in China en is beroemd in de hele wereld voor haar rijkdom en verscheidenheid. Gekenmerkt door pittige en prikkelende smaken, Sichuan keuken, met een groot aantal smaken, benadrukt het gebruik van chili, rode hete pepers en knoflook. Sichuan is bekend voor zijn ‘pittige’ smaak ! Typische gerechten van Sichuan : Hot Pot, Gerookte Duck, Kung Pao Kip, varkensvlees en Mapo Dofu.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *