Op Gaudí-tour in Barcelona

Barcelona, een waar walhalla gelegen aan de kust. Parken, gebouwen, musea, overal is er wel wat fascinerends te zien! Er is teveel te zien en te doen om hier op te noemen, dus bij deze, de meest in het oog springende bezienswaardigheden op een rijtje.

aanbieding tui.nl

Gaudí

De stad is vooral bekend vanwege de wereldberoemde kunstenaar Antoni Gaudí. Barcelona, staat bol van de meesterwerken, waar Gaudí de grondlegger van was. Zijn bekendste werk is de Sagrada Família. De bouw van deze kerk is begonnen in 1882, maar de kerk is voorlopig nog niet af. De kerk heeft maar liefst 18 prachtige torens en vele beeldjes. Alles is zo in detail uitgewerkt dat je je ogen uit blijft kijken.

Door de stad heen, vindt u ook prachtige gebouwen ontworpen door Gaudí. Casa Batlló is een gebouw met een extravagant uiterlijk; de balkons lijken op schedels, de gevel op een staart en het dak is bedekt met kleurrijk mozaïek. Niet ver hiervandaan staat de Casa Milà, ook wel ‘steengroeve’ genoemd. Net als de Casa Battló, vermijdt Gaudí ook hier zo veel mogelijk het gebruik van rechte lijnen.

sunweb aanbiedingen

Mocht u willen genieten van kunst en natuur tegelijkertijd, dan is Park Guëll een uitstekende suggestie! Dit park is zeer groot en het is dan ook aan te raden om er een hele middag voor uit te trekken. Zo kunt u het park in zijn geheel in u opnemen om vervolgens tot rust komen op het plein boven het park. Op dit plein bevind zich een bank die rond het hele plein loopt en versierd is met mozaïek. Hier kunt, u te midden van de natuur, uitkijken over de beeldschone stad.

Meer kunst

Voor degene die hierna nog steeds dorstig zijn naar kunst kunnen naar de Montjuïc gaan. Bezoek hier het Nacional d’Art de Catalunya. U kunt hier de Catalaanse kunst door de jaren heen bekijken. Hier zult u ook de prachtige magische fontein tegenkomen, geheel van licht en muziek voorzien. Ook het Dalí museum is een bezoekje waard. Dit museum ligt in Fugueres, ongeveer anderhalf uur van Barcelona verwijderd, maar eenvoudig te bereiken met de trein. Dalí maakte kunst in een surrealistische stijl, waardoor zijn kunst opmerkelijk te noemen is, in positieve zin.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *