Onontdekte badplaatsen in Turkije

badplaatsen turkije

Als je aan Turkse badplaatsen denkt dan zul je al snel de stranden vol toeristen voor je zien. Hutje mutje op elkaar als mieren en waar het vechten om een strandbedje is. Misschien is het tijd dit beeld bij te stellen. Er zijn namelijk ook nog badplaatsen in Turkije te vinden die nog niet onder het massatoerisme bedolven zijn. Hier kun je nog genieten van je rust en je echt onderdompelen in de Turkse cultuur. Je hoeft op deze plekken niet te verwachten dat je een kroket of frikandel kunt bestellen zoals op de meest toeristische plekken wel het geval is. Kies juist voor de plekken die nog niet veel bezocht worden en verbaas je over alles wat Turkije je te bieden heeft. Hieronder een overzicht van niet toeristische plekken in Turkije.

aanbieding tui.nl

Ontdek het niet-toeristische Alaçati

Een voorbeeld van zo’n nog onbekende badplaats is Alaçati. Dit is een badplaats aan de westkust van Turkije en hier kun je nog echt de authentieke Turkse sfeer proeven. Het is een schiereiland waar je super mooie witte stranden kunt vinden en bijvoorbeeld ook heerlijk kunt surfen. In het oude centrum zijn meerdere lekkere restaurants te vinden en kun je op de gezellige terrasjes mensen kijken. Aan het einde van de avond is een bezoek aan 1 van de nachtclubs ook een aanrader. Als je naar Alaçati gaat, zou je ook even de lokale markt moeten bezoeken. Hier kun je in alle rust rondstruinen zonder opdringerige verkopers tegen te komen die steeds kijken, kijken, niet kopen zeggen.

Genieten van heerlijke cocktails in Ölüdeniz

Nog een relatief onbekende badplaats in Turkije is Ölüdeniz. Al is het wel zo dat het een populairdere plek aan het worden is. Hier kun je de mooie azuurblauwe lagune bezoeken, hebben ze hagelwitte zandstranden en ook schitterende groene bergen. Langs de stranden zijn meerdere super gezellige strandtentjes te vinden waar je de heerlijkste cocktails kunt bestellen. Daarnaast zijn er bij Ölüdeniz aan de kust meerdere kleine eilanden te vinden. Hier kun je met de boot naar toe en is ook echt wel een bezoekje waard! Vanaf €530 per persoon heb je al een all-inclusive trip naar deze badplaats en kun je echt genieten van wat Turkije te bieden heeft.

sunweb aanbiedingen

Vraag de locals om de mooiste plekken van Patara

Patara is nog zo’n parel die goed verborgen gebleven is voor het massatoerisme. Dit kleine dorpje is een echt pittoresk Turks dorp waar je zeer vriendelijke locals kunt vinden. Je bent er meer dan welkom en door een praatje met ze te maken, kom je achter de mooiste plekjes die in Patara te vinden zijn. Het zandstrand is maar liefst 18 kilometer lang en hier kun je lekker dobberen op de Middellandse Zee. Op deze stranden kun je ook schildpadden zien, aangezien dit 1 van de grootste broedplekken van schildpadden in Turkije is. Qua eten zit het ook hier goed. De locals bereiden heerlijke typisch Turkse gerechten voor je met ingrediënten die allemaal lokaal verbouwd worden.

Het authentieke vissersdorp Dalyan

De badplaats Dalyan is nog zo’n onontdekte badplaats in Turkije. Hier vind je ook nog steeds geen massatoerisme en kun je echt tot rust komen. Het is heerlijk vertoeven hier en je zult niet snel grote groepen Nederlanders tegenkomen. Dalyan is een echt ouderwets vissersdorp en dat maakt het een gezellig en authentiek Turks dorpje. De visgerechten zijn hier dan ook echt subliem en als je een visliefhebber bent, is dit echt de badplaats voor jou! Iztuzu Beach is een nagenoeg ongerept strand waar je toegang hebt tot een strand van ruim 5 kilometer. Ook hier vind je allerlei soorten schildpadden aangezien het een schildpadden broedplaats is. In Dalyan kun je goed terecht als je liever de drukte uit de weg gaat.

Fethiye: Een heerlijke rustige en romantische badplaats

Aan de voet van het Taurusgebergte in Turkije kun je nog een badplaats vinden die nog niet helemaal ontdekt is door de toerisme branche. Fethiye is een badplaats waar je heerlijk tot rust kunt komen en heerlijke een romantische vakantie kunt beleven. Er zijn verschillende gave resorts te vinden in Fethiye en deze zijn langs de zee te vinden. Je stapt dus zo de hagelwitte stranden op en kunt hier optimaal van de zon genieten. Als je graag een beetje actief wilt doen, zou je een kajak kunnen huren en de Middellandse Zee per kajak kunnen ontdekken.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *