Ongerepte natuur in IJsland

Een keuze naar het zonnige zuiden is uiteraard goed te begrijpen als je het Nederlandse weer zat bent. Een eiland ten noord-oosten van ons heeft echter ook iets te bieden wat wij hier in Nederland ook niet hebben. Wellicht niet de zalige temperatuur met de heerlijke stranden, maar ongerepte natuur, geisers, kokende modderpoelen en nog vele resten van vulkaanuitbarstingen. Dit zorgt ervoor dat Ijsland een uniek stukje paradijs is in de Atlatische oceaan.

aanbieding tui.nl

Noorderlicht

Het wel bekende licht is schitterend om te aanschouwen en moet je minimaals een in je leven hebben gezien. Als het plaatsvindt dan zal je een lichtbundels of bewegende bogen zien. Een garantie kan hier niet gegeven worden van het zien van het licht, maar de grootste kans heb je bij heldere nacht tussen half September tot eind Mei. Probeer dan zoveel mogelijk locaties te vermijden waar veel licht is, zoals steden.

sunweb aanbiedingen

Reyjkavík

Deze hoofdstad is de meest noordelijke hoofdstad ter wereld. Een bijzondere bezigheid die je in deze stad kan ondernemen is om is een warm openluchtbad te nemen. Daarnaast biedt deze stad musea die je uitgebreid de geschiedenis kunnen vertellen van de stad en van Ijsland. Mocht je genoeg cultuur hebben opgesnoven dan kan je ook perfect shoppen in één van de vele winkelcentra of ben je toch meer een liefhebber van een goed restaurant of een goed café. De stad heeft voor ieder wat wils. Als je in Ijsland bent dan kan je deze stad niet links laten liggen.

Activiteiten

Waar Ijsland om bekend staat is om het zwemmen in één van de gemothermische verwarmde zwembaden. Daarnaast kan je ook zwemmen in een warmtebron. De zwembaden heb je zowel binnen als buiten, maar het is logisch dat je dat in Ijsland gewoon buiten moet doen. Ga dan zeker is voor The Blue Lagoon die vlakbij het vliegveld gelegen is. Dit meer is helderblauw en eromheen ligt zwart lava gesteente. Door de vele mineralen die in het water te vinden zijn werkt het water helend.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *