Mooiste plekjes van de Spaanse eilanden

tips mooiste spaanse eilanden

Spanje beschikt over de mooiste eilanden; zo ook de Canarische eilandengroep. Een geliefde vakantiebestemming, maar er zijn ook minder bekende plekjes op kleinere eilanden zoals El Hierro en La Gomera, maar ook op La Palma!

aanbieding tui.nl

Hoe kleiner de eilanden, des te minder bezocht

Opvallend is dat hoe kleiner het Canarische eiland, des te minder toeristen het trekt. Zonde, want ieder eiland heeft zijn eigen betoverende en unieke verrassingen. Tenerife, Gran Canaria en de andere grotere eilanden zoals Lanzarote en Fuerteventura trekken de meeste aandacht. Logisch, ze zijn het meest toegankelijk en hebben een goede infrastructuur. Er zijn echter ook andere opties, en mensen overzien deze vaak!

Kleinere eilandjes die de moeite waard zijn

Enkele eilanden liggen ten westen van de Atlantische archipelago van de Canarische eilandengroep. El Hierro, La Palma en La Gomera zijn kleine eilandjes; je ziet dit ook als je ze op de kaart bekijkt. De minieme grootte zal je verbazen, maar zo ook de ongelofelijk grote culturele en natuurlijke rijkdom die deze eilandjes bezitten!

sunweb aanbiedingen

Bijzondere plekjes

Als je klaar bent om deze Canarische eilanden te bezoeken, dan hebben we hier wat tips voor de meest bijzondere plekjes. Zo ben je voor je volgende vakantie perfect voorbereid en ken je de mooiste plekjes van deze Spaanse Eilanden.

Vulkanisch La Palma

De natuurlijke en weelderige schoonheid van La Gomera

Als het op één-na-kleinste eiland van de Spaanse Canarische eilanden heeft La Gomera een unieke schoonheid en uitstraling. Het is grofweg cirkelvormig en kenmerkt zich door de grote kliffen om het hoogste punt van het eiland, Alto de Garajonay. Naast deze berg trekt ook het regenwoud van La Gomera veel bezoekers naar dit eiland. De hogere delen zijn vrijwel constant bedekt in een mysterieuze dikke laag van wolken en mist, waardoor je jezelf er in een tropische jungle waant.

La Gomera’s bijzondere culturele geschiedenis

Het is een paradijs voor iedere natuurliefhebber, maar ook de culturele geschiedenis is fascinerend. De oorspronkelijke bewoners hebben een unieke manier gevonden om met elkaar te communiceren. Het spectaculaire landschap van het eiland is niet makkelijk te overbruggen, vooral in premoderne tijden. Bewoners hebben daarom een speciale taal ontwikkeld om over grote afstanden met elkaar te kunnen communiceren – en wel door middel van fluiten. Fluittonen bereiken een veel grotere afstand dan normale spreekvolumes.

Een makkelijk toegankelijk eiland, maar toch verscholen

Ondanks de ervaring van teruggaan in de tijd is La Gomera niet moeilijk om te bezoeken. Vanuit Tenerife kan men met een veerboot binnen een uur op La Gomera zijn. Hierdoor is het ook een goede destinatie voor een dagtripje. Het is duidelijk het makkelijkst bereikbare eiland van de kleinere Canarische eilandengroep. Het staat bovendien bekend om de fantastische tropische vruchten en groentes die er groeien, dus neem vooral de kans om hiervan te genieten wanneer je het bezoekt!

Natuur van La Gomera

Het woeste en prehistorische eiland van El Hierro

Het meest zuidwestelijk gelegen eiland van de Canarische groep is El Hierro. Het is de kleinste van allemaal en staat onder sterke ecologische bescherming. Hierdoor kent het weinig grootschalig toerisme, maar is het des te mooier. Een bezoek aan El Hierro is als een reis terug in de tijd. Tot de verovering van Spanje woonden en slechts de oorspronkelijke zogenaamde “Bimbaches”. Columbus zette ook voet op het eiland op zijn reis naar de Amerikaanse continenten. Tot hij Amerika ontdekten, waren veel Europeanen in de overtuiging dat het woeste El Hierro het einde van de wereld was.

Vulkanisch toerisme en wilde natuurreizen

De oorsprong van El Hierro als een vulkaan is duidelijk zichtbaar op het eiland. Slechts enkele tienduizenden toeristen bezoeken het per jaar. Mocht je het willen ontdekken, dan is de kans dus groot dat je weinig volk zult tegenkomen. De natuurtochten, stranden, geschiedenis zijn echter meer dan de moeite waard. Om nog niet te spreken over de fantastische snorkel- en duikspots!

El Hierro bereiken

Ook El Hierro is met een veerboot bereikbaar. Zowel Tenerife als Gran Canaria bieden mogelijkheden, en je doet er goed aan om te overwegen of je niet direct een huurauto wilt meenemen. Hiermee ontdek je El Hierro namelijk het makkelijkst. De vaart duurt wel wezenlijk langer dan de tocht naar La Gomera, dus denk aan een overnachting op El Hierro zelf om de trip de moeite waard te maken. Dit is het eiland namelijk zeker!

La Palma, ‘la Isla Bonita’

De bijnaam, Spaans voor ‘het prachtige eiland’, is meer dan verdiend. Ook La Palma staat onder strenge biologische en ecologische observatie, wat het tot de perfecte bestemming maakt voor diegene die op zoek zijn naar een plek om zich terug te trekken in de natuur. Het is het meest noordelijk gelegen Canarische eiland en is opnieuw gevormd door vulkanische activiteit, met nog een relatief recente vulkanische uitbarsting.

Microklimaten op een klein eilandje.

La Palma staat er om bekend dat wanneer je het bezoekt, het weer je kan overvallen. Het ene moment bevind je je in een zonnige vallei, maar enkele kilometers verderop sta je in de stromende regen. Laat dit je niet afhouden van wandeltochten op La Palma, het is er beeldschoon! Zoals het nationaal park Caldera de Taburiente om een vulkaan heen, wat zich uitstekend leent voor trekking- en wandelactiviteiten. Er is ook ruimte voor ontspanning: de stranden zijn gekenmerkt door fantastisch zwart zand. Op La Palma kan men wekenlang doorbrengen! Het is echter ook prima vanuit een ander Canarisch eiland te bezoeken. Vanuit Tenerife komt men eenvoudig naar La Palma, zowel per veerboot als ook per vliegtuig. Deze laatste optie raden wij niet per se aan, uit duurzaamheidsoverwegingen. De vaart op een veerboot is bovendien ook een leuk avontuur. Het grote verschil tussen het sterk ontwikkelde Tenerife en het vrij uitgestorven La Palma zal je verrassen! Overweeg er op zijn minst één nacht te verblijven en ook een huurauto te regelen om het eiland optimaal te verkennen.

Veel opties op de Spaanse eilanden

Zoals je ziet, zijn de mogelijkheden op de Canarische eilanden eindeloos en zijn er ontzettend veel mooie plekjes om te ontdekken. Ga zelf op reis en je zult versteld staan.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *