Met de Trein naar Parijs

trein naar parijs

Parijs is een van de mooiste steden van de wereld. Parijs staat bekend om zijn prachtige gebouwen. De pitoreske pleinen en straatjes geven daar een leuke sfeer aan. In Parijs hoef je jezelf niet te vervelen er zijn talrijke musea, bezienswaardigheden en grote winkelcentra. Ook zijn er voldoende terrassen, bistro’s en cafe’s. Een bezoek aan de verschillende arrondisementen is ook zeker de moeite waard door ieder zijn eigen karakter. Ga naar Parijs met de trein voor een geweldige vakantie of stedentrip. De bekendste bezienswaardigheden in Parijs zijn de Eiffeltoren, Notre Dame, L’Arc de Triomphe, Les Champs-Elyses en het paleis van Versailles.

Trein Parijs

Met de trein naar parijs is een uitstekende manier om te reizen. Een treinreis vanaf Amsterdam naar Parijs duurt slechts 4 uur en is al vanaf 25 euro te boeken. De trein vertrekt per dag tussen de 6 en 8 keer. U kunt op verschillende plaatsen opstappen, zoals Amsterdam, Schiphol, Den Haag en Rotterdam. Op de website van NS Hispeed zijn de treintickets naar Parijs eenvoudig online te bestellen. Gedurende de treinreis kunt u comfortabel zitten en genieten van het uitzicht, want de trein gaat door de natuurgebieden in Nederland, Belgie en Frankrijk. Kortom met de trein naar Parijs is een uitstekende manier van reizen!

Centrum Parijs per trein

Met de trein is het centrum van Parijs uitstekend te bereiken. Vanaf Amsterdam Centraal bent u in 4 uur midden in het centrum van Parijs op het station Gare du Nord. Vanuit hier kunt heel eenvoudig via het openbaar vervoer/taxi naar uw hotel gaan. Heeft u geen hotel dan zijn er vele manieren om direct het sfeervolle centrum van Parijs te bezichtigen. Parijs is de liefdes stad nummer 1 met vele interessante plaatsen om te bezoeken, zoals de Eiffeltoren, Notre Dame, L’Arc de Triomphe, Les Champs-Elysees en het paleis van Versailles. Maar er zijn nog vele niet zo bekende plaatsen die u zeker moet bezoeken.

centrum parijs trein

Disneyland Parijs met de Trein

De treinreis naar Disneyland Parijs duurt ongeveer 4,5 uur en u stapt uit voor de ingang van het pretpark. U kunt ook hier van te voren uw entreekaarten voor Disneyland Parijs kopen. Dit voorkomt wachttijden. Het station bij Disneyland Parijs heet Marne-la-Valle. Er zijn twee mogelijkheden om daar te komen. De beste manier is om met de Thalys of Intercity Brussel naar Brussel Zuid (Midi) reist. Vervolgens stapt u over op de TGV die rechtstreeks naar Marne-la-Valle gaat. Disneyland Parijs is het grootse Attractiepark in Europa met fantastische en schitterend attracties die u zeker een keer gezien moet hebben. Wat maakt Disneyland Parijs zo bijzonder?

Disneyland Parijs is een van de mooiste attractieparken in de wereld en goed bereikbaar met de trein. Boek hier direct treintickets naar Disneyland Parijs. Treintickets naar Disneyland zijn er al vanaf 25 euro. De treinreis naar Disneyland Parijs is een leuke en interessante manier om naar Disneyland Parijs te gaan. Disneyland Paris is opgedeeld in 5 landen:

  • Frontierland; het Wilde Westen komt hier tot leven en je belandt midden in de Gold Rush
  • Adventure land; beleef zelf het avontuur van Indiana Jones en betreedt de exotische wereld van Aladdin
  • Fantasyland; hier zie je alle sprookjes die ten grondslag liggen aan de bekende Disney films
  • Discoveryland; waan je in de ruimte in dit futuristisch universum en vergeet niet de Space Mountain attractie!
  • Main street USA; je rijdt met een oude auto of paardentram door een Amerikaanse straat uit begin 20e eeuw.
disneyland parijs trein

Reistips Parijs

In Parijs zijn veel interessante dingen te doen. Het is fijn als u van te voren al weet waar allemaal naar toe te gaan. Wie in Parijs aankomt met de trein die voelt de liefde voor de stad. De stad is rijk aan vele monumenten die u ook zeker moet bezoeken. Ook zijn er altijd voorstellingen, optredens en shows die u zeker gezien moet hebben. Wilt u weten wat er allemaal te doen is in Parijs? Onderstaand staat een lijstje van 5 reistips.

  1. Markt van Le Marche aux Puces de Saint-Ouen, De oudste en grootste vlooien- en antiekmarkt van Parijs.
  2. La Villette, Het futuristische stadspark van Parijs voor vermaak en ontspanning
  3. La Fete des Tuileries, Dit is de kermis in de zomer van juni tot en met augustus
  4. Eten en winkelen bij Palais Royal, Dit is een onontdekt plekje in het centrum van Parijs
  5. Le Viaduc des Arts, Een wandeling door dit bijzondere park in Parijs is zeker aan te raden

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *