Leukste bezienswaardigheden in Malaga

tips malaga

Málaga is een zeer geschikte bestemming voor een stedentrip naar een Spaanse stad! Het oude centrum van Málaga heeft een rijke geschiedenis en zit vol bezienswaardigheden, terwijl je in het moderne gedeelte gezellig kunt winkelen en gezellige tapasbars tegenkomt. Benieuwd naar de leukste bezienswaardigheden in Málaga? Lees in het volgende artikel welke plekken je niet mag missen tijdens jouw stedentrip naar Málaga.

aanbieding tui.nl

Wat te doen in Malaga?

Ontdek de bonte combinatie van bouwstijlen in Málaga en breng hier enkele dagen door met winkelen op de boulevards, slenteren in het historische centrum en een dagje aan het strand. Málaga is een veelzijdige stad. Het oude centrum vormt het kloppende hart met een wirwar van geplaveide straatjes. Je vindt er brede boulevards, weelderige parken, een modern winkelcentrum en een stadsstrand. Een beetje in de verte zie je de torenhoge bergen waar de witte dorpen van Andalusië liggen.

Wist je dat de oude binnenstad van Málaga autovrij is? Dit maakt het centrum van Málaga tot een ideale plek om rond te struinen en te genieten van de monumentale gebouwen. Wanneer je met de auto komt, moet je deze buiten het centrum parkeren. Voor een geslaagde stedentrip in Málaga verblijf je idealiter zo’n drie dagen. Blijf iets langer als je ook de bergachtige streken van Andalusië wilt ontdekken.

sunweb aanbiedingen
gibralfaro kasteel

Het Gibralfaro Kasteel

Kasteel Gibralfaro behoort tot de meest bekende bezienswaardigheden in Málaga. Je kunt dit indrukwekkende kasteel dat op een berg ligt, vanuit de stad zien liggen. En hoewel het kasteel honderden jaren geleden is gebouwd, verkeert het gebouw nog in goede staat.

Het Gibralfaro kasteel werd in de 14e eeuw gebouwd in opdracht van sultan Yusuf I van Granada om het lagere fort Alcazaba te verdedigen. In de 15e eeuw werd Málaga heroverd door de katholieken en werden veel sporen van de Moorse bezetting uitgewist, zoals de voormalige moskee. Bezoek de verdedigingswerken van het kasteel, de oorspronkelijke torens, de kasteeltuin en de kruidentuin. Vanaf de verdedigingsmuren geniet je van een indrukwekkend uitzicht over het oude centrum en de haven van Málaga.

malaga kathedraal

Kathedraal van Málaga

Op loopafstand van het Alcazaba fort en het Teatro Romano ligt de indrukwekkende kathedraal van Málaga. Het duurde twee eeuwen om de kathedraal te bouwen en een deel ervan werd nooit voltooid. De twee torens, waarvan er een voor de helft is afgebouwd, getuigen hier nog steeds van. Zowel binnen als buiten zijn diverse bouwstijlen te herkennen. Specifieker gezegd: de gotische, de renaissance en de barokstijl. Bewonder zeker de binnenkant van de kerk met haar kleurrijke gebrandschilderde ramen en houten kapellen. Het absolute hoogtepunt van de kathedraal is natuurlijk het uitzicht. De lift brengt je naar het dakterras, waar je zowel overdag als ’s avonds een spectaculair uitzicht hebt over de stad en de haven.

Botanische tuin Malaga

Als je graag wilt weten wat de meest bijzondere bezienswaardigheden in Málaga zijn,  is de botanische tuin er één die je niet mag overslaan. Liefhebbers van planten halen hun hart op in deze 150 jaar oude tuin. De botanische tuin van Málaga herbergt meer dan 3.000 verschillende plantensoorten en is daarmee een van de grootste botanische tuinen van Europa.

Calle de Larios


Málaga is niet alleen een stad vol hotspots, maar ook een stad die zich geweldig leent voor winkelplezier. Veel locals en toeristen gaan graag winkelen in Calle de Larios. In deze autovrije winkelstraat vind je tientallen winkels met bekende merken en boetieks met bijzondere items. In de zomer is het in Calle de Larios aangenaam om te struinen dankzij een doek dat verkoelende schaduw over de straat werpt. In de winter is de straat sierlijk verlicht met kerstlichtjes.

malaga markthal

Markthal Malaga

Een van de leukste attracties voor fijnproevers in Málaga is de markthal Mercado Atarazanas. Deze markthal is een ontmoetingsplaats voor liefhebbers van verse vis, tapas en lokale delicatessen. De markt beslaat een oppervlakte dat verdeeld is over 3 ruime hallen met vlees, verse vis, groentes en fruit. Naast de marktkramen zijn er ook barretjes waar je even zou moeten stilstaan om van lekkernijen te smullen.

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *