Last minute vakantie boeken

last minute vakantie boeken

Natuurlijk kun je ervoor kiezen om al maanden van tevoren je vakantie te boeken. Dat heeft zo zijn voordelen. Je hoeft je immers geen zorgen te maken of je favoriete accommodatie nog beschikbaar zal zijn. Ook weet je ruimschoots van tevoren wat je bestemming is en kun je alvast nadenken over wat te bezichtigen. Echter, het boeken van een last minute vakantie heeft eveneens veel positieve kanten. Hieronder een toelichting.

aanbieding tui.nl

Waarom zou ik last minute boeken?

Wanneer je ruim voor je vakantie nog helemaal niet weet waarheen je wilt gaan, kun je sowieso beter wachten op aanbiedingen. Het gebeurt regelmatig dat het aantal boekingen voor een bestemming tegenvalt, en als gevolg daarvan de prijs van je vakantie zal dalen. Dit kan je behoorlijk schelen in de prijs. Indien je bereid bent om binnen enkele dagen een beslissing te maken, kan een vakantie zelfs enkele honderden euro’s goedkoper uitpakken. Hotels, bungalowparken of andersoortige accommodaties worden immers liever tegen een ‘weggeefprijs’ vergeven dan dat ze leeg blijven. Wil je extra goedkoop uit zijn, ga dan last minutes vergelijken. Onderling kunnen de prijzen van gelijkaardige accommodaties per reisaanbieder eveneens nog flink verschillen van prijs.

Vroegboekkorting

Wanneer een vakantieseizoen aanvangt, heeft de reisaanbieder nog geen duidelijke indicatie hoeveel reizen er zullen worden verkocht. Daar staat tegenover dat de aanbieder zich al wel heeft geconformeerd aan een bepaald aantal ingekochte vakantieverblijven. Om gegarandeerd te zijn van een goede bezetting willen sommige touroperators in eerste instantie soms vroegboekkortingen aanbieden, om zichzelf een bepaalde zekerheid te verschaffen.

sunweb aanbiedingen

Echter, uit onderzoek blijkt dat mensen die vroegboekkorting krijgen zelden goedkoper uit zijn. In de praktijk blijkt dat reisaanbieders regelmatig de zogenaamde korting compenseren met bepaalde toeslagen. Deze toeslagen komen dan bovenop de prijs van de aanbieding. Kijk dus altijd goed naar wat je in totaal kwijt bent voor een vakantie en laat je niet enkel leiden door een schreeuwerige advertentie.

Lastminute Bestemmingen

Wat voor jou een leuke bestemming is, hoeft dat uiteraard niet voor een ander te zijn. Indien je gaat voor een zonvakantie, verdient het de aanbeveling om last minutes extra nauwkeurig te vergelijken. Het aanbod is immens, en met een beetje geluk vind je een pareltje en kun je op korte termijn weg en genieten in een accommodatie die alle verwachtingen overtreft. Fijne vakantie!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *