Hoogtepunten vakantie Bali

hoogtepunten bali

Het land wat bijna op ieders bucketlist te vinden is, is Bali. Menigeen is hier al geweest, veel mensen gaan er jaarlijks naar terug en een groot deel wil er altijd graag nog een keer heen. Bali is ontzettend populair als vakantiebestemming, maar er zijn ook heel veel plekken die nog niet zijn ontdekt door het massatoerisme. Door deze op te zoeken voorkom je dat je met de hele meute meeloopt en beleef je Bali zoals het echt is. Hoewel het toerisme hoogtij viert, is het eiland echt prachtig en op plekken ook echt adembenemend. Bali is echt wel als een paradijs op aarde en dat maakt dat je er echt een keer geweest moet zijn.

aanbieding tui.nl

De watertempel helende krachten

Als je naar Bali gaat, mag je een trip aan de watertempel Tirta Empul niet overslaan. Deze watertempel is wereldbekend en dit komt omdat ver onder deze tempel een heilige waterbron is. De legende vertelt dat de god Indra zijn leger weer tot leven bracht door middel van dit water. Daarom denkt de bevolking tot op de dag van vandaag nog steeds dat het water helende krachten heeft. In de tempel zijn dan ook reinigingsrituelen. Hier kun je zelf ook aan meedoen. Dit is namelijk toegankelijk voor zowel hindoes als toeristen. In de tempel kun je je zonden laten wegspoelen met het heilige water.

De rijstvelden met adembenemend uitzicht

In Bali zijn ook heel veel rijstvelden te vinden. Als je de allermooiste rijstvelden wilt bekijken, dan zul je naar de rijstvelden van Jatiluwih moeten gaan. Je kunt langs deze rijstvelden lopen over de wandelroutes en genieten van het prachtige uitzicht dat je van bovenaf de rijstvelden hebt. Dit uitzicht bestaat uit de uitgestrekte rijstvelden, de mooie hoge bergen en groene bossen. Door deze rijstvelden te bezoeken, waan je je echt in Azië zoals je dat van de foto’s waarschijnlijk wel kent. De Jatiluwih rijstvelden staan dan ook op de UNESCO Werelderfgoedlijst en is echt het bezoeken waard.

sunweb aanbiedingen

Ga naar de prachtige watervallen

Bali staat naast de rijstvelden ook bekend om haar ontzettend mooie watervallen. De meest bekende zijn onder andere de Tegenungan en de Gitgit, maar wil je naar een wat mysterieuze en geheimere plek? Dan zou je naar Tibumana, Tukad Cepung, of bijvoorbeeld Jembong moeten gaan. Hier vind je prachtige en bijzondere watervallen waar nog niet alle toeristen vanaf weten. Mocht je voor Tegenungan kiezen, dan kun je bovenaan de waterval bij een paar leuke tentjes gezellig wat eten en drinken. Je kunt onderaan de waterval gewoon het water en je hebt ook nog eens de mogelijkheid op een schommel te zitten bij deze waterval.

Bezoek de verschillende mysterieuze tempels

Wanneer je naar Bali gaat, mag je de verschillende tempels natuurlijk niet vergeten. Deze geven nog echt de traditionele cultuur weer van Bali. De meest heilige tempel op Bali is toch wel de Pura Besakih. Deze tempel mag je echt niet missen. Dit is een super mooie tempel en heeft iets mysterieus over zich. Je kunt er ook voor kiezen om wat minder bekende tempels te bezoeken. Welke je dan het beste kunt bekijken, zou je misschien nog wel het beste aan de locals kunnen vragen. Zij weten precies welke tempels nog enigszins onontdekt zijn en waar je dus niet met hordes toeristen te maken krijgt.

mooiste tempel van bali

Leer surfen op Bali

Een hele leuke strandplaats die je tijdens je reis door Bali ook wel even aan zou moeten doen is Canggu. Dit is een hippe strandplaats met heel veel leuke en gezellige restaurants, winkeltjes. Deze plaats ligt tussen de rijstvelden en is nog niet helemaal ontdekt door het toerisme. Je kunt in Canggu ook heerlijk surfen of je dit nu wel of niet kunt. Je kunt in dit stadje namelijk heel goed surflessen nemen. Het is wel van belang dat je even goed kijkt welke plekken geschikt zijn voor beginners, maar aangezien er zoveel verschillende surfplekken zijn, zit er altijd wel iets voor jou tussen.

Beklim een vulkaan

Op Bali zijn heel veel vulkanen te vinden en deze liggen in het noordoosten van het eiland. Het is mogelijk zo’n vulkaan te beklimmen en dit is ook echt aan te raden. Je kunt voor de Gunung Batur of de Gunung Agung kiezen en als je mooi op tijd gaat, zie je de meest mooie zonsopgang. Het mooie is dat je om deze vulkanen te beklimmen helemaal geen ervaring hoeft te hebben. Wanneer je dit graag wilt doen, kun je dit zo aanvragen bij je verblijf en dan regelen zij dit voor je.

surfen bali strand

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *