Hoe kom ik van de luchthaven van Lyon naar Lyon?

lyon van vliegveld naar de stad lyon

De luchthaven Lyon-Saint Exupéry Airport ligt in de regio Auvergne-Rhône-Alpes ten oosten van Lyon. Je kunt het vliegveld bereiken via de afritten 3, 4 en 5 vanuit de snelweg A432. Lyon-Saint Exupéry Airport bevindt zich vlakbij deze snelweg.

aanbieding tui.nl

Luchthaven Lyon

De luchthaven van Lyon beschikt over twee terminals, Terminal 1 en Terminal 2. In 2018 heeft een verbouwing plaatsgevonden, waarbij Terminal 3 is vervangen door de moderne Terminal 1 Hall B, die uit drie verdiepingen bestaat. De douanecheck bevindt zich op de bovenste verdieping. Het lopen van Terminal 1 naar Terminal 2 op de luchthaven Lyon-Saint Exupéry kost je 5 tot 10 minuten.

Met de auto bereik je ongeveer in 40 minuten het centrum van Lyon (Place Bellecour, tussen de rivieren Saône en Rhône). De gemiddelde afstand is 28 kilometer.

sunweb aanbiedingen

Openbaar vervoer vanuit de luchthaven van Lyon

Als je met het openbaar vervoer van de luchthaven van Lyon naar Lyon wilt reizen, is de Rhône Express je enige reisoptie. De tram rijdt elke 15 minuten van Lyon-Saint Exupéry Airport naar het centraal station Lyon Part-Dieu. De reis duurt een half uur en stopt bij twee tussenhaltes. Je kunt overstappen op metro A bij station Vaulx-en-Velin La Soie en op metro B bij station Lyon Part-Dieu. Metro A brengt je naar Place Bellecour in het stadscentrum.

Je vindt het treinstation van de luchthaven door de Rhônexpress-symbolen in de terminals te volgen. Wanneer je naar het Rhônexpress-perron aan de achterkant van het station loopt, ben je ongeveer 5 minuten onderweg.  

Het treinstation van de luchthaven Lyon-Saint Exupéry is tevens een vertrekpunt voor verbindingstrajecten met meerdere steden in Frankrijk. Stap bijvoorbeeld in de trein naar steden als Marseille, Avignon en Montpellier. Ook vertrekken er treinen vanaf het vliegveld naar steden in Italië.

Tickets

Tickets zijn te koop bij de kaartautomaten op elk station, in de Rhônexpress en via de website. Op de luchthaven kun je kaartjes kopen bij de rode automaten op het station Lyon Saint-Exupéry TGV. Kinderen onder de 11 jaar reizen gratis. Online tickets kopen is de goedkoopste optie, vooral als je kiest voor retourtickets en deze ruim van tevoren boekt. De eerste tram vanuit Lyon vertrekt om 04:25 vanuit Lyon Part-Dieu, de laatste tram vanaf de luchthaven vertrekt om 00:00.

Parkeren op de luchthaven van Lyon

Passagiers afzetten, ophalen of kort parkeren is mogelijk in de parkeergarages P0 en P1. Eén uur parkeren kost €11,50 en parkeren voor een heel weekend in de buurt van de terminals kan bijvoorbeeld in de ondergrondse parkeergarages en op het parkeerterrein P2 en P4. Als je lang en voordelig wilt parkeren, gebruik dan parkeergarage P5 of parkeergarage P6. Vanaf hier rijdt er de klok rond een shuttlebus naar de luchthaventerminals (T2, T1A, T1B), ongeveer elke 10 tot 15 minuten. Als je wilt profiteren van kortingen, moet je enige tijd voor vertrek een parkeerplaats boeken via de officiële website. De nieuwe parkeergarage P3 tegenover Terminal 1 is geopend sinds juni 2022.

Hoeveel kost een taxi naar Lyon?

Voor een taxirit vanaf het vliegveld Lyon-Saint Exupéry naar het centrum van Lyon betaal je overdag €55. Dit tarief geldt tussen 07:00 en 19:00. Een taxirit buiten deze tijden kost € 70. Op zon- en feestdagen moet je eveneens rekenen op een tarief van € 70. In de taxi kun je betalen met contant geld, maar ook met een creditcard of een cheque.

Vanwege de grotere afstand is een taxi vanaf andere vliegvelden zoals Grenoble, Chambéry en Saint Etienne aanzienlijk duurder. Standplaatsen voor de taxi bevinden zich voor Terminal 1, Terminal 2 en bij het treinstation.

Zet je reis per taxi onmiddellijk en zonder stress voort en reserveer een betrouwbare taxi vanaf de luchthaven Lyon-Saint Exupéry via Taxi2Airport (eerlijke prijzen en hoge waarderingen). De taxichauffeur ontmoet je persoonlijk op de luchthaven met een naambordje. Reserveren is eenvoudig en annuleren is gratis. Je kunt ook een retourtje boeken of enkel een heenrit reserveren van of naar Lyon-Saint Exupéry.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *