Het mooiste van de Middellandse Zee

vakantie middellandse zee

Wil je graag een heerlijke zomervakantie waarbij je echt even kunt relaxen, cultuur kunt opsnuiven en daarnaast ook van de mooie natuur kunt genieten, dan is de Middellandse Zee de juiste vakantiebestemming voor jou. Hier heb je de toegang tot heerlijk eten, zon, zee, strand en super mooie natuurgebieden. Het Middellandse Zeegebied is zo uitgestrekt dat er altijd wel een regio of plaats is waar jij je heel goed kunt vermaken. Je kunt kiezen voor een toeristische plek, maar ook kiezen voor een wat onbekendere plek en zo weg van de meute het gebied ontdekken.

aanbieding tui.nl

Mooie Middellandse Zeegebieden

Zo’n beetje half Europa gaat op vakantie naar het Middellandse Zeegebied en dat heeft er alles mee te maken omdat er zoveel mooie gebieden te vinden zijn met veel flora en fauna. De landen die aan de Middellandse Zee grenzen zijn Spanje, Frankrijk, Italië, Slovenië, Kroatië, Montenegro, Albanië, Griekenland, Turkije, Cyprus, Syrië, Libanon, Tunesië, Egypte, Algerije, Marokko, Malta, Sicilië en de Balearen. Het is dus maar net naar welk land je voorkeur uitgaat. Je kunt kiezen voor een eiland in de Middellandse zee of een land wat eraan grenst zodat je ook nog meer kunt doen dan alleen aan het strand liggen. Dit kan op zowel land als op een eiland.

Nagenoeg onbewoonde eilanden

Wil je graag naar een wat onbekend eiland toe die nog niet ontdekt is door het massatoerisme? Ga dan naar de Palmarola in Italië. Dit eiland ligt tussen Rome en Napoli en ligt in de Middellandse zee. Het eiland is onbewoond en als je hier naartoe gaat, moet je echt de Cava Mazzella bezoeken. Dit is een hele mooie natuurlijk grot en hier kun je ook heel mooi snorkelen. Een ander onbewoond eiland in de Middellandse zee is Chrisí. Dit eilandje hoort bij Griekenland en is geweldig om op rond te wandelen. Ook op Susak kun je mooi rond wandelen. Er is maar 1 dorp te vinden op dit eiland en dit is echt de optimale plek om te onthaasten. Er zijn geen auto’s en ook geen echte wegen.

sunweb aanbiedingen

Turkije of toch Egypte?

Er zijn heel veel mensen die ervoor kiezen om naar Turkije te gaan en dit is niet zo raar als je bedenkt wat het land allemaal te bieden heeft. De kust is er super mooi en de Middellandse zee prachtig blauw en helder. Hier wordt elk jaar in Alacati de World Cup surfen gehouden en je kunt hier dan ook prima leren surfen. Er zijn verschillende surfscholen waar je aan kunt kloppen voor les, ook als je gewoon een beginner bent. Houd je van duiken? Dan zou je naar Alexandrië in Egypte moeten gaan. Hier kun je echt hele mooie verzonken steden bekijken zoals die van Cleopatra. Ook zijn er verschillende scheepswrakken te vinden die je echt mee terug nemen in de tijd.

turkije of egypte vakantie

Heerlijk zeilen of een cruise langs de Griekse eilanden

Het Middellandse Zeegebied is ook de perfecte plek om te zeilen. Dit kun je bijvoorbeeld heel mooi rond de Griekse eilanden doen. Er zijn zoveel verschillende routes die je kunt bevaren en hele mooie plaatsen en dorpjes waar je kunt aanmeren. Het is ook mooi om langs deze eilanden een geheel verzorgde cruise te doen en je gewoon te laten varen langs al het prachtige wat Griekenland te bieden heeft.

Kroatië en Corsica

Wat ook gaaf is om te doen, is kajakken langs de kust van Kroatië. Hier kun je hele leuke havenstadjes bekijken en bezoeken en zo de Middellandse Zee per kajak beleven. Als je liever voor Corsica wilt gaan, is het echt aan te raden hier te gaan duiken. Dit is wel meer voor de ervaren diepzeeduikers. Je vindt hier onder water klippen en deze komen hoog boven de zee uit. De onderwaterwereld van Corsica is gewoon prachtig te noemen.

Een veelzijdig eiland

Wil je graag naar een veelzijdig eiland? Dan is Kreta misschien wel de perfecte keuze voor jou. Hier is veel te beleven voor zowel de avontuurlijke als de lekker luierende vakantieganger. Je kunt kiezen uit heel veel verschillende zandstranden met mooie hotels die aan de Middellandse Zee liggen. Daarnaast kan een avonturier op dit eiland ook z’n hart ophalen. Je kunt hier super mooie bergen beklimmen en bewandelen en de leuke dorpen en rijke historie van het eiland ontdekken. Het Middellandse Zeegebied is heel divers en daardoor is er voor iedereen altijd wel een plek dat de perfecte vakantiebestemming is. Het is maar net wat jouw persoonlijke voorkeur heeft.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *