Hardlopen in Parijs, de beste routes

hardlooproutes parijs

Yes, ben je in Parijs en wil je sportief bezig zijn? Parijs leent zich ontzettend goed voor leuke hardlooprondjes midden door de stad, in één van de stadsparken of langs de kade. Hardlopen is altijd leuk, maar in een nieuwe omgeving krijg je zoveel meer energie van en heb je nóg meer zin om jouw hardloopschoenen aan te trekken. Het leuke van een hardloopronde tijdens bijvoorbeeld een stedentrip is dat je op een andere manier de stad leert kennen. Wat zijn de beste routes voor jouw hardlooprondje in Parijs? Laat je inspireren!

aanbieding tui.nl

Hardlooprondje door bos de Boulogne in ParijsHardlooprondje om de Eiffeltoren

Als je in Parijs bent, kun je deze natuurlijk niet vergeten! Een rondje rond de Eiffeltoren. Het aanliggende Champs de Mars (een park) leent zich hier uitstekend voor. Ren een rondje om het park en tegelijkertijd de Eiffeltoren. Heb je de ronde gelopen? Besluit dan nog een stukje door rennen over de brug naar de Jardins du Trocadéro. Je hebt dan een ronde van ongeveer 5 kilometer gemaakt en direct één van de bezienswaardigheden uit de stad gezien.

Hardlopen langs de Seine

Een rondje rennen langs rivier de Seine kan natuurlijk ook niet ontbreken bij het bezoeken van deze stad. Het leuke aan deze ronde is dat je de ronde zo lang kan maken als je zelf wil. Over de Seine liggen talloze bruggen waardoor je op elk moment kunt besluiten om naar de overkant te rennen en koers terug te zetten naar het beginpunt van jouw hardlooprondje. voorbeeld: start op de Pont de Bir Hakeim en ren vervolgens rechts of linksom richting Pont de la Concorde. Deze ronde is ongeveer 5,5 kilometer. Maar je kunt bijvoorbeeld ook vanaf de Pont de la Concorde helemaal zuidwestelijk de rivier volgen, een rondje op het eiland Saint Germain maken en vervolgens dezelfde route terug nemen. Deze ronde is ongeveer 16,6 kilometer.

sunweb aanbiedingen

Hardlooprondje over de Champs-Élysées

Start de ronde op de Arc de Triomphe (dan heb je meteen een bezienswaardigheid te pakken). Ren vervolgens zuidoostelijk richting de Jardines des Tuileries. Maak een ronde in dit park tot aan het Louvre en ren vervolgens dezelfde weg (maar aan de andere kant van de weg) terug. Ren je deze ronde helemaal uit dan heb je 4,9 kilometer in de benen zitten.

Hardlopen naar de Notre Dame

Start deze ronde op de brug ‘Pont du Sully’. Ren vervolgens in noordoostelijke richting naar de Bastille ren hier rechts omheen en sla af richting de Rue du Faubourg Saint-Antoine. Sla vervolgens rechtsaf naar Rue de Reuilly en ren deze straat helemaal uit. Steek vervolgens de rotonde recht over en sla af naar de Avenue Daumesnil. Als je deze helemaal uitloopt, kom je uiteindelijk in het Bois de Vincennes. Daar aangekomen ren je een rondje om het meer en zet je koers richting je startpunt. Ren via de Avenue Daumesnil helemaal tot aan de Bastille en neem vervolgens dezelfde weg terug naar ‘Pont du Sully’. Een fantastische ronde van 13,4 kilometer zit er op! Ben je nou een echte bikkel? Jaarlijks organiseert Parijs marathons waarin verschillende afstanden aan bod komen. Ga jij voor de halve of hele marathon? Let wel op, de marathons vinden niet plaats op dezelfde dag, maar in een ander weekend. Super leuk om een keer aan mee te doen, want je rent door straten waar je normaal gesproken als hardloper niet kunt komen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *