Griekenland vakantie Tips

Bent u op zoek naar een nieuwe vakantiebestemming, en heeft u Griekenland in de planning staan? Zoekt u dan niet langer, hier vindt naast alle informatie over deze prachtige reisbestemming ook de mogelijkheid om direct uw vakantie te boeken!

aanbieding tui.nl

Veelzijdig Griekenland

Griekenland is een prachtige vakantiebestemming voor het hele gezin. Het is al jarenlang een geliefde bestemming voor iedereen die van natuur en architectuur houdt. Griekenland barst namelijk van de eeuwenoude cultuur en betoverende natuur.

Pas sinds een aantal jaar is Griekenland ook steeds meer in trek bij de jongeren, de eilanden Corfu, Kos, Kreta en Rhodos zijn een aantal van de best bezochte plekken, en zijn zelfs benoemd tot de ultieme party-eilanden.
Ook is Griekenland een ideale bestemming om rond te reizen. Door de diversiteit van de eilanden en het vasteland is het makkelijk om een vakantie te combineren met toeristische attracties (zoals Athene) en de rustigere plekken vol wonderschone natuur. Ook als u met uw kinderen op vakantie gaat is Griekenland de perfecte bestemming, er is namelijk genoeg te doen op de eilanden. Wat dacht u van lekker windsurfen of heerlijk fietsen door het prachtige Griekse landschap?

sunweb aanbiedingen

Op deze site vindt u alle informatie en boekingsmogelijkheden die u nodig heeft voor een perfecte Griekenland vakantie. Klikt u op een van de hier bovenstaande reisbestemmingen, en ontdek wat Griekenland u allemaal te bieden heeft!

Griekenland; the place to be
Griekenland staat bekend om zijn rijke cultuur en prachtige kunst. Er wordt wel gezegd dat Athene de bakermat is van de kunst en wijsheid. Vele jaren later is dit nog steeds door heel Griekenland te zien, het land is overgoten van de kunst en overal staan oude ruïnes.
Dit trekt uiteraard veel toeristen, de enorme tempels en de met schoonheid overgoten natuur is veel in trek. Veel toeristen willen dit van dichtbij meemaken, de charme van het land proeven, en een stukje archeologie opsnuiven.

Uitgaan in Griekenland

De cultuur en de schoonheid van dit land is echter lang niet meer het enige dat toeristen trekt. De eilanden Corfu, Kos, Kreta en Rhodos zijn al enkele jaren hot onder jongeren, deze eilanden zijn dan ook uitgegroeid tot ware party-eilanden. Jaarlijks boeken honderden Nederlandse jongeren een vakantie naar een van deze eilanden.

Griekse veelzijdigheid

Toch blijft Griekenland een geweldig land om met het gezin heen te gaan. Elk eiland is overgoten met gezellige boulevards waar heerlijk gegeten kan worden. Ook uw kinderen zullen zich niet snel vervelen in Griekenland. Naast de nodige accommodatie in de semi-luxe campings of appartementen is er ook genoeg te doen aan het strand.
Griekenland biedt met haar rustige zeeën een goede plek om te surfen of snorkelen. Ook kan er op een aantal eilanden, waaronder met name Kos, heel mooi gefietst worden, Griekenland biedt dus ook zeker plek aan actievelingen!
Griekenland is zeker een land die u ooit ontdekt moet hebben, dus twijfel niet, en kijk vandaag nog of u een voor uw vakantie geschikte Griekse reisbestemming kunt vinden.

Reistips Griekenland

Zoveel te beleven, en zoveel te doen. Waar te beginnen? Wij hebben voor u een aantal geweldige bezienswaardigheden op een rijtje gezet die u simpelweg niet mag missen gedurende uw vakantie in Griekenland:

De Akropolis in Athene.
Akropolis betekend letterlijk ‘het hoogst gelegen punt in een stad’. Maar vaak als er over de Akropolis wordt gesproken, bedoelt men die in Athene. Deze ligt op 50 meter boven de stad en staat op de lijst van werelderfgoed. Ook bekend om de tempel Pantheon.

Embros Thermae.
In de buurt van de stad Kos bevind zich deze warme natuurbron. Embros Thermae is uiterst geschikt voor thermaal baden. Er word wel gezegd dat deze natuurbron helende krachten bezit. Zeer geschikt voor patiënten van reuma of huid-aandoeningen.

De berg Olympus.
Volgens de mythes is aan de voet van deze berg de Olympische Spelen voor het eerst gehouden: 776 voor Christus om precies te zijn. De Olympus is de hoogste berg van heel Griekenland.

Orakel van Delphi.
Iedereen heeft er vast wel eens van gehoord. Delphi was een stad in het oude Griekenland waar volgens een bekende sage de aard-godin Gaia vroeger woonde. De stad was dan ook het middelpunt van de wereld. De tempel in de stad was toegewijd aan Apollo en het Orakel werd vaak geraadpleegd bij tijden van oorlog.

Het beroemdste wrak van Griekenland.
Op het eiland Zakynthos, in een verlaten baai, ligt het beroemdste wrak van heel Griekenland. Dit voormalig smokkelschip is in een flinke storm bijna gered door de lokale kust patrouille. De bemanning raakte hier zo van in paniek dat ze het schip maar in de brand stoken. De wrak resten zijn voor altijd in de baai blijven liggen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *