Fayoum Oasis: het best bewaarde geheim van Egypte

Fayoum Oasis

Heb je ooit van de Fayoum Oasis gehoord? Nee? Dat is ook niet zo gek. Fayoum Oasis staat bekend als het best bewaarde geheim van Egypte. Het is één van de 7 oases van Egypte en ligt slechts 75 minuten rijden van de hoofdstad Caïro, dus om aan de drukte in de Egyptische hoofdstad te ontsnappen, ben je bij de Fayoum Oasis aan het juiste adres. Je vindt er onder andere verschillende bezienswaardigheden uit verschillende tijdperken, zandduinen, meren en valleien, wilde dieren en vogelsoorten en palmbomen. Fayoum Oasis is het ontdekken waard!

aanbieding tui.nl

Wadi El-Rayan

Dit is één van de hoogtepunten in de Fayoum Oasis. Wadi El-Rayan is een beschermd nationaal park van bijna 700 vierkante kilometer. In het park vind je twee meren. Het ene meer bestaat uit een hoger gelegen deel, waardoor er een enorme waterval ontstaat. De grootste waterval van Egypte. Op het lager gelegen platform heb je het beste uitzicht op de waterval, maar let op! In de weekenden kan het er erg druk worden dus het beste bezoek je de Wadi El-Rayan doordeweeks. Je vindt er niet alleen de prachtige waterval, maar ook duinen, natuurlijke zwavelbronnen, bergen en Wadi Al Hitan.

Wadi Al Hitan

Dit is een beschermd gebied dat op de werelderfgoedlijst van UNESCO staat. Deze vallei was miljoenen jaren geleden nog een grote zee met een enorme verscheidenheid aan zeeleven. Je vindt hier nu fossielen en skeletten van uitgestorven walvissen. In het gebied vind je ook een museum met honderden uitgestorven walvissen.

sunweb aanbiedingen

The Magic Lake

Ook gelegen in Wadi El Hitan is ‘The Magic Lake’. Het meer dankt haar naam aan het veranderen van kleur meerdere keren per dag. Dit heeft te maken met de hoeveelheid zonlicht en het tijdstip. Neem een heerlijke duik in het prachtige meer of ga sandboarden. Het meer bevindt zich namelijk midden in de woestijn en leent zich daarom prima voor een middagje sandboarden. Het meer zit vol met mineralen die helpen bij het behandelen van mensen met reuma. Maak een mooie wandeltocht over de Gabal El-Medaware met uitzicht op The Magic Lake en besluit te kamperen en wanneer de zon onder is te genieten van de talloze sterren in de adembenemende sterrenhemel boven je.

Tunnis Village

Dit kleine dorpje, recht tegenover het meer van Qarun, staat bekend als het centrum voor culturele kunst. Een Egyptische dichter kwamen samen met zijn Zwitserse vrouw in 1962 naar dit kleine dorpje en werden op slag verliefd. Ze besloten er te blijven en een pottenbakkerij te starten om Fayoum nieuw leven in te blazen. Jaarlijks vindt er het Tunis Village Pottery Festival plaats waar mensen vanuit het hele land en ook toeristen op af komen.

Meer van Qarun

Het meer van Qarun, beter bekend als ‘Qarun Lake’, staat bekend als het oudste natuurlijke meer van de wereld. Het is het tweede grootste meer van Egypte. Eeuwen geleden was dit meer verbonden met de Nijl. In en rondom dit meer vind je de meest prachtige vogels. Het is dan ook een bekend gebied voor gepassioneerde vogelaars. Je vindt er 88 soorten vogels en voornamelijk grote kolonies flamingo’s. Vanwege de vele vogelsoorten is het een beschermd gebied en daarom is Lake Qarun niet geschikt om in te zwemmen.

Maidum piramide

Deze piramide staat aan de rand van de woestijn en was oorspronkelijk een piramide met zeven treden. Vervolgens werd het verhoogd tot acht treden en uiteindelijk is het een ware piramide geworden. Rondom de piramide vind je puin van de ingestorte behuizing: de fundering was niet stevig genoeg waardoor de behuizing op een gegeven moment instortte. Tegenwoordig heeft de piramide nog maar drie treden. Het is de eerste piramide met een bovengrondse grafkamer.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *