Drie vakantiebestemmingen in Portugal

drie aanraders in portugal

Portugal wordt ook wel de zonbestemming van Europa genoemd. Dit komt vooral door de regio Algarve. Dit is een kustgebied in het zuiden van Portugal. Er is veel zon te vinden en is daarom uitstekend geschikt voor een heerlijke zonvakantie. Toch heeft Portugal meer te bieden dan alleen zon. Om je een indruk te geven van dit veelzijdige land, volgen hier een aantal indrukwekkende bezienswaardigheden.

aanbieding tui.nl

Lissabon

Natuurlijk moet je één keer in je leven in Lissabon zijn geweest. Dit is de hoofdstad van Portugal en wordt gekenmerkt door prachtige musea en historische gebouwen. Er zijn bijvoorbeeld kloosters, kerken en paleizen te vinden in Lissabon. Een bekend klooster is Mosteiro dos Jerónimos. De hoofdstad is ook uitermate geschikt om lekker te eten en uit te gaan. Dit kan bijvoorbeeld in de wijk Bairro Alto.

De kustlijn van Lissabon is uitstekend geschikt om heerlijk te zwemmen. Het is een kust die enerzijds bestaat uit rotsen en anderzijds beschikt over mooie zandstranden. Een toeristische badplaats aan deze kust is bijvoorbeeld Cascais.

sunweb aanbiedingen

Porto

Ook Porto is een absolute aanrader tijdens je vakantie in Portugal. Het stadje is bekend geworden door de verschillende Portwijnen die er worden geproduceerd. Porto heeft verder nog een aantal indrukwekkende bezienswaardigheden. De gekleurde geveltjes in de wijk Ribeira zijn erg mooi en moet je zeker gezien hebben. De bekende en historische boekhandel Livraria Lello & Irmão vind je in het centrum van Porto.

Madeira

Je kunt ook prima een bezoek brengen aan Madeira. Je vindt er prachtige bloemen en botanische tuinen. Het is niet al te toeristisch waardoor je alle ruimte hebt om het eiland op je gemak te verkennen. Daarnaast kun je er Rabacal bezoeken. Dit is een plek waar 25 bronnen als waterval naar beneden komen.

Je kunt voldoende ondernemen tijdens een vakantie in Portugal om er later met veel plezier op terug te kijken!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *