De mooiste Treinreizen ter wereld

mooiste treinroutes

Wanneer je een keer niet met het vliegtuig op reis wilt, maar ook eigenlijk niet zelf achter het stuur wilt kruipen, is een treinreis de perfecte manier om te reizen. Het grote voordeel hiervan is dat je niet zelf hoeft te rijden en onderweg echt van de prachtige natuur en stedelijke gebieden kunt genieten waar je doorheen reist. Je hoeft je niet te focussen op de weg en vervolgens als vermoeid aankomen op de plek van bestemming. Daarnaast kan het reizen per trein in sommige gevallen ook nog eens goedkoper zijn dan met het vliegtuig of de auto op pad gaan.

aanbieding tui.nl

Heerlijk uitgerust reizen

Het mooie aan de treinen van tegenwoordig is dat er een restaurant of bar aanwezig is als je een verre reis maakt. Zo kun je dus gewoon tijdens het reizen genieten van een lekkere kop thee of koffie of een toch voor een heerlijk alcoholisch drankje gaan. Daarnaast kun je ook gewoon even slapen wanneer je moe bent en zo uitgerust aan de rest van je reis beginnen. Er zijn een aantal treinreizen die tot de mooiste van de wereld behoren en als je graag met de trein reist, zou je deze echt een keer gemaakt moeten hebben.

ontspannen op vakantie met de trein

De Glacier Express

1 van de mooiste treinreizen is de Glacier Express in Zwitserland. Dit is de bekendste van Europa. Deze trein rijdt door de Alpen en begint aan de voet van de bergen. Deze treinreis duurt ongeveer acht uur en brengt je helemaal tot aan St. Moriz. De trein rijdt door smalle valleien en hoge bergpassen en het uitzicht onderweg is echt adembenemend. In totaal kom je door 91 tunnels en over 291 bruggen tijdens de reis en op het hoogste punt zit je op 2033 meter. Het gave aan de trein is dat de coupes panorama ramen hebben waardoor je alles heel goed kunt zien en bewonderen.

sunweb aanbiedingen

Trans-Siberië Express

Nog een treinreis die je gemaakt moet hebben, is de Trans-Siberië Express. Dit is waarschijnlijk de meest bekende treinreis ter wereld. Deze trein is van start tot eind maar liefst 9.000km lang en gaat door 8 tijdzones en 3 verschillende landen. Dit is de langste spoorlijn ter wereld en brengt je door Rusland, Mongolië en China. Je kunt kiezen voor een reis van 7 dagen en de langste reis duurt maar liefst 22 dagen. Je komt met deze trein dwars door de natuur van deze 3 landen en hebt de meest geweldige uitzichten tot je beschikking tijdens de reis. Dit is wel een prijzige treinreis met een vanafprijs van ruim 9.000 dollar voor 7 dagen.

The Rocky Mountaineer in Canada

Vind je Canada een mooi land, dan is The Rocky Mountaineer de trein waarmee je zou moeten reizen. Deze trein vertrekt vanuit Toronto en doet er 16 dagen over om in Vancouver te komen. Onderweg kom je de meest geweldige natuurverschijnselen en bezienswaardigheden van Canada tegen. De trein voert je langs de Niagara Falls, The Rocky Mountains, Jasper en nog veel meer mooie bezienswaardigheden. Daarnaast kun je er ook wilde beren, wolven en nog veel meer dieren zien vanuit de trein. Je krijgt een lekker ontbijt, goede lunch en een uitgebreid diner geserveerd en kunt naast koffie, thee en frisdrank ook gewoon alcoholische drankjes bestellen.

vakantie met de trein

De Hiram Bingham Express in Peru

Wil je graag een kortere treinreis die je een deel van Zuid-Amerika laat zien? Ga dan voor de Hiram Bingham Express. Deze treinreis start in Cusco en eindigt in Machu Picchu, de enige echte Incastad. Normaal gesproken kun je deze stad erg moeilijk bezoeken, maar dankzij de Hiram Bingham Express is dit goed te doen. Doordat de reis maar 4 uur duurt, ben je in een mum van tijd op de plaats van bestemming. Onderweg krijg je nog een lekker ontbijtje en kun je ook nog drinken krijgen bij de open bar. Als je dan aan het einde van de dag weer teruggaat, krijg je een heerlijk diner van 4-gangen geserveerd.

Het mooie Scandinavië

Mocht je voorkeur uitgaan naar de Scandinavische landen, dan is de treinrondreis Thomas wat voor jou. Je begint in Stockholm en gaat helemaal naar boven tot aan de poolcirkel. Onderweg kom je langs hele mooie grote meren en heuvelachtige landschappen. Ook kun je heel veel mooie rode Zweedse huizen zien onderweg en is de kans op het zien van beren ook erg groot in de mooie Zweedse wildernissen. In totaal duurt deze reis 11 dagen en biedt onderweg ook excursies en activiteiten zoals kanovaren en vissen. Op de poolcirkel ontvang je uiteindelijk je poolcirkel certificaat.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *