De mooiste stranden van Curaçao

Voor veel Nederlanders is Curaçao het vakantieland bij uitstek. Curaçao is gelegen in het Caribische gebied. Het is een eiland dat zeer goed te bereiken is. Veel vluchten van Nederlandse vliegmaatschappijen gaan namelijk rechtstreeks vanaf Schiphol naar Curaçao. Nederland en Curaçao hebben een bijzondere band met elkaar. Het eiland behoort namelijk toe aan het Koninkrijk der Nederlanden. Een voordeel daarvan is dat jij als vakantieganger vrijwel overal Nederlands kunt spreken! De mensen zijn er gastvrij en zeer vriendelijk. Het klimaat van Curaçao en de vele stranden maken je vakantie bij voorbaat als geslaagd! In dit artikel nemen we je mee naar de mooiste stranden en plekjes van Curaçao.

aanbieding tui.nl

De mooiste stranden van Curaçao

Curacao heeft eigenlijk alleen maar mooie stranden en deze zijn allemaal weer erg verschillend van elkaar. Van rustige oases tot stranden met veel gezelligheid. Hieronder plaatsen we echter de stranden die, wat ons betreft, in de top-3 staan en die je zeker moet bekijken.

Strand Klein Curaçao

Echt kilometerslange stranden waar je urenlang kan dwalen heeft dit eiland niet. Mocht je toch willen genieten van eindeloze stilte, lange strandwandelingen en een prachtig zandstrand? Dan raden we je aan om Strand Klein Curaçao te bezoeken! Dit is een eiland dat oostelijk van Curaçao ligt. Je kan er zelf naartoe varen maar je kan je ook inschrijven voor een georganiseerde dagtocht. Kenmerkend voor dit eiland en strand is dat het water blauwer is dan blauw! Het leent zich dan ook uitstekend voor snorkelen. Op het eilandje zelf is weinig schaduw. Het kan er dan ook erg warm worden. Smeer je goed in!

sunweb aanbiedingen

De Grote Knip

Veel toeristen geven aan dat zij De Grote Knip het mooiste strand vinden van Curacao. Het strand is vanaf de parkeerplaats goed benaderbaar en het is werkelijk een paradijs in het klein. Het strand ligt verborgen tussen de heuvels en rotsen. Als je op zoek bent naar het ideale ‘bounty eiland’, dan heb je die gevonden! Spierwit zandstrand, prachtige palmbomen en her en der hutjes van riet… En prachtige, tropische zeedieren die je in de azuurblauwe zee verwelkomen.

Jan Thiel strand

Heb je voldoende genoten op de twee rustige stranden van hierboven? Dan is het Jan Thiel strand een goede afwisseling. Het is een strand waarop voldoende te doen en te beleven is. Van leuke cocktailbars tot allerlei leuke voorzieningen en restaurants. De zee leent zicht uitstekend voor watersporten.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *