De mooiste stranden van Europa in het najaar

De mooiste stranden waar je even rustig naartoe kunt ‘vluchten’ zijn vaak de stranden waar bijna niemand anders van af weet. De stranden aan het eind van het 2 kilometer lange zandpad, dat strand helemaal beneden waar je via een scheve rots trap moet komen. Maar zelfs ook de meest bekende stranden waar iedereen van af weet kunnen soms heel intiem voelen als je het goed timed. Plan een trip naar een van de volgende stranden in september of oktober en je weet waar ik het over heb.

aanbieding tui.nl

1. Cinque Terre, Italië

Cinque Terre’s vijf dorpen dateren uit de middeleeuwen en over de eeuwen heen is er weinig veranderd. Afgezien van de mooi bewaarde gebouwen zijn het vooral het kliffengebied in combinatie met het systeem van velden en tuinen wat het gebied zo uniek maken. Het meest toegankelijke stadje in het gebied dat redelijk makkelijk is te bereiken met de auto is Monterosso. Vernazza is het mooiste dorpje van allemaal. Het heeft een kleine haven, en vanuit het kasteel heb je een prachtig zicht over de zee.

2. Santorini, Griekenland

Zelfs de meest ervaren reiziger zwicht voor het uitzicht over het landschap van Santorini. Het dorpje Oia in het noorden biedt een mooi zicht op de zonsondergang en het eiland aan de oostkant heeft zwarte stranden die een aanblik meer dan waardig zijn.

sunweb aanbiedingen

3. San Sebastian, Spanje

De kustweg vanaf Bilbao naar San Sebastiaan is een onwijs mooie route langs mooie landschappen, waarbij je langs de kliffen rijdt. Het is onmogelijk om niet verliefd te worden op San Sebastian. Sinds 1953 vindt hier ieder jaar in september onder meer in het Kursaal het Internationaal filmfestival van San Sebastian plaats.

4. Amalfi Kust, Italië

Dit strand strekt zich 50 kilometer langs de zuidkust van de Sorrentine Penninsula, en de Amalfi is echt wel een van de mooiste. Kliffen met inhammen waar limoenen groeien leiden naar het sprankelende water. Positano is een van de mooiere steden langs de kust. Een van de vroege bezoekers, John Steinbeck, schreef in 1953: “Positano bijt diep. Het is een droomplek die niet echt lijkt als je er bent en pas werkelijkheid wordt wanneer je er weg bent.” Na bijna 60 jaar zijn deze woorden nog steeds van toepassing.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *