De mooiste badplaatsen voor een vakantie in Egypte

mooiste stranden egypte

Egypte is het land van de piramides, de farao’s en natuurlijk rivier de Nijl. Maar het land staat ook bekend om haar prachtige zeeën. Het is daarom ook een populair vakantieland onder Nederlanders. Vooral tijdens de Nederlandse winters is het een heerlijk toevluchtsoord om even aan de kou te ontsnappen en te ontspannen aan de Egyptische kust. Wist je bijvoorbeeld dat er veel watersporten te beoefenen zijn in Egypte? Er zijn er zeer goede wind- en zeecondities voor windsurfen, maar je kunt er ook goed duiken en snorkelen. Je vindt hier een overzicht van de mooiste badplaatsen voor een vakantie in Egypte.

aanbieding tui.nl

Dahab

Deze kustplaats, in het oosten van Egypte, vind je op schiereiland Sinaï aan de Golf van Akaba. Dahab staat bekend om het altijd aanwezige zeebriesje wat zorgt voor de ideale condities voor surfers en windsurfers. Vlak voor de kust vind je vele riffen, waardoor je in Dahab goed kunt duiken en snorkelen. Vanaf Dahab kun je de beroemde Blue Hole van Egypte bereiken. Dit is één van de bekendste duikplekken van Egypte. In de stad zelf hangt een heerlijke, relaxte surfsfeer. De wijk Asalah staat bekend als echte hippiestad waar je veel cafés en leuke winkeltjes kunt vinden.

Hurghada

Hurghada vind je op het vasteland van Egypte, in het midden van de oostkust. Het is een populaire bestemming onder Egyptische toeristen aan de Rode Zee. De kustlijn is hier zo’n 30 kilometer lang en daardoor geschikt voor allerlei soorten watersporten. Je vindt er mooie duikplekken en surfspots. Daarnaast biedt het fijne zandstrand een heerlijke plekken om van de Egyptische zon te kunnen genieten. Ondanks dat je aan de kust van Hurghada grote, luxe resorts vindt, zal dit sterk in contrast staan met het centrum van de stad. Vanwege de woestijn in de omgeving van Hurghada is het een nogal stoffige historische oude binnenstad. Daarnaast kan het er soms erg chaotisch zijn. Houd je van een beetje cultuur snuiven, neem dan zeker een kijkje. Maar je kunt je ook heel goed vermaken aan de prachtige kust van deze stad.

sunweb aanbiedingen

Marsa Alam

Een stuk zuidelijker dan Hurghada vind je de badplaats Marsa Alam. Ook aan de kust van de Rode Zee en vlak boven het Wadi El Gemal National Park (heel leuk om tijdens je vakantie een bezoek te brengen aan dit National park). Marsa Alam is uitgegroeid van klein vissersdorpje tot een moderne badplaats met de meest luxe resorts. De meeste resorts hier hebben een eigen privé strand. De badplaats Marsa Alam leent zich goed voor duiken en snorkelen vanwege de vele riffen aan de kust. Het staat bekend als één van de mooiste duikplekken in Egypte dankzij het heldere blauwe water en de kleurrijke riffen. Vanuit Marsa Alam kun je mooie excursies doen naar bijvoorbeeld Kom Ombo, een oude tempel in het binnenland van Egypte.

El Quseir

Te midden van Hurghada en Marsa Alam vind je de badplaats El Quseir. Een 5000 jaar oude stad. Het is een rustige havenstad die de afgelopen jaren veel is gemoderniseerd. Hierdoor trekt de badplaats steeds meer en meer toeristen. In het historisch centrum van El Quseir vind je het oude fort van Sultan Selim, loslopend vee en vele smalle straatjes terwijl je aan de kust de meest luxe hotels en resorts vindt. Vlakbij Safaga vind je een prachtige duikplek: een kleurrijk onaangetast rif met mooie koralen. Maak een uitstapje naar Wadi Hammamat een rotsvallei met eeuwenoude rotstekeningen.

El Gouna

Deze badplaats bestaat uit eilanden die met elkaar verbonden zijn door bruggen. El Gouna staat ook wel bekend als het Venetië van Egypte. Rond 1990 is deze badplaats kunstmatig aangelegd en is sindsdien één van de meest populaire badplaatsen van Egypte. Je kunt hier kitesurfen, windsurfen en natuurlijk ook duiken en snorkelen.

Sharm El Sheikh

Sharm El Sheikh betekent letterlijk ‘Baai van de sjeik’. Je vindt deze kustplaats op het zuidelijkste puntje van het schiereiland Sinaï. Sharm El Sheikh staat bekend als één van de beste vakantiebestemming van Egypte, vanwege de cultuur en de mooie plek om er te duiken en snorkelen. In het oude stadsdeel van het centrum vind je heel veel winkeltjes! In het moderne gedeelte van de stad vind je de enorme resorts en luxe hotels. Je kunt er fantastisch duiken en snorkelen, maar bijvoorbeeld ook parasailen of quad en kameelrijden.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *