De 5 beste bestemmingen om de winterzon op te zoeken

Je zal het wellicht gemerkt hebben: de winter heeft nu echt zijn intrede gedaan in Nederland. Wanneer je tijdens de koude en donkere winterdagen de zon op wenst te zoeken, zijn er natuurlijk vele landen om uit te kiezen. Hieronder geven we je onze top 5 van winterzonbestemmingen. Prima opties om te genieten van zonneschijn en heerlijke temperaturen! 

aanbieding tui.nl

1 – Canarische eilanden

Als winterzonbestemming zijn de Canarische eilanden ideaal. De eilandengroep ligt op zeer reisbare afstand van Nederland en ook in de winter kun je veelal rekenen op zon, een aangename temperatuur en weinig neerslag. Hoewel het niet iedere dag strandweer is, zijn de Canarische eilanden een uitstekende optie om tijdens de winter te bezoeken. De eilanden verschillen onderling wel enigszins; Gran Canaria en Lanzarote zijn qua temperatuur de beste opties in de winter

sunweb aanbiedingen

2 –  Aruba

Aruba staat voor uitgestrekte stranden, schitterende fauna maar bovenal een heerlijk klimaat. Het eiland heeft de grootte van Texel en de hoofdstad Oranjestad is dé trekpleister van het eiland. Tijdens de wintermaanden schommelt de temperatuur op Aruba tussen de 25 en 30 graden Celsius. Aruba is een absolute topper om in de winter te bezoeken!

3 – Thailand

Juist in de winter is Thailand dé ideale bestemming: de temperaturen zijn dan gedaald tot een prettige 30 graden Celsius en er valt niet veel regen. Uitzondering hierop is Koh Samui, waar van november tot februari de moesson heerst. Thailand is een fantastische combinatie van natuur, cultuur en vermaak. Een absolute aanrader!

4 – Australië

Ook Australië is bekend om haar indrukwekkende flora en fauna. In de regenwouden komen de meest bijzondere diersoorten voor. Maar op vakantie wil je wellicht lekker ontspannen genieten van zon, zee en strand. Dat kan op schitterende stranden zoals Whitehaven Beach of Turqoise Bay. Australië kent meerdere klimaatzones, maar Queensland en Nieuw-Zuid-Wales hebben het hele jaar door aangenaam weer. De seizoenen zijn tegengesteld aan die van ons.

5 – Turkije

Zeker in de maanden november en december is het meestal nog erg aangenaam weer in Turkije. De extreme temperaturen tijdens de zomer zijn in deze maanden verruild voor aangenaam lenteachtig weer. Of je nu gaat naar een van de badplaatsen of liever kiest voor het binnenland, Turkije biedt nog genoeg zonneschijn in de winter. Daarbij is Istanboel natuurlijk een fantastische culturele stad om te bezoeken!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *