Bezienswaardigheden Kreta

Voor veel toeristen zijn de mooie stranden en het heldere zeewater van Kreta de hoofdattractie van het eiland. De meeste toeristencentra zijn dan ook gevestigd in de buurt van deze geweldige kust. Buiten de stranden heeft Kreta ook nog een aantal zeer interessante culturele bezienswaardigheden en sportieve attracties te bieden.

aanbieding tui.nl

Samariakloof

Ook natuurliefhebbers kunnen hun hart ophalen tijdens een vakantie op Kreta omdat het eiland de grootste kloof van Europa bezit. De Samariakloof, 16 km lang, is tevens de smalste kloof ter wereld. Op een aantal plaatsen is de doorgang tussen de rotsen slechts 4 meter breed. De kloof is uitermate geschikt voor een prachtige wandeling tussen de rotsen door. Na 1.200 meter afgedaald te zijn, volg je de rivierbedding tot je het einde van de kloof bereikt. Een unieke ervaring! De kloof is geopend van half april tot eind september.

In de lente heb je de kans dat je niet met geheel droge voeten de kloof doorkomt. Er stroomt in het voorjaar namelijk een riviertje door de kloof. In de zomer is dit riviertje volledig opgedroogd. In de winter is de kloof helaas gesloten voor bezoekers, omdat het water in de rivier dan hoog staat. De kloof is uitgeroepen tot nationaal natuurpark van Kreta.

sunweb aanbiedingen

Starbeach Kreta

Onder jongeren is het ongetwijfeld de nummer één bezienswaardigheid of bestemming op Kreta. Dan hebben we het natuurlijk over Starbeach in Chersonissos. Al lang voordat Oh, oh Cherso er kwam was Starbeach een grote hot. Aan het strand van Chersonissos ligt dit waterpark. Je kunt er zowel zwemmen in de vele zwembaden en roetsjen van de glijbanen als zwemmen in het zoute water van de zee. Daarna drink je een lekkere cocktail bij één van de gezellige barretjes. Ook voor een hapje eten kun je bij Starbeach terecht.

Paleis van Knossos

Kreta is een eiland met een rijke historie. De belangrijkste historische attractie bevindt zich in Knossos, 5 kmPaleis van Knossos buiten de hoofdstad Heraklion. In Knossos zijn ruïnes te vinden van een groot paleis uit de Minoïsche beschaving; een van de eerste Europese beschavingen in het Oude Griekenland tussen 2800 tot 1400 voor Christus.

Het paleis in Knossos is waarschijnlijk bewoond door koning Minos van Kreta. Het paleis is interessant vanwege de kenmerkende bouwstijl. Onderzoek heeft uitgewezen dat het paleis in Knossos moet stammen uit de bloeitijd van de Minoïsche beschaving. Dit blijkt onder andere uit de luxe bouwmaterialen die gebruikt zijn en de indrukwekkende omvang van het paleis. Het paleis bevat onder meer een groot centraal binnenhof, 4 hoofdingangen, opslagruimtes, ontvangstruimtes, altaren en een troonzaal.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *