Bezienswaardigheden Athene

Athene is vooral bekend door de lange geschiedenis van de stad. Een geschiedenis van duizenden jaren, waar nog veel indrukwekkende sporen van terug zijn te vinden. Hierdoor is Athene een leuke bestemming voor mensen die op een langere vakantie willen gaan, of mensen die alleen een stedentrip in het weekend willen doen.

aanbieding tui.nl

Waarom op vakantie gaan naar Athene? Neem bijvoorbeeld de Acropolis. Dit soort indrukwekkende bezienswaardigheden hebben Athene de status als een stad om rekening mee te houden opgeleverd. Maar dat niet alleen, Athene staat ook bekend als de geboortegrond van de democratie. En ook in cultureel opzicht is Athene altijd al een formidabele stad geweest.

Helaas hebben veel oude gebouwen de tand der tijd niet overleeft, maar er is nog steeds erg veel te zien. De belangrijke bezienswaardigheden die tegenwoordig nog bezocht kunnen worden op een vakantie, zijn bijvoorbeeld de Acropolis, de Agora, het Nationale Archeologische Museum, het Museum van Cyclische Kunst, het Romeinse Forum en de Windtoren, Benaki Museum, Kerameikos, Byzantijns Museum, de Heuvel van Philopappos, en ten slotte de Tempel van de Olympische Zeus. Dit zijn dus de meest bekende bezienswaardigheden van Athene.

sunweb aanbiedingen

In Athene is heel veel te zien. Hieronder een lijstje van de meest interessante bezienswaardigheden van de stad.

De Acropolis

Er zijn een groot aantal zeer indrukwekkende tempels op een belangrijke heuvel in Athene gebouwd. De mooiste marmeren tempels stammen uit de vijfde eeuw voor Christus, gebouwd in de toenmalige gouden eeuw van Athene. Het grootste gedeelte van de tempels is gewijd aan de godin Athene, de zogenaamde beschermheilige van de stad. Dé bezienswaardigheid van Athene.

De Agora

De oude marktplaats van Athene was de Agora genaamd. Deze marktplaats werd al in de zesde eeuw voor Christus gesticht en was ruim 1200 jaar het hart van de stad. Niet alleen voor de Atheense commerciële activiteiten, de Agora was ook een centrum waar filosofen of politiek leiders kwamen.

Het Nationale Archeologische Museum

Door de Grieken zelf wordt dit museum als het beste museum van Griekenland gezien. Misschien omdat alle Grieken zo trots zijn op hun eigen geschiedenis.

De objecten in het museum bestaan bijvoorbeeld uit voorwerpen uit de bronstijd en voorwerpen uit de gouden eeuw van Athene. Maar ook uit andere periodes van de Europese stad met een uitzonderlijk lange geschiedenis.

Het Museum van Cycladische Kunst

De Cycladen zijn een eilandengroep in Griekenland. Een vroege Griekse cultuur bloeide op deze eilanden tussen het derde en tweede millennium voor Christus. Omdat deze cultuur veel marmer gebruikte, zijn er erg veel objecten bewaard gebleven, die nu in dit museum bekeken kunnen worden.

Het Romeinse Forum en de Windtoren

De Romeinen waren, net als op veel andere plaatsen, ook in Athene een tijdje de baas. Ze verplaatsen de centrale marktplaats van de Agora naar dit Romeinse forum. Deze locatie bleef het administratieve centrum van Athene tot de negentiende eeuw. Eén van de interessantste bezienswaardigheden van Athene.

Benaki Museum

Dit museum is gewijd aan de Griekse geschiedenis van de steentijd tot de twintigste eeuw. Leuk om eens tijdens een vakantie te bezoeken.

Kerameikos

Ooit stond hier een levendige klassieke stad aan de rand van Athene, maar Kerameikos is nu een toeristische bezienswaardigheid geworden.

Byzantijns Museum

Byzantium, de stad die nu als Istanbul bekend staat, domineerde voor een lange tijd het oostelijke deel van de Middellandse Zee. Ook Athene stond toen onder invloed van deze belangrijke stad. In het museum zijn voorwerpen uit deze periode (476-1453) tentoongesteld.

De Heuvel van Philopappos

Een bekende heuvel en bezienswaardigheid in Athene. Hier zijn talloze monumenten en historische overblijfselen te zien.

De Tempel van de Olympische Zeus

De stad Athene was genoemd naar de godin Athene. Maar Zeus, de heerser van het pantheon, was zeker niet vergeten. Deze tempel voor Zeus was de grootste tempel aan de god gewijd op het vaste land van Griekenland.

Deze bezienswaardigheden in Athene zullen de meeste mensen op een vakantie of stedentrip wel minstens enkele dagen bezig houden. Vaak langer. Deze lijst is niet uitputtend, informeer bij de plaatselijke toeristische autoriteiten als u op zoekt bent naar meer bezienswaardigheden. Op een vakantie of stedentrip in Athene is inderdaad genoeg te doen. Goede kans dat u zich niet zal vervelen met zoveel bezienswaardigheden, anders zijn er altijd nog de talloze winkels of het strand.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *