Besparen op je vakantie met een budgetvakantie

Hoe je het ook wendt of keert. Vakantie vieren is best duur. Sta van tevoren even stil bij hoe je kunt besparen. Met onderstaande budgettips kan jij goedkoop op vakantie.

aanbieding tui.nl

Ga buiten het hoogseizoen

Echt voordelig op vakantie kun je natuurlijk alleen maar buiten het hoogseizoen. Dus áls al je kinderen nog onder de 5 zijn, neem het waar. Je kunt dan bovendien de mogelijkheid bekijken om eens verder of anders op vakantie te gaan dan normaal.

sunweb aanbiedingen

Appartement!

Zeker met kinderen is een appartement vaak een heel goed idee. Je hoeft niet meteen een week te huren, maar kunt meestal ook voor een paar dagen (in een stad bijvoorbeeld) een appartement krijgen. Zelf koken is ook goedkoper en vaak wel zo handig met kleintjes erbij.Proberen dus!

Jeugdherberg ook voor gezinnen

In Nederland en andere Europese landen, maar ook daarbuiten (Australië)kun je in jeugdherbergen ook familiekamers krijgen. Je deelt dan de douches, keuken, eetzaal en zitkamer met de andere gasten. Supergezellig en voordelig. Zorg dan wel dat je lid bent van de jeugdherbergcentrale. De faciliteiten en voorwaarden zijn per land verschillend; zoek het uit op internet.

Kinderkortingen verschillen per organisatie

Vrijwel alle reisorganisaties geven kinderkortingen maar de hoogte daarvan én de kinderleeftijd waarvoor die gegeven wordt verschilt enorm. Kinderen tot 2 jaar reizen bij sommige organisaties bijna of helemaal gratis. Bij andere kunnen baby’s nog best kostbaar zijn; let daar dus op. Kinderen tot 11 jaar krijgen overal korting (tussen de 20 en 60 %). Ook hier geldt weer dat de kortingen buiten het hoogseizoen het hoogst zijn.

Vergelijken van reisorganisaties; heeft dat zin?

Vergelijken heeft alleen zin per ‘geval’ apart. Als je een duidelijke vakantieplek wilt boeken(bijvoorbeeld specifiek hotel plus vlucht)dan loont het wellicht om voor dat arrangement aanbieders op internet te vergelijken. Het probleem is echter, dat de vergelijking dan alleen opgaat voor dat specifieke hotel. Voor andere hotels bij diezelfde reisorganisaties kan de vergelijking soms andersom uitpakken*. Daarom, zoek eerst rustig wat je nu echt wilt en ga dan kijken of het elders goedkoper wordt aangeboden. En let heel goed op bijkomende kosten die apart worden vermeld!

Wees niet afhankelijk

Kosten van eten en drinken ter plekke kunnen behoorlijk tegenvallen. Zorg in elk geval dat je niet voor je dagelijks eten afhankelijk bent van het hotel of de campingwinkel. Vooral als je accommodatie verder van de bewoonde wereld is gelegen worden de prijzen van eten en drinken vaak opgevoerd. Let er dus bij boeking op hoe je accommodatie is gelegen ten opzichte van winkel- en uitgaanscentra.

Besparen op andere manieren

Waar gaat nu eigenlijk het meeste geld in zitten op vakantie? Accommodatie, voeding en de reis.

Accommodatie houd je voordelig door je huis te ruilen of met een eigen tentje op stap te gaan. Autorijden is meestal goedkoper dan vliegen maar niet altijd. Blijf de prijzen vergelijken. Zelf koken scheelt natuurlijk veel. Als je niet zelf wilt koken is ’s middags eten in een restaurant (in plaats van ’s avonds) een mooie manier van besparen. Er zijn vaak voordelige lunchmenu’s en dat wijntje kun je ook uitstellen tot ’s avonds bij de tent. Overigens wordt de horeca in het buitenland en in Nederland steeds kindvriendelijker. De moderne ober kijkt niet vreemd op als je voor kinderen twee bordjes bij één menu vraagt of als je het eten voor je peutertje zelf meebrengt. Dat laatste is vaak nog gezonder ook.

Woningruil

Je hoeft geen paleis te hebben om mee te doen aan woningruil. Een gezin waarmee je ruilt is op zoek naar hetzelfde als jij: een kindvriendelijk huis in de gekozen omgeving. Voor meer informatie zie www.holidaylink.com en www.huizenruil.com. Zie ook de overzichtssite www.thuisinhonderdhuizen.nl.

Beter huren dan kopen

Handige campingbedjes, rugdragers, joggers, plat opvouwbare kinderstoelen. Voor die paar weken per jaar dat je het gebruikt kun je het beter huren. En als je er aan verknocht raakt, dan koop je het toch; met aftrek van de huurprijs! Zoek op internet naar een goede verhuurder

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *