Een autovakantie, waar moet je aan denken?

Van Noorwegen tot Italië en van Frankrijk tot Kroatië, er zijn meer dan genoeg prachtige bestemmingen waar je met de auto naartoe kunt. Lekker in je eigen tempo en met alle vrijheid om te gaan en staan waar je wilt, heerlijk toch? Om van je autovakantie echt een succes te maken is een goede voorbereiding echter wel een te raden. Om je hierbij op weg te helpen noemen we vast een paar handige tips. Alvast een fijne vakantie gewenst!

aanbieding tui.nl

1. Kijk je auto na
Is het profiel van de banden nog goed, is de olie nog op peil en zit er nog genoeg ruitenwisservloeistof in het reservoir? Eenvoudige dingen om even na te kijken, maar des te belangrijker voor een veilige autoreis. Veel garages bieden tegenwoordig ook een extra vakantiecheck voor je auto, dus dat is wellicht ook nog een optie.

2. Waar kun je het beste tanken
Nederland behoort tot de duurste landen van Europa als het op tanken aankomt, dus het loont altijd de moeite om dit in het buitenland te doen. Bekijk voor vertrek online de verschillende brandstofprijzen en stippel zo de voordeligste route uit. Dat geld kun je immers prima gebruiken voor je vakantie.

sunweb aanbiedingen

3. Waar staan de files?
Natuurlijk onmogelijk om allemaal van tevoren te weten, maar met een beetje uitzoekwerk kun je de grootste knelpunten best vermijden. Ga bijvoorbeeld niet in het weekend op weg maar kies als het even kan een doordeweekse dag.

4. Extra aandacht voor de caravan
Het rijden met een caravan is toch net even iets anders dan met alleen een gewone auto. Ga je voor het eerst met een caravan rijden, oefen dan eerst een paar keer in een vertrouwde omgeving, zodat je het gevoel alvast leert kennen. Wanneer je echt op reis gaat, is het ook belangrijk om te letten op de verdeling van de bagage en het gewicht in de caravan.

5. Vignetten en stickers
Sommige landen eisen dat u rondrijdt met een bepaald vignet of sticker op uw auto. Zo kennen Oostenrijk en Zwitserland vignetten die verplicht zijn en moet u in Duitsland in sommige gebieden een milieusticker hebben. Zoek dit voor vertrek goed uit en voorkom vervelende boetes.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *