Auto huren op Phuket (tips & prijzen)

phuket auto huren

Phuket is één van de meest geliefde vakantiebestemmingen in Thailand. De luchthaven van Phuket is niet voor niets één van de drukbezochtste van het land. Het Thaise eiland heeft veel te bieden en is de ultieme plek om volledig tot rust te komen. De zandstranden, de vriendelijke bevolking en de ontspannen sfeer zorgen voor een aangename vakantietijd. Er zijn ook veel vakantiegangers die het liefst Phuket willen gaan verkennen, bijvoorbeeld met een huurauto. Dat is geen enkel probleem, want je kan op Phuket Airport direct een auto huren en aan de welverdiende vakantie gaan beginnen!

aanbieding tui.nl

Auto huren bij Sunny Cars

Er zijn op Phuket Airport diverse autoverhuurbedrijven actief, dus de keuze is reuze. Het fijne is dat je online alvast een auto kan uitzoeken en deze kan reserveren tegen de beste prijs. Wij raden je aan om de auto te huren bij Sunny Cars. De aanbieder staat bekend als betrouwbaar en veilig. Het Europese autoverhuurbedrijf beschikt over een geweldige reputatie en dat zorgt voor een fijn gevoel.

Een auto huren bij Sunny Cars in Phuket heeft diverse voordelen. Allereerst kan je genieten van een onbeperkt aantal kilometers, waardoor je geen extra kosten hoeft neer te leggen. Daarnaast kan je uitsluitend een huurauto krijgen met een volledige schadeverzekering. Er zijn geen onderdelen die niet onder de verzekering vallen, dus je hoeft nooit een euro meer te betalen bij eventuele schade. Tevens is de huurauto verzekerd tegen diefstal!

Andere pluspunten zijn het feit dat je geen eigen risico hoeft te betalen en je alleen de prijs moet neerleggen die op de site staat. Natuurlijk kan je ook kiezen voor één de andere autoverhuurbedrijven op Phuket, maar dat raden wij niet aan.

Hoeveel kost een huurauto op Phuket?

Je hebt de keuze uit diverse soorten auto’s bij Sunny Cars. Je kan op Phuket Airport voornamelijk auto’s huren van de merken Toyota en Nissan. De Toyota Vios en de Toyota Altis zijn het goedkoopste en kosten rond de €250,00 per week. Je kan ook kiezen voor een SUV, maar dan ben je al snel €800,00 per week kwijt. Het is altijd goedkoper om een auto op Phuket te huren voor een langere periode. De dagprijs is minstens €40,00! Vergelijk online alvast de prijzen en start aan de zoektocht naar de beste deal!

sunweb aanbiedingen

Benzineprijs in Thailand

De benzineprijs in Thailand is de laatste jaren flink gestegen. Enkele jaren geleden betaalde de Thai nog slechts €0,50 per liter benzine. Tegenwoordig (eind 2023) gaat het om een bedrag van €1,20 per liter. Echter liggen de benzineprijzen in Phuket dus nog altijd veel lager dan in Nederland.

Tips voor autorijden in Phuket

Allereerst raden wij je aan om een degelijke auto te huren en een goede verzekering af te sluiten. Dat komt omdat het verkeer in Thailand veel gevaarlijker kan zijn dan in Nederland. De Thaise bestuurders halen nog wel eens gekke capriolen uit, wat wij Nederlanders niet zo snel zouden doen. Een pluspuntje is wel dat het verkeer op Phuket rustiger is dan in Bangkok of één van de andere grote steden.

Zorg ervoor dat je altijd een wegenkaart bij de hand hebt, bijvoorbeeld op de smartphone of een tablet. Er zijn namelijk ook veel verkeersborden die uitsluitend in de Thaise taal staan beschreven. Je moet ook rekeninghouden met slechte wegen. Daarnaast raden wij iedereen af om in de nachtelijke uurtjes te gaan autorijden. De wegen zijn bijzonder slecht verlicht!















Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *