Argentinie Reis tips

argentinie reis tips

Een reis naar Argentinie zal altijd een onvergetelijke ervaring worden. Een lange reis ook als je de absolute hoogtepunten allemaal wilt zien. Het land is zo groot als de helft van Europa. Voor de echte highlights moet je dus enorme afstanden afleggen. Met deze site willen we je de helpende hand bieden in de informatie-overvloed. We maken scherpe keuzes, ook al zal lang niet iedereen het er mee eens zijn. Maar kiezen moet je, hoe lastig dat ook is.

aanbieding tui.nl

Hoogtepunten Argentinie

Als je deze plekken bezoekt, haal je alles uit die paar weken in Argentinie:

 • Buenos Aires
  Ongeëvenaard stadsleven, genieten tot het al weer licht wordt
 • Iguazu
  watervallen waar je echt stil van word en je uren naar kunt blijven kijken
 • Peninsula Valdes
  Walvissen en orka’s zie je nergens zo goed als hier
 • Perito Moreno
  Loop over een adembenemend mooie gletsjer die eindigt in het water

Beste reistijd Argentinie

De seizoenen in Argentinie lopen omgekeerd ten opzichte van Nederland. Dat betekent dat de Argentijnen in januari op het strand liggen en in juli van de bergen naar beneden skien. Natuurlijk stijgen ook hier de prijzen in het hoogseizoen. In Argentinie vieren ze in januari en februari hun zomervakantie en in juli de wintervakantie. Buitenlandse toeristen komen vooral in de maanden oktober en november.

sunweb aanbiedingen

Zeker als je in het hoogseizoen naar Argentinie wilt, moet je er vroeg bij zijn. Probeer de intercontinentale vlucht al een half jaar vantevoren te boeken. De prijzen kunnen namelijk razendsnel oplopen in een paar maanden. Het is het handigst om ook de binnenlandse vluchten mee te boeken. Je kunt dan korting krijgen. Dat is interessant omdat binnenlandse vluchten veel budget opslokken. In het hoogseizoen betaal je al snel tussen de 200 en 500 euro per vlucht.

vakantie buenos aires

Klimaat Argentinie

Argentinie ligt aan de andere kant van de evenaar en dat betekent dat de seizoenen precies omgekeerd verlopen. Onze winter is voor de Argentijnen de zomer (December, Januari, Februari). De temperaturen dalen in de herfst (Maart, April, Mei) en winter (Juni, Juli, Augustus). Wanneer bij ons de bladeren uit de bomen vallen is het in Argentinie lente (September, Oktober, November).

We kunnen hier natuurlijk een heel technisch verhaal houden over de verschillende klimaten waar je in Argentinie rekening mee moet houden. Uiteindelijk gaat het er je natuurlijk om wat voor invloed het op je vakantie heeft. Wij verdelen het land voor het gemak in drie gebieden: het warme noorden (Iguazu), het wat aangenamer midden-Argentinie (Buenos Aires en Peninsula Valdes) en het koude zuiden (Patagonie: Perito Moreno-gletsjer)

Zodra je voet zet op de bodem van Iguazu, krijg je het echte jungle-gevoel. In het noorden van Argentinie heerst een subtropisch klimaat. Zo kan de temperatuur aan de grens van Bolivia stijgen tot boven de veertig graden. Zover reikt de thermometer niet bij de watervallen van Iguazu, maar het kan er benauwd worden. De maandelijkse minimum-temperatuur in Iguazu komt eigenlijk niet onder de tien graden. In de zomermaanden is de maximum-temperatuur gemiddeld boven de 30 graden. Het hele jaar door regent het in Iguazu gemiddeld zo’n tien dagen per maand.

Buenos Aires heeft een aangenaam klimaat. Zelfs in de wintermaanden is het overdag een graad of vijftien. Het kan zomers wel benauwd worden, tot 35 graden. Veel inwoners van Buenos Aires gaan in januari dan ook naar wat koelere gebieden. Wij vonden de temperaturen wel prima vol te houden. Je kunt het vergelijken met een verbijf in Barcelona in het midden van de zomer.

Veiligheid in Argentinie

Veel toeristen zullen Argentinie ervaren als een veilig land om doorheen te reizen. Wij hebben zelf nog geen negatieve ervaring gehad. Toch adviseren we om oplettend en waakzaam te zijn. Vooral in de grote steden is er het risico opgelicht of beroofd te worden. In hotels of hostels kunnen ze je vaak wel vertellen of er buurten zijn die je moet mijden. Het Ministerie van Buitenlandse Zaken heeft de belangrijkste gevaren samengevat in een Reisadvies. Wees gewaarschuwd, maar laat je het vakantiegeluk niet ontnemen. Argentinië is een prachtland om doorheen te reizen!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *