Algemene reisinformatie over Amerika die je moet weten voor je gaat

verenigde staten reis voorbereiden

Voor velen staat een reis naar de Verenigde Staten hoog op de bucketlist. Het is een land met veel mogelijkheden en er is zoveel te zien! Een goede reis begint bij een goede voorbereiding. Waar moet je bij een reis naar Amerika allemaal aan denken? We gaan je het vertellen!

aanbieding tui.nl

Kan ik veilig op vakantie naar de VS?

Het reisadvies voor de VS staat op groen. Dit betekent dat de veiligheidsrisico’s daar vergelijkbaar zijn met Nederland. Je moet natuurlijk nog wel de gebruikelijke veiligheidsmaatregelen nemen. Zoek zelf uit of je hotel in een veilige buurt is en let goed op je waardevolle spullen om diefstal te voorkomen.

Wel kunnen er in de VS natuurrampen voorkomen, zoals overstromingen of bosbranden. Het kan hierdoor voorkomen dat er parken of wegen afgesloten zijn. Wanneer je van plan bent om bijvoorbeeld een natuurpark te bezoeken, zoek vooraf dan zelf goed uit of dit mogelijk en veilig is. We raden je dan ook aan om het lokale nieuws te volgen.

sunweb aanbiedingen

Rondreizen in de VS

Veel mensen kiezen ervoor om een rondreis te maken door de VS. Dit kun je met een georganiseerde bustour doen, maar veel mensen kiezen ervoor om zelf een auto of camper te huren. Er zijn dan een paar dingen waar je rekening mee moet houden als je zelf gaat rijden.

Elke staat in Amerika heeft zijn eigen verkeersregels. Zoek dit dus goed uit voordat je zelf de weg op gaat. Ook is het even wennen dat alle verkeersborden in mijlen aangegeven staan in plaats van in kilometers. Dit is even omrekenen soms. Verder zijn er in Amerika ook een heel stuk meer snelheidscontroles dan dat we in Nederland gewend zijn. Let dus echt goed op je snelheid en besef ook dat de snelheidsmeter in je auto in mijlen is.

Betalen in Amerika

In de VS kun je gewoon met je Nederlandse bankpas of creditcard betalen. Let hierbij wel op dat je een Maestro logo op je pas hebt staan. Niet elke bank in Nederland heeft dit nog standaard. Houd er ook rekening mee dat je vaak een extra bedrag betaald om bij een buitenlands betaalautomaat te pinnen. Dit heeft te maken met het omrekenen van euro’s naar dollars.

Het is dan ook aan te raden om altijd wat contant geld bij je te hebben. Zorg dat je al wat dollars bij je hebt voordat je vertrekt. Je kunt het makkelijkste bijvoorbeeld 100 dollar in kleine biljetten meenemen, hier zul je al een heel eind mee komen. Het is wel verstandig om je bank te laten weten dat je naar het buitenland vertrekt. Zo voorkom je dat bankpas wordt geblokkeerd omdat ze het zien als onverwachte of verdachte uitgaven.

Daarnaast ben je in Amerika eigenlijk een soort van verplicht om altijd een fooi te geven. In restaurants of bij een taxi is een fooi van 15% of 20% standaard. Wanneer je minder of niets geeft, zien zij het als dat de service niet goed was. Je raakt hier vooral het personeel mee. Hun salaris bestaat namelijk voor een groot deel uit fooien. Wanneer zij dus geen of een lagere fooi krijgen, missen ze gewoon een groot gedeelte van hun salaris.

Het is bij het hotel ook slim om rekening te houden met extra kosten. Je moet namelijk niet raar opkijken als er bij aankomst nog extra kosten zijn. Soms betaal je nog 30% of 40% extra een toeristenbelasting en lokale belastingen.

Visum regelen en reisverzekering

Wat je echt niet mag vergeten voor vertrek is het regelen van een reisvergunning. Nederlanders moeten online een ESTA aanvragen voor de VS. Je kunt tegenwoordig de VS bezoeken zonder visum. Het ESTA is daar de vervanger voor. Deze kun je aanvragen als je naar Amerika reist voor zaken of vakantie en maximaal 90 dagen achter elkaar in Amerika wilt verblijven. Gelukkig is dit vaak snel geregeld, maar regel dit voor de zekerheid minstens 72 uur van tevoren. Mocht je niet in aanmerking komen voor een ESTA kun je altijd nog een visum aanvragen.

Ook is het belangrijk om een goede reisverzekering en zorgverzekering te regelen. Veel mensen hebben deze al wel. Kijk alleen goed na of deze ook geldig is voor Amerika. Wanneer er op reis wat gebeurt, zoals wanneer je bijvoorbeeld een ongeluk krijgt, zijn de medische kosten erg hoog in Amerika. Je wilt er dus wel zeker van zijn dat je reisverzekering of zorgverzekering dit allemaal dekt.  Wanneer dit niet zo is raden we je aan om een aanvullende verzekering toe te voegen voor vertrek.

Feestdagen in de VS

In de VS vieren ze andere feestdagen dan bij ons. Het is dan ook slim om uit te zoeken of er een grote feestdag valt in je reis. Zo is het op bepaalde feestdagen juist heel erg druk overal of zijn er juist veel winkels, musea of natuurparken gesloten. Zo zijn bijvoorbeeld op Martin Luther King dag, President dag, Memorial day, Onafhankelijkheidsdag en Thanksgiving de meeste bedrijven gesloten. Dit zijn feestdagen die wij hier in Nederland niet kennen.

Cultuur verschil ervaren

Je gaat natuurlijk naar Amerika toe om het land te ontdekken. Je zult dan ook al snel een groot verschil merken met thuis. De mensen zijn er een stuk spontaner en dit zal voor veel Nederlanders al snel als nep aanvoelen. Maar dit is juist een van de dingen die zo leuk is aan de Amerikaanse cultuur. Ga er juist lekker in mee! Je zal ook merken dat er verschillen zijn tussen de cultuur in California versus de cultuur in Florida.

Ook zul je verwonderd of zelfs in shock zijn van de prijzen en de grootte van de porties eten die je krijgt in restaurants. Vergeet dan ook zeker niet om tijdens je bezoek een supermarkt te bezoeken en je te laten verrassen door alle keuzes die er zijn en de grootte van de verpakkingen. Je zult heerlijk typische Amerikaans eten en snacks uitproberen en vergeet hiervan ook zeker niet wat meer terug te nemen naar huis. Je zult bepaalt eten of snacks namelijk zeker gaan missen in Nederland. Veel is tegenwoordig al wel hier verkrijgbaar, maar nog lang niet alle uitvoeringen en smaken kun je hier vinden.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *