Activiteiten tijdens een vakantie Bonaire

activiteiten bonaire

Bonaire is een waar vakantieparadijs in de Cariben. Maar naast op een strandbedje liggen is er zoveel meer te doen op dit prachtige eiland. In dit artikel geven we tips over leuke activiteiten tijdens een vakantie op Bonaire.

aanbieding tui.nl

Een dagje niet zwemmen of duiken? Er is nog zoveel te doen op bonaire. Natuurlijk tal van mooie bezienswaardigheden, maar ook andere vormen van sport en mogelijkheden om het eiland Bonaire eens geheel anders te ontdekken.

 • Fietsen op Bonaire: Je kan zowel een fiets huren, als deelnemen aan georganiseerde fietstochten. Het eiland is ook uitermate geschikt om te verkennen op de mountainbike.
 • Paardrijden op Bonaire: Paardrijden kan bij Rancho Washikemba en Riding Club Academy
 • Wandelen op Bonaire: Op Bonaire, en vooral op de mooie wandelwegen in het Washington Slagbaai National park, kan je prima wandelen, en zo van de prachtige natuur genieten. Wil je echt lange wandeltochten maken (trekken), dan zijn er een aantal uitdagende routes zoals bijvoorbeeld de route naar de top van de Brandaris, het hoogste punt van het eiland. Je kan ook een guided tour boeken bij diverse bedrijven.
 • Golfen op Bonaire: Bonaire beschikt ook over een uitstekende 18 holes golfbaan, die prachtig in de natuur ligt. De golfbaan is geheel in samenklang met de natuur en ecologisch aangelegd. Je kan overigens ook perfect vogels spotten met meer dan 200 vogels, rotsklimmen en abseilen op het eiland.
 • Auto huren op Bonaire: Wie naar Bonaire komt, wil natuurlijk wat meer van het eiland zien dan de luchthaven en de eigen accommodatie. Dat is een hele toer, want er is geen openbaar vervoer. Ook de beschikbaarheid van taxi’s is beperkt. Wie dus iets meer wil zien is aangewezen op tijdelijk eigen vervoer en zal een auto of ander vervoer willen huren. Een auto huren op Bonaire is zeker handig wanneer je wilt gaan duiken op diverse plaatsen. Bonaire heeft een ruim aanbod aan autoverhuur bedrijven. Hieronder hebben we deze autoverhuur bedrijven voor u op een rijtje gezet die u kunt bellen of ter plaatse bezoeken. U kunt er natuurlijk ook voor kiezen om online een auto op Bonaire te huren zodat u er zeker van bent dat uw huurauto op u wacht direct als u aankomt op Bonaire’s Flamingo Airport … wel zo handig!
 • Varen op Bonaire: Een unieke ervaring is de zonsondergang bekijken vanaf het dek van een zeilboot. Diversen aanbieders verzorgen graag een dagje zeilen of varen, en zelfs een cruise bij maanlicht is mogelijk. Als je wilt gaan vissen, op diverse aansprekende en uitdagende vissoorten, kan je mee op één van de vele charterboten. Ook speciale arrangementen zijn mogelijk, en natuurlijk zijn er ook kleinere boten te huur.
 • Surfen op Bonaire: 5 keer op rij is Bonaire uitgeroepen tot beste plek om te leren windsurfen. Het windsurfteam van het eiland, bewijst door de hoge klasseringen die de windsurfers halen, hoe goed de omstandigheden zijn. Je kan ze regelmatig zien trainen op Sorobon. Op het eiland bieden diverse windsurfprofessionals surflessen en surfclinics aan, voor de jeugd, maar ook voor volwassenen. Overigens ben je bij het gebruik van de zee, dus ook voor windsurfen en dergelijke, verplicht een “Nature Tag” aan te schaffen.
 • Kitesurfen op Bonaire: Een sport die steeds populairder wordt op Bonaire, is Kitesurfen. Vooral bij Atlantis, zijn de omstandigheden nagenoeg perfect, maar ook bij Pink Beach zijn veel Kitesurfers te vinden. Wil je deze sport leren kennen, dan zijn er diverse mogelijkheden op Bonaire.
 • Kajakken op Bonaire: Een andere unieke watersportervaring bieden de beschermde Mangroves, die je het beste per kajak kan ontdekken. Je hebt hiervoor wel een gids nodig, aangezien het gebied beschermd natuurgebied is. Een El Dorado voor Surfen en Zeilen.
bonaire windsurfen

Tips tijdens je vakantie Bonaire

Hieronder nog wat extra tips voor tijdens je vakantie naar Bonaire. Nederlands is de officiële taal. De voertaal is het Papiamentu. Maar ook met Engels en Spaans kun je bijna overal terecht. Om alvast te wennen een paar woorden Papiamentu:
Kon ta bai : hallo, hoe gaat het
Bon dia : goededag
Bon tarde : goedemiddag
Bon nochi : goedenavond
Danki : dank u
Masha danki : heel veel dank
Ayo : tot ziensMuggen
Op een tropisch eiland zijn veel muggen, zeker in het regenseizoen. Neem voldoende muggenzalf, bijvoorbeeld DEET, mee!

sunweb aanbiedingen

Reisdocumenten
Met een geldig paspoort (voor Belgen: internationale reispas) mag je tot maximaal drie maanden op Bonaire verblijven. Kinderen tot 14 jaar mogen reizen bij de ouder op het paspoort. Vanaf 14 jaar dienen ze een eigen paspoort te hebben.

Bezoekers boven de 15 jaar mogen belastingvrij invoeren:
* 400 sigaretten
* 50 sigaren
* 250 gr tabak
* 2 liter gedestilleerd
* 2 liter wijn

Het meenemen van koraal, schelpen, beschermde dieren en dergelijke is ten strengste verboden wordt relatief zwaar bestraft. Bonaire is zuinig op wat het heeft!

bonaire activiteiten

Geld / Banken
De officiële munteenheid is de NAFL. (Nederlandse Antillen Gulden). De NAFL is gekoppeld aan de US$ tegen een vaste omwisselkoers van 1.77. US Dollars worden overal geaccepteerd evenals Traveller Cheques en Credit Cards.

Er zijn verschillende bankinstellingen actief op Bonaire met geldautomaten redelijk verspreid over het eiland.
Openingstijden: Maandag t/m Vrijdag van 8.30-15.30 uur, sommigen tot 16.00 uur. (er zijn banken die een lunchpauze hebben van 12.00-14.00 uur).

Kleding
U gaat naar de tropen en dus is gemakkelijke, lichte en luchtige kleding de meest aangewezen kleding. Behalve aan het strand, wordt badkleding niet op prijs gesteld. En zeker niet in winkels, bars en restaurants. Op de stranden is “naakt” niet toegestaan, behalve op Lac Bay waar zich een afgesloten nudistenstrand bevindt. Topless ziet men liever niet, maar wordt wel getolereerd.

Seizoen en klimaat
Hoog Seizoen: 15 december tot 14 april
Laag Seizoen: 15 april tot 14 december

Regenseizoen: november-januari; vaak korte, hevige buien, niet te vergelijken met de regen in Nederland!

Veel wind: Mei-September
Zwakke wind: September-Januari
Matige wind: Januari-Mei

De zon schijnt het hele jaar door!
Gemiddelde temperatuur: ongeveer 29 graden Celcius. Watertemperatuur: 28 graden Celcius.

Gezondheid
Hoewel Bonaire in de tropen ligt, zijn vaccinaties niet nodig. Bonaire beschikt over een ziekenhuis van 60 bedden: Hospitaal San Fransisco in Kralendijk. Het ziekenhuis heeft een gekwalificeerde staf medici en verpleegkundigen. Voor (ernstige) gevallen die niet in het ziekenhuis behandeld kunnen worden is een ambulance vliegtuig beschikbaar voor vervoer naar Curaçao. Bij het ziekenhuis bevindt zich ook een decompressiekamer met zeer ervaren personeel. In voorkomende gevallen melden bij de Eerste Hulppost van het Ziekenhuis.

Winkels
Bonaire heeft een gevarieerd winkelbestand. Van (grote) supermarkten tot (kleine) speciaalzaken. De meeste winkels zijn geopend op maandag t/m zaterdag van 09.00 uur tot 12.00 uur en van 14.00 uur tot 18.00 uur. Sommige supermarkten zijn ook op zondagochtend open.

Taxi
Op het vliegveld is de enige vaste taxistandplaats van het eiland. Vanaf elke andere locatie even bellen met de taxicentrale.

Tijd
Op Bonaire is de Atlantic Standard Time van toepassing. Het verschil met Europa is 5 uur in de winter en 6 uur in de zomer. Bonaire kent geen zomer- en wintertijd; vandaar het verschil van 1 uur.

Electra
110-130 Volt. Europese apparatuur op 220 Volt kan uitsluitend gebruikt worden met behulp van een adapter. Sommige resorts beschikken wel over 220 Volt. Dit staat dan aangegeven bij de resorts.

Drinkwater
Drinkwater wordt geproduceerd door ontzilting van zeewater. Het water is van uitstekende kwaliteit en kan zonder enig probleem gedronken worden.

Fooien
In sommige restaurants is de fooi in de prijs inbegrepen. Is dit niet het geval, dan is een fooi van 10% gebruikelijk en die fooi wordt zeer op prijs gesteld! Hetzelfde geldt voor bars, taxi’s e.d.

2 gedachten aan “Activiteiten tijdens een vakantie Bonaire”

 1. Geachte heer/mevrouw,

  Naar aanleiding van dit bericht heb ik een vraag over Bonaire.

  In augustus gaan wij naar Curacao voor 9 dagen en wij als 3 personen willen graag een dagje naar Bonaire met vliegtuig retour vanuit Curacao. Is dat geen probleem en handig om een dagje in Bonaire te kunnen verkennen met huur auto of bus tour? We zijn van plan in de ochtend vertrekken naar Bonaire en savonds terug naar Curacao. Het stelt erg prijs op als u eventueel een tips of advies kunt doorgeven zodat wij verder kunnen bekijken wat het allemaal mogelijkheden zijn.

  Hopende een beantwoorde mail tegemoet.

  Nogmaals bedankt!

  Met vriendelijke groet, Joost Bazelmans uit Nederland

  1. Hi Joost, wat een heerlijk vooruitzicht! Ik vind dit een lastige vraag. Allereerst zou ik zeggen dat je je prima 9 dagen kan vermaken op Curacao. Naast de stranden zijn er zoveel dingen te bekijken zoals de nationale parken, musea etc. Mocht je al bekend zijn op Curacao of gewoon graag veel dingen bekijken in korte tijd, go for it!

   Wat betreft de vlucht: wees voorbereid op een (klein) propellor vliegtuig. Om maximale flexibiliteit te hebben zou ik zeker voor een huurauto gaan. Bonaire is een stuk kleiner dan Curacao en je kan in die dag zeker mooie dingen bekijken. Denk bijvoorbeeld aan Kralendijk en het pekelmeer (slavenhuisjes). Als je sportief bent kan je ook een fiets huren ter plekke!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *