9 tips voor Sziget festival, feestend in Boedapest

tips sziget festival

Voor iedereen die van een meerdaags festival houdt is het Sziget festival wel één van de festivals die je in je leven bezocht moet hebben. Zeven dagen lang, 24 uur per dag en met meer dan 1000 acts. Een bezoek aan dit festival lijkt je in een hele andere wereld te brengen en laat je alles thuis even doen vergeten. Muziek, dans, workshops, theater, kunst, cabaret, yoga en ga zo maar door. Van hiphop tot aan techno, van reggae tot aan klassiek en van pop tot aan jazz. Ieder genre komt hier aan bod, dus er is voor ieder wat wils! Combineer het festival met een bezoek aan het prachtige Boedapest.

aanbieding tui.nl

9 tips voor Sziget festival:

1. Zoek het juiste plekje op het kampeerterrein

Bij aankomst op het festivalterrein plant je als eerste je tent. Doe dit op een strategische manier en stel jezelf de vraag: wat heb ik nodig? Zet je je tent midden op het terrein neer omdat je zonder slaap kunt of zoek je liever een rustig plekje waar je een paar uurtjes per nacht kan pakken. Houd er rekening mee dat het festival 24 uur per dag doorgaat en dat voor de meeste mensen een moment van rust ook erg goed is.

sunweb aanbiedingen

2. Laat geen waardevolle spullen achter

Altijd en overal zullen er mensen zijn die niet met dezelfde intentie als jij naar het festival komen. Zorg er daarom bij voorbaat al voor dat je geen waardevolle spullen meeneemt naar het festival. Maar een telefoon en portemonnee zul je toch echt nodig hebben. Zorg er daarom voor dat je die altijd bij je hebt en nooit onbeheerd in de tent achterlaat. Maak desnoods een slotje aan jouw rits zodat het de dieven al iets moeilijker wordt gemaakt om jouw tent binnen te komen.

3. Bezoek iedere dag de Special Party

Iedere avond om 19:00 uur is er een Special Party gepland. Van tevoren weet niemand wat hier te gebeuren staat, maar het is altijd weer één groot feest. De ene avond wordt er met kleurpoeder gegooid, de andere avond worden er honderden ballen of ballonnen het publiek ingegooid of worden er kleurrijke vlaggen uitgedeeld. Dit zorgt voor een ontzettend leuk en kleurrijk (letterlijk en figuurlijk) gezicht.

4. Verken Boedapest

Even een dagje geen muziek aan je oren kan heerlijk verfrissend zijn. En als je nu toch al dichtbij bent: verken Boedapest. Deze fantastische stad kun je niet overslaan tijdens jouw bezoek aan Sziget festival. Pas aan het begin van de avond worden de grote optredens gepland en zo kun je dus overdag heerlijk rustig aan doen. Breng een bezoekje aan de hoogtepunten van de stad en geniet even van de ‘rust’ om je heen.

5. Boat party Sziget festival

Wil je liever niets van het festival missen? Daar heeft de organisatie natuurlijk wat op bedacht: ontdek op een feestelijke manier Boedapest. Elke dag vertrekt er een boat party vanaf het festival eiland over de Donau zodat je feestend, drinkend en dansend de stad kunt verkennen. Ieder dag staat er een andere DJ op de line-up dus check van tevoren goed wanneer jij jouw boat party plant.

6. Bezoek het badhuis in Boedapest

Met meer dan een half miljoen bezoekers is het soms wel eens dringen geblazen bij de douches en toiletten. Het is dan ook heerlijk, bij een dagje Boedapest, om het bekende badhuis te bezoeken en jezelf hier op te frissen, maar ook zeker om even tot rust te komen. Zorg dat je van tevoren een reservering plaatst, want het kan er behoorlijk druk zijn. Blijf je liever op het festivalterrein? Douche dan ‘s nachts zodat je niet onnodig veel tijd verspilt aan het wachten in de wachtrij voor de douches.

7. Chillen op Cökxpôn Chill Garden

Om even uit te rusten hoef je het festivalterrein zeker niet af. Er zijn genoeg leuke, relaxte plekken om even tot rust te komen. Omdat het festival zich op een eiland bevindt, vind je er rondom veel water. Daar zijn veel plekjes, zoals de Cökxpôn Chill Garden, ingericht om even lekker te chillen. Houd er wel rekening mee dat Cökxpôn Chill Garden gesloten kan worden bij hoog water, dus wil je hier zeker een bezoekje aan hebben gebracht: ga dan vroeg in de week!

8. Inslaan bij de supermarkt

Het is niet toegestaan om eten en drinken van buitenaf mee het festivalterrein op te nemen. Het eten en drinken op het festivalterrein zijn er erg goedkoop, maar je vindt er ook een supermarkt waar je (nog goedkoper) jouw eten en drinken kunt kopen. Let er wel op dat er altijd een rij staat voor de supermarkt, dus probeer zoveel mogelijk in één keer in te slaan voordat je weer lang in de rij moet gaan staan wachten.

9. Doe mee aan de gratis workshops

Iedere dag zijn er een aantal workshops gepland op het festivalterrein. Hoe leuk is het als jij hieraan mee kunt doen en je tegelijkertijd iets nieuws leert! Even iets totaal anders doen voordat je je weer bij de verschillende podia begeeft!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *