7 leukste kerstmarkten in Duitsland en België

leukste kerstmarkt duitsland

Het is weer tijd voor de gezelligste tijd van het jaar! De goede oude man heeft het land weer verlaten dus de kerstboom kan weer gekocht worden en de kerstballen en -verlichting kan van het zolder worden gehaald. Kerst is altijd een drukke, maar gezellig periode. Om helemaal in de kerstsferen te komen, kan een kerstmarkt niet ontbreken. Vlak over de grens vind je de meest idyllische kerstmarkten. Glühwein, warme chocolademelk met slagroom en warme apfelstrudel. Yam! En vergeet de kraampjes met kerstspullen niet. Waar je terecht kunt? Hier komen de 7 gezelligste kerstmarkten over de grens.

aanbieding tui.nl

De kerstmarkt in Essen, Duitsland

In Essen vind je de gezelligste kerstmarkt van Duitsland. De markt telt 250 kraampjes en is daarmee de grootste kerstmarkt van heel Duitsland. Door de gehele stad vind je de leukste kerstkraampjes. Ze zijn namelijk verspreid over meerdere pleinen in de binnenstad van Essen. Volg de lichtjes en je wordt naar het volgende plein geleid. Je vindt er vooral veel drank, lekkernijen en de leukste kerstgeschenken. Het leuke is dat je op de Essense kerstmarkt kraampjes vindt van vele verschillende culturen. Zo vind je er bijvoorbeeld ook kraampjes uit Cuba. Op het Willy-Brandt-Platz vind je de meeste kraampjes, maar de beste kerstsfeer proef je op de Weihnachtsmarkt. Essen ligt op zo’n 170 kilometer van Utrecht.

De kerstmarkt in Keulen, Duitsland

Iets zuidelijker ligt Keulen. Deze kerstmarkt bestaat vooral bekend om de vele verlichte kerstkraampjes rondom de Dom (de bekendste kathedraal in Keulen). Naast de markt rondom de Dom heeft Keulen nog zes andere kerstmarkten in het centrum van de stad. Ga je met kinderen naar de kerstmarkt, bezoek dan ook de Rudolfplatz. Dit is een leuk plein voor kinderen vanwege de attracties. In de gehele binnenstad van Keulen vinden ook activiteiten plaats, zoals kerstconcerten en wandelingen langs rivier de Rijn. Smul van de heerlijke lekkernijen en drankjes en proef de gezellige sfeer in deze fantastische stad! Keulen ligt op zo’n 224 kilometer van Utrecht.

sunweb aanbiedingen

Kerstmarkt in Münster, Duitsland

Steek je bij Winterswijk, gelegen in de achterhoek, de grens over dan bevind je je binnen een uur in het centrum van Münster. In totaal bezoeken jaarlijks meer dan 1 miljoen mensen deze kerstmarkt. Bij de 300 verschillende kerstkramen vind je kunsthandwerk en natuurlijk de typische lekkernijen die horen bij een kerstmarkt. De weihnachtsmarkt am Rathaus is de oudste kerstmarkt van Münster, je vindt hier een leuke draaimolen voor de kinderen. Ook leuk om te bezoeken met de kinderen is Aegidii-Weihnachtsmarkt. Je waant je hier in een echt sprookje met ieder half uur een klokkenspel om het helemaal af te maken. In totaal kent de stad vijf verschillende kerstmarkten verspreid in het centrum van de stad. Münster ligt op zo’n 199 kilometer van Utrecht.

Kerstmarkt in Osnabrück, Duitsland

Deze kerstmarkt is de mooiste en meest historische kerstmarkt van het noorden van Duitsland. Op deze markt vind je een ongeveer 100 kraampjes met allerlei lekkernijen en kerstgeschenken en vind je ook de 100 jaar oude draaimolen. De kerstkraampjes vind je rondom de Dom midden in de stad. De ijsbaan op deze markt maakt de sfeer helemaal compleet. Osnabrück ligt op zo’n 220 kilometer van Utrecht.

Kerstmarkt in de dierentuin van Nordhorn, Duitsland

Dichtbij de Duitse grens bij Enschede vind je Nordhorn. In de dierentuin van deze stad wordt ieder jaar een kerstmarkt georganiseerd. Wat je er kunt vinden: een levende kerststal (met echte dieren), een heleboel lichtjes en gezellige vuurkorven. In de periode voor kerst blijft de dierentuin extra lang open en kun je vanaf 16:00 uur zelfs gratis naar binnen.

Winterland in Hasselt, België

Dacht je alleen leuke en gezellige kerstmarkten in Duitsland te vinden? Nee, hoor. Ook onze zuiderburen kunnen er wat van. Als we de andere grens over rijden, dan vinden we daar ook genoeg gezellige kerstmarkten. Wat dacht je van Winterland in het Belgische Hasselt? Op het Dusartplein midden in het centrum van de stad vind je de kerstmarkt. Je vindt hier naast de kerstkraampjes ook een heleboel kermisattracties voor jong en oud.

Kerstmarkt in Antwerpen, België

Ook het gezellige Antwerpen kent rond de kerstdagen een gezellige kerstmarkt. Deze vindt voornamelijk plaats op de Grote Markt in Antwerpen. Toch altijd weer in prachtig gezicht met de Onze Lieve Vrouwekerk op de achtergrond. Meta omschrijving: De leukste kerstmarkten net over de Nederlandse grens. Keulen, Münster, Osnabrück, Essen en zelfs een kerstmarkt in een dierentuin! Ook in Antwerpen en Hasselt.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *