6 yoga bestemmingen over de hele wereld

mooiste yoga bestemmingen

Yoga is vandaag de dag enorm populair. Waar het eerder meer een uitzondering dan regel was dat je aan yoga deed, is het tegenwoordig eerder uitzondering dan regel als je níét aan yoga doet. Yoga kent enorm veel voordelen, waaronder: het helpt je ontspannen en bewust worden, verbetert je houding en bloedcirculatie, het versterkt je botten en spieren en ga zo maar door. Yoga is dus ontzettend goed voor je. En hoe leuk is het om yoga te combineren met een vakantie. Zo kun je iedere dag genieten van de mooiste omgevingen tijdens jouw yoga-moment. Helemaal zen en uitgerust terug van vakantie. Hier komen de 6 beste yoga bestemmingen van over de hele wereld voor jou:

aanbieding tui.nl

1. Yoga bestemming: India

De oorsprong van de yoga ligt in India, dus waar kun je nou beter yoga (leren) uitoefenen dan in India. Precies! In India. Een bestemming die zeker niet mag ontbreken in deze lijst. Deze prachtige yoga bestemming brengt jou op de meest prachtige plekken om yoga te beoefenen. Je vindt de mooie plekjes door het hele land. Beoefen je yoga liever in de bergen of op een rustig strandje? In één van de duizenden tempels of in een rustig dorpje? India is een kleurrijke, warme bestemming en de inwoners zijn er erg gastvrij. Tevens ligt in India de yoga hoofdstad van de wereld: Rishikesh.

2. Yoga bestemming: Ibiza

Iets dichterbij huis vinden we yoga bestemming Ibiza. Het eiland zal bij de meeste mensen bekend staan als party eiland, maar Ibiza kent ook veel rustige plekjes midden in de natuur. Deze plekken vind je voornamelijk in het noorden. Heerlijk bij zonsopkomst op het strand of bovenop een berg. Ook op dit eiland vind je veel gezonde restaurantjes of barretjes waar je terecht kan om jezelf ook lekker van binnen te reinigen.

sunweb aanbiedingen

3. Yoga bestemming: Portugal

Deze bestemming staat bekend als een plek om yoga te combineren met het surfen. In Portugal bestaan er scholen waar je yoga en het surfen goed met elkaar kunt combineren. Letterlijk zelfs: je kunt yoga uitvoeren op een surfboard of sup. Een goede bestemming voor een rustige, maar toch actieve vakantie. Ook kajakken en hiken behoren tot de actieve activiteiten.

4. Yoga bestemming: Bali

Bali staat naast haar prachtige vakantiebestemming ook bekend als ultieme yoga bestemming. Over het hele eiland vind je yogascholen, zelfs tussen de rijstvelden. De ultieme reisbestemming op het eiland Bali vindje in Ubud. Deze stad staat bekend als yoga mekka op Bali. De meeste hotels in Bali bezitten een kleine tempel waar jij jouw yoga oefeningen of meditatie kunt uitvoeren. Ga je voor een complete reis? Bali staat ook bekend om haar vele gezonde restaurants. Geniet van een massage en kom tot rust op het strand of één van de vele zwembaden.

5. Yoga bestemming: Marokko

In het noorden van Afrika vinden we yoga bestemming Marokko. In yoga wereld staat dit land bekend om haar prachtige kleuren en haar vele verse kruiden. De zon schijnt hier vaak waardoor je lichaam de kans krijgt zich helemaal op te laden. Laat je ogen genieten van de kleurrijke tegels die je bijna overal wel vindt. Omdat de steden in Marokko behoorlijk druk zijn, bevinden de meeste yoga bestemmingen in dit land zich buiten de stad, in complete rust. Laat je na een yogasessie heerlijk masseren of geniet van een hamambehandeling.

6. Yoga bestemming: Costa Rica

In Midden-Amerika vinden we favoriete yoga bestemming Costa Rica. Een land waar je de meest prachtige yoga retreats vindt. Doe aan yoga midden in de jungle, aan de rand van het zwembad dat een adembenemend uitzicht heeft of op een leeg strand. In heel het land, maar met name aan de oostkust, vind je resorts waar je heen kunt voor een complete yoga retreat. Het niveau van yoga ligt hier behoorlijk hoog en daarom is Costa Rica een populaire bestemming voor yogi’s.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *