6 redenen voor een reis naar Oman

vakantie oman

Oman… Misschien moet je even graven in je geheugen: waar ligt dit ook alweer? Oman ligt in het Midden-Oosten op het Arabische schiereiland, heeft als buurlanden de Verenigde Arabische Emiraten, Jemen en Saudi-Arabië en ligt aan de Arabische Zee. Oman is een opkomende reisbestemming. Het is een exclusief land, met vele tradities en zeer gastvrije Arabieren. Daarnaast staat Oman bekend als één van de meest veilige landen van de wereld. Er is bijna geen criminaliteit. Veel huizen en verblijven laten dan ook gewoon al hun ramen en deuren openstaan. Gewoon omdat het kan. Nog meer redenen nodig om een reis naar Oman te plannen? Je leest ze hier:

aanbieding tui.nl

Het land met eigen tradities en gewoontes

Hoewel de olie in Oman rijkelijk vloeit, loopt het land er niet mee te koop. Althans in de verre verte is Oman niet te vergelijken met het buurland: de Verenigde Arabische Emiraten. Dit land stopt al het verdiende geld in de meest hoge en moderne gebouwen. Oman, daarentegen, heeft ondanks de vele oliewinsten nog steeds haar eigen karakter, gewoontes en tradities. En dat siert het land weldegelijk! Je kunt er namelijk nog steeds de traditionele veemarkt bijwonen en eventueel een maaltijd delen met een local. De mensen zijn er zo gastvrij!

Ervaar het Khareef-seizoen in Salalah

In Salalah, een plaats in het zuiden van Oman, vind je een stad vol groene weiden en waar de lokale bevolking zelfgeteelde kokosnoten, ananassen en papaja’s verkoopt. Tijdens het moessonseizoen, van juli tot september, tovert de stad in prachtige groene kleuren en worden de heuvels omgeven met mist en valt er bijna 24 uur per dag lichte regen. En dat trekt bezoekers uit het hele land en zelfs Saoedi-Arabiue en de Verenigde Arabische Emiraten. Het is werkelijk waar een lust voor het oog! Dit moessonseizoen heet ‘Khareef’ en betekent herfst. Het is erg bijzonder want in de rest van het land vind je extreme temperaturen terwijl het in Salalah heerlijk koel en verfrissend is.

sunweb aanbiedingen

Rijd langs de kust van Salalah naar de grens met Jemen

Dit deel is een zeer afgelegen deel van Oman. En dat is echt jammer, want de kustlijn die je hier vindt is de meest indrukwekkende kustlijn van Oman. Het bestaat weelderige groene bergen met tegelijkertijd hoge kliffen en een turkooisblauwe zee. Je vindt er bergen die wel 3028 meter hoog zijn. Het is een beetje te vergelijken met Hawaii, dat verwacht je niet hè van een Arabisch schiereiland.

Ontdek de Omaanse tradities

Kamperen op één van de vele wadi’s in Oman Wildkamperen in Oman is (bijna overal) toegestaan. Het wildkamperen is er dan ook erg populair. Zelfs onder de lokale bevolking. Dit heeft (ook) te maken met het feit dat het land niet echt een nachtleven kent, dus de lokale bevolking geniet van het buitenleven in de weekenden. Vooral het kamperen in een wadi is er erg populair, maar ook in bijzondere woestijnen en op paradijselijke zandstranden. Wil je bij een groep Omani’s aansluiten tijdens jouw reis? Er zijn wekelijkse evenementen te vinden waar jij aan kunt deelnemen. Als je toch besluit om alleen te gaan, sta er dan niet vreemd van te kijken dat Omani’s je toch vragen om met hen mee te gaan. Hoe leuk is dat!

Historische, verlaten, dorpjes en immense forten in Oman

Oman bestaat voornamelijk uit woestijn, maar daarnaast kun je er behoorlijk wat historische steden bezoeken en vind je er indrukwekkende forten. Welke je zeker moet bekijken zijn de forten in Rustaq, Nizwa en Bahla. Daarnaast vind je in de bergen ook veel historische dorpen. Deze dorpen zijn meestal onbewoond omdat de lokale bevolking massaal naar de steden zijn vertrokken vanwege de slechte bereikbaarheid van het dorp. Het is erg gaaf zo’n verlaten historisch dorp te bezoeken tijdens je reis in Oman. Oman is een steeds populairder land aan het worden onder toeristen. En dat is ook zeker niet gek als je weet wat het land allemaal te bieden heeft. Gelukkig is het land groot genoeg en kun je nog veel ongerepte natuur en cultuur vinden in heel het land.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *