5 voordelen van busvakanties

voordelen busreis

Wie op vakantie wil, heeft de keuze uit tal van vervoersmogelijkheden. Reizen met het vliegtuig is snel en is voor intercontinentale reizen vaak de enige optie. Het prijskaartje daarentegen is weer minder aantrekkelijk. Vervoer per cruise is een goed alternatief maar is tijdrovend en vaak ook erg duur. Op eigen vervoer reizen kan vermoeiend zijn en wat betreft de afstand zijn hier natuurlijk beperkingen aan verbonden. Het openbaar vervoer is doorgaans prijzig en je bent aan vaste vertrektijden gebonden. Busreizen vormen prima optie voor wie bijvoorbeeld een reis wil ondernemen binnen Europa en dat kan tegenwoordig ook nog eens tegen zeer scherpe tarieven. Maar reizen per bus heeft meer voordelen. We hebben ze hier voor je op een rijtje gezet.

aanbieding tui.nl


1. Flexibel

Busreizen zijn in de eerste plaats zo populair vanwege de grote mate van flexibiliteit die er wordt geboden. Er zijn doorgaans tal van vertrekdata mogelijk en opstappen kan op verschillende locaties in Nederland. Vaak kunnen er tegen gereduceerde tarieven nog leuke uitjes bijgeboekt worden via de busmaatschappij.

2. Goedkoop

Het reizen per bus is in verhouding met andere vormen van vervoer één van de goedkoopste opties. Er zijn tal van reisaanbieders op de markt die busreizen verzorgen en Flixbus is hierin één van de populairste en meest betaalbare van dit moment. Vanaf Amsterdam reis je al voor minder dan € 40,= per persoon naar bestemmingen als Parijs en Londen. Heerlijk voor een last-minute weekendje weg met de familie, vrienden of collega’s.

sunweb aanbiedingen

3. Gezellig en ontspannend

Busreizen zijn een sociale aangelegenheid en niet zelden ontstaan er bijzondere vriendschappen tussen mensen die elkaar tijdens een busreis hebben ontmoet. Wie met eigen vervoer reist, zal daarnaast veelal op de weg zijn gefocust, druk zijn met de route en uiteindelijk doodvermoeid op de plek van bestemming aankomen. Reizen per bus betekent heerlijk ontspannen. Je kunt de omgeving tijdens de reis goed in je opnemen en genieten van alle entertainment die doorgaans wordt aangeboden door de busmaatschappij. En bijkomstig voordeel is dat je geen zorgen hoeft te hebben over het vinden van een geschikte en betaalbare parkeerplaats.

4. Reisleiding altijd in de buurt

In de meeste gevallen is de buschauffeur de reisleider of er is een aparte reisleider in de bus aanwezig. Gedurende de rit (en vaak ook nog op de plek van bestemming) zijn zij beschikbaar bij vragen en/of problemen en zijn weten altijd de mooiste en bijzonderste plekjes in het vakantieoord.

5. Milieuvriendelijk

Dat vliegtuigen een zware belasting vormen voor het milieu is bekend. De uitstoot van schadelijke gassen van een bus is verwaarloosbaar t.o.v. een vliegtuig en in theorie staat de belasting van één touringcar gelijk aan ruim 25 personenauto’s. Daarnaast draagt het reizen met de bus in belangrijke mate bij aan het terugdringen van files. Al overtuigd? Wij zijn benieuwd naar jullie ervaringen over het reizen per bus.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *