5 tips bij het vergelijken van je reisverzekering

Met een goede reisverzekering ga je elke vakantie en reis met een gerust hart op vakantie en daarom is het verstandig om een reisverzekering te vergelijken met die van de concurrentie. Zo weet je precies of de prijs die je betaalt goed is en of de voorwaarden die bij je reisverzekering horen goed zijn. Als je op reis gaat is het altijd goed om een reisverzekering af te sluiten. Je kunt kiezen voor een kortlopende of doorlopende polis en daarbij hangt het af van hoe vaak je op reis gaat. Zo’n reisverzekering is vaak op maat en is aangepast op jouw situatie. Een kortlopende reisverzekering is prima als je tot 2 keer op vakantie gaat en als je vaker dan 3 keer weggaat kun je beter voor langlopend kiezen.

aanbieding tui.nl

Schrijf op wat je nodig hebt

Er zijn een aantal dingen waar je op moet letten als je een reisverzekering wilt afsluiten. Door een reisverzekering te vergelijken kom je erachter wat er verschilt met een ander. Zo is het als eerste goed om te bekijken of je een reisverzekering nodig hebt. Wanneer je weggaat, is zo’n reisverzekering vaak handig. Je moet voor je een verzekering afsluit bedenken wat je graag verzekerd wilt hebben. Je kunt namelijk uit heel veel verschillende dekkingen kiezen, maar je hebt in veel gevallen veel van die dekkingen helemaal niet nodig. Lees dus goed door waar welke dekking voor is en ga voor jezelf na of je dit echt nodig bent. Anders kan het zijn dat je veel geld betaalt voor iets wat je toch niet gebruikt.

Lees de voorwaarden goed

Iets wat je door een reisverzekering te vergelijken kunt zien is dat het aanbod heel divers is. De premie kan wel tussen de €70 en €230 per jaar zijn. Ook de voorwaarden kunnen per reisverzekering verschillen. Zo kan er een maximumvergoeding zijn voor een gestolen camera en kan het zijn dat je kinderen maar tot een bepaalde leeftijd bij jou op de polis kunnen. Ook kan het eigen risico verschillen. Dit is dan vooral in de hoogte ervan. Ook het dekkingsgebied kan per verzekering verschillen. De een biedt werelddekking waar de ander enkel in Europa geldt. Sluit dus niet zomaar een verzekering af en kijk goed naar de hierboven genoemde zaken voor je overgaat tot je binden aan een partij.

sunweb aanbiedingen

Controleer de bagageverzekering

Een van de zaken waar je ook op moet letten bij het vergelijken van een reisverzekering is dat de bagageverzekering in veel gevallen niet helemaal betrouwbaar is. Alleen als je bagage verdwijnt in de periode wanneer je het op de luchthaven achtergelaten hebt en het zelf weer van de band af haalt, is je bagage standaard verzekerd. Als je zelf verantwoordelijk bent voor je koffers, zoals bijvoorbeeld in het hotel, en ze worden gestolen, dan wordt er niets gedekt. Kijk dus goed naar wat voor dekking er geboden wordt voor je bagage en wat er in de voorwaarden staat over het verliezen van bagage buiten de luchthaven om. Neem geen dekking waar je uiteindelijk niets aan hebt. Aangezien een reisverzekering geen wettelijke regels heeft, zijn maatschappijen redelijk vrij.

Goedkoop kan duurkoop zijn

Een andere valkuil die je bij reisverzekeringen vergelijken tegenkomt, is dat de premie zoveel verschilt dat je al snel voor de goedkoopste gaat. Vooral omdat alles al duur genoeg is en je vakantie waarschijnlijk ook al behoorlijk wat geld gekost heeft. Echter kun je met een goedkopere premie wel heel veel dekkingen mislopen die je misschien juist wel nodig hebt. Het vergelijken van reisverzekeringen is goed, maar verlies daarbij de voorwaarden niet uit het oog. Het moet niet enkel om de premie gaan en dat je denkt ach dan heb ik een reisverzekering en komt het wel goed. Kijk goed naar alles wat er geboden wordt. Misschien wil je het geld er niet aan uitgeven, maar een paar tientjes kunnen best een verschil maken.

Check ook voorwaarden bij hoge premies

Daarnaast is een te hoge premie ook iets waar je op moet letten. Je denkt misschien wel dat een hoge premie betekent dat alles gedekt is met je reisverzekering, maar dit hoeft niet altijd zo te zijn. Bij genoeg maatschappijen betaal je ook voor de naam en zijn de voorwaarden niet zo goed als ze lijken. Het is daarom belangrijk om ook de voorwaarden van een duurdere reisverzekering goed te onderzoeken. Je moet wel waar krijgen voor je geld. Als je veel premie betaalt, wil je ook dat alles wat je tegenkomt op reis verzekerd is. Of dit nu een gestolen telefoon, een camera die kapot gegaan is of je koffers verdwenen zijn. De reisverzekering die je afgesloten hebt, moet dekken waar je voor betaalt.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *