3 tips voor een lange vlucht

Je droomt van die heerlijke vakantie naar Australië of je hebt inmiddels je tickets voor een backpacktrip door Zuid-Amerika al geboekt. Het enige waar je tegenop ziet is die lange, saaie en uiterst vermoeiende vliegreis. Een lange vlucht hoeft echter geen drama te zijn en kan zelfs aangenaam worden. Wie de nodige voorbereiding treft, maakt zelfs een vlucht van 10 uur of meer tot een prettige ervaring. Met deze tips ben je in ieder geval al goed op weg!

aanbieding tui.nl

Welterusten

Slapen in het vliegtuig is niet voor iedereen even gemakkelijk. De lawaaierige omgeving en de vele vreemde om je heen kunnen er voor zorgen dat je geen oog dicht doet. Om de slaap zoveel mogelijk te stimuleren, kun je aan aantal dingen doen. Ten eerste zorg je voor goede oordoppen die het omgevingsgeluid voldoende dempen. Neem daarnaast een warm dekentje en een nekkussen mee en vergeet ook de oogkleppen niet. Losse kleding zorgt er daarnaast voor dat je minder zweet en je kunt ter bevordering van de slaap nog een ontspanningsoefening luisteren op je iPod. Wie echt vreest voor een slapeloze nacht kan ook de huisarts om een slaapmiddel vragen.

Kies je zitplaats zorgvuldig

Voorafgaand aan de vlucht kun je doorgaans zelf aangeven naar welke zitplaats je voorkeur uit gaat. Een plek achterin wordt meestal als minder prettig ervaring omdat je daar dicht bij het toilet zit. Ook als je wilt slapen zul je daarom wel eens worden aangestoten of last hebben van de stank. Daarbij komt ook dat de stoelen achterin het vliegtuig en direct voor de nooduitgangen vaak niet achterover gezet kunnen worden. Zit je nabij de vleugels dan geniet je meestal van een goed uitzicht maar dan heb je ook last van meer motorlawaai. Ben je groot? Kies dan online voor een stoel met veel (lees: meer) beenruimte of ga naast het gangpad zitten. Ook business class vliegen tijdens vakantie wordt steeds beter betaalbaar.

sunweb aanbiedingen

Voorkom verveling

Voor wie zich verveelt, zal de reis in beleving veel langer duren. Zorg er daarom voor dat je genoeg entertainment meeneemt zodat je tijdens de lange vlucht genoeg te doen hebt. Zorg voor een opgeladen telefoon of tablet en neem desnoods nog een paar extra accu’s of battery-packs mee. Zet een aantal nieuwe cd’s op je mp3-speler en zorg voor een goede koptelefoon. Koop een paar leuke magazines op het vliegveld of neem wat spannende boeken mee. Veel vliegmaatschappijen bieden reizigers tijdens langere vluchten een entertainment system aan waarbij je kunt kiezen uit diverse films, muziek en soms ook games. Ga je op reis met de kinderen, zorg dan voor een computerspel of een ouderwets spelletje en wat strip- of kleurboeken. De workaholics onder ons kunnen natuurlijk nog een paar uurtjes maken, maar vergeet dan beslist niet je laptop!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *