Bezoek aan het Vaticaan – dit moet je weten

Het Vaticaan is de zetel van de autoriteiten van de katholieke kerk en het kleinste land ter wereld, zowel qua oppervlakte als qua bevolking. Hoewel er dagelijks minder dan duizend mensen wonen, is het ook een van de meest bezochte plaatsen ter wereld – wie is er immers niet van plan om het Vaticaan te bezoeken? In dit artikel hebben we de vraag beantwoord hoe je het Vaticaan op een praktische manier kunt bezoeken en de grootste monumenten en bezienswaardigheden beschreven. We beginnen echter eerst met een korte historische inleiding.

Lees verder “Bezoek aan het Vaticaan – dit moet je weten”

Algemene reisinformatie over Amerika die je moet weten voor je gaat

Voor velen staat een reis naar de Verenigde Staten hoog op de bucketlist. Het is een land met veel mogelijkheden en er is zoveel te zien! Een goede reis begint bij een goede voorbereiding. Waar moet je bij een reis naar Amerika allemaal aan denken? We gaan je het vertellen!

Lees verder “Algemene reisinformatie over Amerika die je moet weten voor je gaat”

Tips voor een vakantie Sardinie

De stranden van Sardinië behoren tot de mooiste van de Middellandse Zee. Niet zelden worden ze zelfs in de top 10 van de wereld geplaatst. De idyllische zwembaaien omgeven door granieten rotsen, de kilometerslange witte zandstranden en de bizarre kalkstenen kusten laten vakantiedromen uitkomen. Op Sardinië vind je ook tal van mogelijkheden om de oorspronkelijke natuur, het betoverende landschap en de interessante cultuur te leren kennen en ervan te houden. Het op een na grootste eiland van Italië is zo divers qua geografie, geschiedenis, flora en fauna dat een strandvakantie op Sardinië niet genoeg is om je te vergapen aan alle hoogtepunten.

Lees verder “Tips voor een vakantie Sardinie”

Hoe kan je nog goedkoop op vakantie in Europa?

Vakanties vormen een belangrijk onderdeel van ieders leven en helpen je gevoelens van stress te verminderen, bieden de mogelijkheid om tijd met het gezin door te brengen en nieuwe plaatsen te ontdekken. De afgelopen jaren is de inflatie geexplodeerd. De kosten van reizen lopen doorgaans snel op, waardoor deze reizen steeds vaker buiten het budget van huishoudens vallen. Gelukkig zijn er genoeg manieren om goedkoop op vakantie te gaan, zonder aan kwaliteit of plezier in te moeten boeten. Van het vinden van de goedkoopste vliegtickets, tot het verkennen van de minst dure reislanden: hier zijn enkele tips over hoe huishoudens geld kunnen besparen op hun volgende vakantie in Europa.

Lees verder “Hoe kan je nog goedkoop op vakantie in Europa?”

Ontdek Edinburgh met een stedentrip

Een stedentrip naar Edinburgh is een geweldige manier om de Schotse stad te ontdekken. Edinburgh is een van de meest bezochte steden in Groot-Brittannië. De stad heeft een rijke geschiedenis en culturele tradities die teruggaan tot voor de middeleeuwen. Toeristen die Edinburgh bezoeken kunnen genieten van een aantal bezienswaardigheden, zoals Edinburgh Castle, de Royal Mile en het Palace of Holyroodhouse.

Lees verder “Ontdek Edinburgh met een stedentrip”

Tips voor een vakantie Rhodos

Rhodos is een prachtig Grieks eiland in de Egeïsche Zee. Voor cultuur, geschiedenis én mooi weer ben je hier helemaal op de juiste plek. Je kunt er zowel van het strand als van historische bezienswaardigheden genieten. Daarnaast zijn er tal van wandelmogelijkheden op dit eiland, zowel door het binnenland of langs de kust. Wat is er allemaal te zien en te doen op Rhodos? We vertellen het je graag in dit artikel!

Lees verder “Tips voor een vakantie Rhodos”

Vakantie Canarische Eilanden

Boek je vakantie naar de Canarische Eilanden en geniet van de natuur, het eten, de mensen en het leven op de eilanden. Ontdek de diversiteit van de Canarische Eilanden en laat je ziel bungelen op het strand. Een strand dat je gegarandeerd niet overal tegenkomt is op het Canarische eiland Tenerife, daar vind je een zwart zandstrand in het noorden van het eiland bij Puerto de la Cruz. Dit komt door de vulkanische oorsprong daar. Bovendien is Tenerife ook de thuisbasis van een van de beroemdste symbolen van de Canarische Eilanden, een drakenboom die naar verwachting meer dan 500 jaar oud is.

Lees verder “Vakantie Canarische Eilanden”