Hoogtepunten vakantie Bali

Het land wat bijna op ieders bucketlist te vinden is, is Bali. Menigeen is hier al geweest, veel mensen gaan er jaarlijks naar terug en een groot deel wil er altijd graag nog een keer heen. Bali is ontzettend populair als vakantiebestemming, maar er zijn ook heel veel plekken die nog niet zijn ontdekt door het massatoerisme. Door deze op te zoeken voorkom je dat je met de hele meute meeloopt en beleef je Bali zoals het echt is. Hoewel het toerisme hoogtij viert, is het eiland echt prachtig en op plekken ook echt adembenemend. Bali is echt wel als een paradijs op aarde en dat maakt dat je er echt een keer geweest moet zijn.

Lees “Hoogtepunten vakantie Bali” verder

Het mooiste van de Middellandse Zee

Wil je graag een heerlijke zomervakantie waarbij je echt even kunt relaxen, cultuur kunt opsnuiven en daarnaast ook van de mooie natuur kunt genieten, dan is de Middellandse Zee de juiste vakantiebestemming voor jou. Hier heb je de toegang tot heerlijk eten, zon, zee, strand en super mooie natuurgebieden. Het Middellandse Zeegebied is zo uitgestrekt dat er altijd wel een regio of plaats is waar jij je heel goed kunt vermaken. Je kunt kiezen voor een toeristische plek, maar ook kiezen voor een wat onbekendere plek en zo weg van de meute het gebied ontdekken.

Lees “Het mooiste van de Middellandse Zee” verder

Mooiste natuur van Madagaskar

Misschien heb je Madagaskar nog op je bucketlist staan, maar weet je niet wat je precies allemaal kunt bezoeken op dit prachtige eiland. Op het eiland zijn verschillende hotspots die je echt bezocht moet hebben, als je Madagaskar gaat bezoeken. Madagaskar heeft zoveel moois te bieden en is met recht een van de bestemmingen waar je 1 keer in je leven geweest moet zijn als je van reizen houdt. Bezoek de volgende hotspots en zorg ervoor dat je trip naar Madagaskar echt een van de meest memorabele vakanties van je leven wordt.

Lees “Mooiste natuur van Madagaskar” verder

Vakantie in Groningen

Wanneer je er even tussenuit wilt, maar niet naar een ander land wilt afreizen, kun je heel mooi op vakantie in eigen land in het hoge noorden. Groningen staat bekend als studentenstad, maar je kunt hier nog veel meer vinden dan alleen dat. De stad staat bol van de historie, cultuur, mode en architectuur. Dit is een van de steden van Nederland die echt perfect is om een vakantie in eigen land te vieren. Groningen heeft zoveel te bieden en dat maakt dat je week snel voorbij is en je wou dat je er nog een week achteraan kon plakken.

Lees “Vakantie in Groningen” verder

Onontdekte badplaatsen in Turkije

Als je aan Turkse badplaatsen denkt dan zul je al snel de stranden vol toeristen voor je zien. Hutje mutje op elkaar als mieren en waar het vechten om een strandbedje is. Misschien is het tijd dit beeld bij te stellen. Er zijn namelijk ook nog badplaatsen in Turkije te vinden die nog niet onder het massatoerisme bedolven zijn. Hier kun je nog genieten van je rust en je echt onderdompelen in de Turkse cultuur. Je hoeft op deze plekken niet te verwachten dat je een kroket of frikandel kunt bestellen zoals op de meest toeristische plekken wel het geval is. Kies juist voor de plekken die nog niet veel bezocht worden en verbaas je over alles wat Turkije je te bieden heeft.

Lees “Onontdekte badplaatsen in Turkije” verder

Wat is Couchsurfing?

Misschien heb je wel eens gehoord van couchsurfing, mocht je dit nou niet weten, couchsurfing is een netwerk van mensen dat via internet hun bank aanbieden aan reizigers. Dit is gratis en is een zeer voordelige manier van reizen. Je hoeft op deze manier geen duur hotel of een goedkoper hostel te boeken en kunt gewoon gratis bij iemand in huis slapen. Dit kan zeer grote voordelen hebben, niet alleen op het financiële vak.

Lees “Wat is Couchsurfing?” verder

Veilig liften tips

De laatste jaren zie je steeds minder lifters langs de weg en dat is vooral omdat er andere manieren zijn die net zo goedkoop je naar je bestemming kunnen brengen. Ook weet je natuurlijk nooit bij wie je in de auto stapt en kun je zomaar een hele vreemde snuiter tegenkomen. Als je er dan toch voor kiest om te gaan liften, zijn er een paar dingen waar je op moet letten. Zo zorg je ervoor dat je veilig kunt liften en zo zonder problemen op je bestemming aankomt.

Lees “Veilig liften tips” verder

6 redenen om nu vliegtickets naar Rome te boeken

Rome is een prachtige bestemming voor een stedentrip, maar ook voor een vakantie. De stad ligt niet ver van de zee vandaan dus je maakt eenvoudig een uitstapje naar de prachtige Italiaanse kust. Wil je er binnenkort op uit? Lekker in het vliegtuig stappen en een mooie stad bezoeken? Dan is Rome zeker een aanrader. Dwaal door de romantische en bruisende straatjes van Rome, geniet van de gastvrijheid en van de prachtige gebouwen die de stad te bieden heeft. Hier komen nog 6 redenen om nu jouw vliegtickets naar Rome te boeken.

Lees “6 redenen om nu vliegtickets naar Rome te boeken” verder

3 tips voor een lange vlucht

Je droomt van die heerlijke vakantie naar Australië of je hebt inmiddels je tickets voor een backpacktrip door Zuid-Amerika al geboekt. Het enige waar je tegenop ziet is die lange, saaie en uiterst vermoeiende vliegreis. Een lange vlucht hoeft echter geen drama te zijn en kan zelfs aangenaam worden. Wie de nodige voorbereiding treft, maakt zelfs een vlucht van 10 uur of meer tot een prettige ervaring. Met deze tips ben je in ieder geval al goed op weg!

Lees “3 tips voor een lange vlucht” verder

5 voordelen van busvakanties

Wie op vakantie wil, heeft de keuze uit tal van vervoersmogelijkheden. Reizen met het vliegtuig is snel en is voor intercontinentale reizen vaak de enige optie. Het prijskaartje daarentegen is weer minder aantrekkelijk. Vervoer per cruise is een goed alternatief maar is tijdrovend en vaak ook erg duur. Op eigen vervoer reizen kan vermoeiend zijn en wat betreft de afstand zijn hier natuurlijk beperkingen aan verbonden. Het openbaar vervoer is doorgaans prijzig en je bent aan vaste vertrektijden gebonden. Busreizen vormen prima optie voor wie bijvoorbeeld een reis wil ondernemen binnen Europa en dat kan tegenwoordig ook nog eens tegen zeer scherpe tarieven. Maar reizen per bus heeft meer voordelen. We hebben ze hier voor je op een rijtje gezet.

Lees “5 voordelen van busvakanties” verder