Vliegveld Dortmund Informatie

Dortmund Airport is een vrij overzichtelijke luchthaven ten oosten van Dortmund en het Duitse Ruhrgebied. Jaarlijks maken zo’n twee miljoen reizigers van gebruik van de luchthaven. De luchthaven heeft een zeer moderne terminal. Deze telt drie verdiepingen. De aankomsthal is op level 0. De vertrekhal ligt op level 1. Op level 2 vind je de Gallery en het bezoekersterras.

Lees “Vliegveld Dortmund Informatie” verder

Vakantie Duitsland, verrassend dichtbij

Vakantieplannen? In Duitsland bij onze oosterburen word je gastvrij ontvangen. Duitsland is een veelzijdig land. Je hebt er prachtige natuurgebieden zoals het Zwarte Woud en de Eifel. Berlijn is een bruisende stad van formaat met een rijke historie, maar het land telt vele historische steden met mooie burchten. En weet je wat het leuke is? Het is zo verrassend dichtbij. In enkele uurtjes rij je met de auto al naar de Eifel of het Sauerland. Het Zwarte Woud bereik je ook in zo’n 6-7 uur rijden.

Lees “Vakantie Duitsland, verrassend dichtbij” verder

Vakantie Santorini Tips

Santorini is een prachtig eiland in de Egeïsche zee. Het heeft een oppervlakte van zo’n 76 km2 en is één van de kleinere eilanden van Griekenland. Het landschap is indrukwekkend. Het heeft steile rotspartijen langs de kraterrand met daarop spierwitte huisjes. De kustlijn loopt uit in eindeloze zand en kiezel stranden aan de oostkant van Thira.

Lees “Vakantie Santorini Tips” verder

Stedentrip Florence – Compact en historisch

Florence, stad van de liefde maar ook de hoofdstad van de Renaissance heeft enorm veel te bieden. Een heerlijke stad om een stedentrip te maken. Het centrum van Florence is redelijk compact en veel historische bezienswaardigheden bevinden zich relatief dicht bij elkaar.

Lees “Stedentrip Florence – Compact en historisch” verder

Stedentrip Athene – De ultieme gids

Wil je eens een wat verrassendere bestemming kiezen voor je stedentrip in Europa, kijk dan eens naar Athene. Athene is zo veelzijdig en staat natuurlijk vol met indrukwekkende en historische bezienswaardigheden zoals Acropolis. Maar Athene heeft veel meer te beiden. Je kunt er uren ronddwalen door zeer sfeervolle smalle steegjes, drukke markten bezoeken of de echt fantastische Street Art route doen, waarbij je langs fantastische muurschilderingen komt. Lees dus snel verder hoe jij jouw ultieme stedentrip Athene kunt vormgeven.

Lees “Stedentrip Athene – De ultieme gids” verder

Tips voor een vakantie Aruba

Bon Bini! Welkom op deze website over vakanties naar Aruba. Hier vindt u alles wat u weten moet over het Happy Island Aruba. Een exclusieve en ideale vakantiebestemming om te relaxen: luieren op het strand, genieten van de zon, zee met een kleurrijke cocktail in uw hand. Maar Aruba vakantie biedt meer! U kunt er ook uitstekend wandelen, duiken, snorkelen, golfen en kitesurfen. Aruba ligt in het Caribisch gebied op ongeveer twintig kilometer afstand van Venezuela. Globaal is het eiland dertig kilometer lang en iets minder dan tien kilometeer breed. Vakanties naar Aruba zijn erg populair vanwege de grote gastvrijheid, de prachtige stranden en het heerlijke klimaat. De gemiddelde temperatuur op Aruba is 28 graden.

Lees “Tips voor een vakantie Aruba” verder

Reizen met handbagage 5 tips

Tegenwoordig kan je bijna geen gratis ruimbagage meer meenemen. De luchtvaartmaatschappijen hebben hun regels aangepast en in 95% van de gevallen zit bij je ticket alleen de handbagage inbegrepen. Je kan een koffer bijboeken maar dit kost dan wel weer extra geld. Ga je dan alleen met je handbagage reizen? Wij geven jou een paar praktische tips zodat je alleen met je handbagage op reis kan.

Lees “Reizen met handbagage 5 tips” verder

Argentinie Reis tips

Een reis naar Argentinie zal altijd een onvergetelijke ervaring worden. Een lange reis ook als je de absolute hoogtepunten allemaal wilt zien. Het land is zo groot als de helft van Europa. Voor de echte highlights moet je dus enorme afstanden afleggen. Met deze site willen we je de helpende hand bieden in de informatie-overvloed. We maken scherpe keuzes, ook al zal lang niet iedereen het er mee eens zijn. Maar kiezen moet je, hoe lastig dat ook is.

Lees “Argentinie Reis tips” verder

Wat is een ESTA?

Een ESTA is het Elektronische Systeem voor Reisvergunningen. Het is een online systeem ontwikkeld door de overheid van de Verenigde Staten om reizigers voorafgaand aan hun reis door te lichten voordat zij toestemming krijgen om naar de Verenigde Staten te reizen. Alleen staatsburgers van de 36 landen die de Opschorting van Visa Verklaring hebben ondertekend kunnen de Verenigde Staten betreden met behulp van ESTA. Staatsburgers van landen die de Opschorting van Visa verklaring niet hebben ondertekend moeten een aanvraag indienen voor een normaal visum dat toegang geeft tot de V.S.

Lees “Wat is een ESTA?” verder

3 hoogtepunten van Lissabon

Anders dan andere grote Europese steden, zoals Parijs, Berlijn en Barcelona is Lissabon nog niet zo heel populair bij citytrippers. Zonde, want de hoofdstad van Portugal is prachtig en een tripje deze kant op is een ticket helemaal niet duur. In dit artikel nemen we je mee langs de highlights van Lissabon, zodat je precies weet waar je naartoe moet!

Lees “3 hoogtepunten van Lissabon” verder