Tips stedentrip New York

New York is de grootste stad van de Verenigde Staten. Het is tevens één van de belangrijkste wereldsteden, dankzij haar invloedrijke rol in financiën, media, public relations, mode en educatie. De stad heeft verschillende leuke bezienswaardigheden, waaronder het Vrijheidsbeeld en het Empire State building. Voldoende te doen tijdens je stedentrip naar New York.

Beste reistijd

De beste maanden voor je stedentrip naar New York zijn maanden mei en september. Het weer is dan goed en bovendien zijn de prijzen voordeliger dan tijdens de zomerperiode. Indien je tijdens de kerst heen wilt moet je wel rekening houden met kou. Vooral bovenop de wolkenkrabbers is de gevoelstemperatuur tot wel min 25 graden Celsius.

Bezienswaardigheden in New York

De stad heeft ontzettend veel verschillende bezienswaardigheden. Indien je veel bezienswaardigheden wilt bekijken kun je het beste een New York Pass aanschaffen. Met deze pass kun je gratis in meer dan 70 attracties en hoef je niet in de rij te staan.

Het Vrijheidsbeeld

Het Vrijheidsbeeld is het meest opvallende kunstwerk van de stad. Het werd in 1886 geschonken door Frankrijk als teken van vriendschap. Je kunt vanaf Battery Park een boot nemen naar het eilandje waarop het Vrijheidsbeeld gevestigd is. Je kunt dan ook een nabijgelegen museum bezoeken. Het is raadzaam om de kaartjes van te voren te bestellen.

Empire State Building

Het Empire State Building was van 1931 tot 1971 het hoogste gebouw ter wereld. In 1971 was het de World Trade Centre die deze plaats overnam. In 2001 werden deze gebouwen verwoest, maar de Empire State Building werd daarmee niet weer het hoogste gebouw. In Dubai is namelijk nóg een hoger gebouw gebouwd. Terug naar Empire State Building: je kunt vanaf verdieping 102 een blik werpen op de stad. Op de 86ste verdieping kun je op het buitendek staan. Zeker een aanrader tijdens je stedentrip, maar niet voor de mensen met hoogtevrees!

Central Park

Het Central Park is het groene hart van de stad. Dit park wordt jaarlijks bezorgd door ongeveer 25 miljoen toeristen. Daarmee is het ook gelijk het meest bezochte park van de Verenigde Staten. Je kunt er verschillende dingen doen: rondleidingen, de speeltuin bezoeken, een ritje maken in een carrousel of je kunt zelfs naar de dierentuin.

Fifth Avenue

Voor degenen die willen shoppen tijdens een stedentrip naar New York moeten een bezoekje brengen aan Fifth Avenue. Je vindt hier enkele bekende, exclusieve zaken, waaronder Tiffany, Versace, Cartier en Saks. Nabij vind je ook het Empire State Building en de St. Patrick Cathedral. Dat kun je dus mooi met elkaar combineren.

Chinatown

Net als in elke grote stad vind je ook in New York een Chinatown. Hier wonen ongeveer 300.000 Chinezen. De wijk heeft verschillende leuke Chinese winkeltjes, masseurs en restaurants.

Yankee Stadium

Sportliefhebber of niet: het Yankee Stadium is een leuk stadion waar je verschillende rondleidingen kunt boeken. Ook vind je nabij een aantal gezellige bars en restaurants.

Times Square

Times Square is het cultureel centrum van New York. Tijdens Oud en Nieuw vieren miljoenen mensen hier feest. Als er iets te vieren is in de stad, is dit de plek waar men heen gaat.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *