Stedentrip Venetië

Venetië behoort zonder twijfel tot de meest romantische steden ter wereld. Hier kun je genieten van een optimale rust, in een stad waar verkeer eigenlijk volledig vreemd is. Je kunt je er enkel verplaatsen te voet of met de boot. Heel bekend zijn natuurlijk de gondels die dienst doen als taxi. Tijdens een romantische gondelvaart kun je rustig genieten van de prachtige stad, met de charmante bruggetjes, de indrukwekkend versierde bouwwerken en het sfeervolle leven op straat. De grote pleinen worden bereikt door een wirwar aan smalle, kronkelende straatjes te volgen. Venetië is eigenlijk een prachtig doolhof voor volwassenen, met op iedere hoek wel een bezienswaardigheid.

aanbieding tui.nl

Bezienswaardigheden van Venetië

Een stedentrip naar een autoloze stad vol watertjes en eilandjes is natuurlijk een hele beleving. Dat is precies wat Venetië je te bieden heeft. Op het eiland Murano, dat bekend staat als het glasblazerseilandje, kun je het Glasmuseum bezoeken. Hier vind je niet alleen de allereerste brillenglazen, maar kun je ook kraakheldere spiegels en het zuiverste glas ter wereld bekijken. Uiteraard kun je hier ook een souvenirtje kopen. Venetië heeft een heel scala aan prachtige kerken om te bewonderen.

De meest populaire is wel de San Marco Basiliek, welke naar evangelist Marcus is vernoemd, ook wel de beschermheilige van de stad. Deze kerk is tot in het detail te bekijken, van de indrukwekkende mozaïeken tot de diverse bouwstijlen en natuurlijk de aan het oog onttrokken schatkamer. Naast de vele kerken is er ook een mooi paleis om te bezoeken. Het Palazzo Ducale, ofwel het Dogenpaleis, heeft een gouden trap die de trap der reuzen wordt genoemd. Daarnaast kun je hier het allergrootste schilderij van de hele wereld bewonderen en ook de mooiste zaal ter wereld. Dit imposante paleis werd vroeger bewoond door de bestuurders van de stad, ook wel de Dogen genoemd.

sunweb aanbiedingen

Stedentrip naar Venetië

In een stad waar geen auto’s, bussen, vrachtwagens, motors of zelfs maar brommers mogen rijden kom je echt helemaal bij van de stress van het dagelijks leven. Je ziet geen verkeer en je hoort geen verkeer. Heerlijk! Venetië is een oase van rust en dat wil iedereen ervaren. Uiteraard kun je al wandelend de stad gaan verkennen, lekker gaan eten bij de diverse specialiteitenrestaurants of genieten van het uitzicht over de grachten vanuit een romantische gondel. Ook de prachtige gebouwen die langs het Canal Grande staan zijn het best te bewonderen vanaf het water. Een stedentrip naar Venetië zal niet snel uit je herinneringen stromen.