Stedentrip Valencia

Een stedentrip naar Valencia is één groot feest. Deze Spaanse stad staat vooral bekend om het fantastische nachtleven. Dat maakt de stad dan ook een ideale bestemming voor feestvierende jongeren. Echter, Valencia heeft nog zoveel meer te bieden. Wat dacht je van een rijke cultuur, gezellige festivals met grootse vuurwerkshows, heerlijke gerechten in talloze specialiteitenrestaurants, kunst en livemuziek? Valencia is een must voor iedereen die naar hartenlust wil genieten van een stedentrip.

Highlights van Valencia

In maart staat Valencia in het teken van Las Fallas. Tijdens dit jaarlijks terugkerende festival worden er fallas gemaakt door alle wijken in Valencia. Een falla is een reusachtige pop die wordt opgevuld met vuurwerk. Alle poppen worden rond geparadeerd door de stad en daarna ontstoken. Doe je het toch liever wat rustiger aan, dan kun je de Catedral de Valencia bezoeken. Deze kathedraal werd tussen de jaren 1262 en 1426 gebouwd en staat vooral bekend om de prachtige Miguelete, de gotische klokkentoren. Je kunt een ruime tweehonderd treden beklimmen om te genieten van een indrukwekkend uitzicht over Valencia, over de zee en het binnenland.

Het La Ciudad de las Artes y las Ciencias’ is een complex in het teken van het cultureel wetenschappelijke. Vrij vertaald betekent het ‘Stad van de Kunsten en Wetenschappen’. Hier kom je de meest indrukwekkende zaken tegen, zoals een operagebouw, een wetenschapsmuseum, een reusachtig aquarium en een planetarium. Het complex zelf is bijzonder futuristisch en zonder meer een bezienswaardigheid op zich. Valencia staat wereldwijd bekend als de ‘stad van honderd klokkentorens’ en dit is natuurlijk niet voor niets. Je kijkt werkelijk je ogen uit tijdens een stedentrip naar Valencia.

Stedentrip naar Valencia

Valencia heeft een zeer uitbundig en bruisend nachtleven, met talloze festivals, grote discotheken en feesten in de unieke Spaanse sfeer. Je zou zeker eens een dergelijk feest mee moeten maken om echt kennis te maken met het temperamentvolle van de stad. Het stadscentrum staat bol van de historie, met prachtige gebouwen, sfeervolle terrasjes, kronkelende smalle straatjes en eindeloos veel musea. Bij slechter weer kun je gaan winkelen in een overdekt winkelcentrum. In Valencia kom je echt ogen en oren tekort en dat maakt een stedentrip naar deze Spaanse stad absoluut de moeite waard.