Stedentrip Sevilla

Sevilla heeft alles om een stedentrip onvergetelijk te laten zijn. In deze stad in Andalusie vindt je veel bezienswaardigheden uit de tijd van de Moren en uit de Christelijke cultuur, je kunt er volop genieten van livemuziek en uiteraard de flamenco, je kunt urenlang struinen langs etalages en door de smalle straatjes en je kunt natuurlijk het grootste historische stadscentrum van heel Europa bezoeken. Dat is Sevilla!

Bezienswaardigheden van Sevilla

Sevilla is een absolute aanrader voor liefhebbers van interessante bouwwerken. Een bouwwerk dat je echt niet mag missen is de Kathedraal. De gotische kerk is om een Moorse moskee heen gebouwd en wordt zelf weer omringd door een ijzeren hekwerk dat zo’n vijfhonderd jaar geleden al werd gesmeed. De resten van de Moorse moskee zijn in de imposante kerk nog zichtbaar. De Capilla Mayor is de hoofdkapel van het bouwwerk. Deze kapel is belegd met maar liefst 2500 kilo puur goud.

Een ander indrukwekkend bouwwerk is het Reales Alcázares. Dit is het Koninklijk paleis van Sevilla. Het bouwwerk heeft mudéjar-bogen, welke te zien zijn in de zogenoemde Salón de Embajadores. Het gebouw is op het zicht al een prachtig iets om te zien. Velen noemen het dan ook het paleis van 1001 nacht. Aan klokkentorens heeft Sevilla absoluut geen gebrek. Zo is er ook de La Giralda, een klokkentoren die je kunt beklimmen om boven, vanaf bijna 120 meter hoogte, te genieten van een spectaculair uitzicht. Bezoek je toch liever een museum? Dan kun je bijvoorbeeld naar het Museo de Bellas Artes, waar je talloze kunstwerken kan bekijken. Een kijkje in het Archivo de Indias in Casa Lonja is ook zeker de moeite waard.

Stedentrip naar Sevilla

Sevilla staat vooral in het teken van geschiedenis, kunst en cultuur, maar je kunt er ook zeker genieten van natuur, rust en vrijheid. Er zijn meerdere stadsparken waar je naartoe kunt als je de drukte van de stad even wilt laten voor wat het is. Denk bijvoorbeeld aan het wereldberoemde Parque María Luisa. Je kunt ook heerlijk wandelen door de smalle steegjes, waar je echt kennis maakt met het gewone leven van de stad. Sevilla kent ook enkele traditionele tapasbars die je absoluut eens bezocht moet hebben. Een stedentrip naar Sevilla heeft alles, van bruisende winkelstraten tot het rustige groene hart van de stad.