Stedentrip Rome

Rome is de stad van de sfeervolle pleinen, de prachtige kerken, spectaculaire fonteinen, bijzondere monumenten en natuurlijk ook de stad waar Vaticaanstad een grote rol speelt. De stad is eigenlijk een schatkist op cultureel gebied. De stad is perfect voor stelletjes die zoeken naar een romantisch uitje, voor jongeren die willen genieten van een bruisend uitgaansleven, voor gezinnen die leuke uitstapjes in een unieke omgeving willen maken, voor singles die cultuur willen snuiven en voor ouderen die natuur en schoonheid willen ontdekken. Kortom, een stedentrip naar Rome is iedereen aan te raden.

aanbieding tui.nl

Bezienswaardigheden van Rome

Vaticaanstad is natuurlijk wereldberoemd. Het is niet alleen het thuis van de Paus, maar je kunt er ook talloze bezienswaardigheden vinden. Zo kun je hier de grootste kerk van de hele wereld, de St.-Pieterbasiliek, bezoeken en de gigantische koepel beklimmen om van het adembenemende uitzicht over de stad te genieten. Je kunt er meer dan twintig interessante Vaticaanse musea bezoeken en ruim vijftigduizend bijzondere kunstschatten ontdekken. Daarnaast kun je hier ook een prachtig schilderij van Michelangelo, De Creatie van Adam, in de Sixtijnse kapel bewonderen.

Rome Tips

Het centrum van Rome is niet alleen ideaal voor iedereen die van lekker winkelen houdt, maar ook voor de liefhebbers van historische monumenten. Je kunt hier onder meer de Trinita dei Monti kerk bezoeken, de Trevi fontein, De Spaanse Trappen en Palazzo Poli, het Renaissancepaleis, bezoeken. Uiteraard zijn er ook talloze sfeervolle terrasjes die een bijzonder uitzicht op het plein bieden. Het Flavisch Amfitheater behoort tot de meest beroemde gebouwen die in de stad te vinden zijn. Dit theater staat ook wel bekend als het Colosseum en werd gebouwd in de eerste eeuw na Christus. Het theater is niet meer intact, maar een groot deel staat er nog altijd. Het werd in de geschiedenis gebruikt voor gladiatorengevechten en op de tribunes was ruimte voor vijftigduizend personen.

sunweb aanbiedingen

Stedentrip naar Rome

Rome is een heerlijke stad om een paar dagen te bezoeken. Er is meer dan genoeg te zien en te doen om je agenda goed te vullen tijdens een stedentrip. De stad ligt aan de westkust van Italië en is de hoofdstad van het land. Er zijn talloze bijzondere monumenten te vinden en de oudheid speelt nog altijd een grote rol in het dagelijks leven. Een tijd met gladiatoren, Romeinen en keizers lijkt hier deels terug te komen en dat is iets dat je eigenlijk gewoon eens ervaren moet hebben. Tijdens je stedentrip naar Rome kun je natuurlijk ook diverse religieuze activiteiten ondernemen, voornamelijk in Vaticaanstad.