Stedentrip Riga

Riga is de hoofdstad van Letland en is van oorsprong een echte Hanzestad. Doordat de stad al ontstaan is in de middeleeuwen is er veel geschiedenis te ontdekken. Zo kun je er diverse unieke bouwwerken uit verloren tijden bewonderen. Uiteraard kun je er ook tal van moderne gebouwen vinden, kun je er heerlijk winkelen en genieten in de talloze horecagelegenheden. Een stedentrip naar Riga is zonder meer bijzonder te noemen.

Bezienswaardigheden van Riga

Het prachtige Slot van Riga werd al gebouwd in het jaar 1330 en staat nog altijd statig overeind. Het is te vinden op de Daugava-oever en lange tijd was het eigenlijk een last van de stad. De plaatselijke bevolking heeft het gebouw jarenlang vervloekt, omdat het symbool zou staan voor de macht van de ordestaat. Echter, zo wordt het tegenwoordig niet meer gezien. Het is gewoon een rijkdom van de stad. De Centrale Markt is de grootste markt die er te vinden is onder alle Baltische Staten. Het is te bezoeken in de oude hangars voor de zeppelins. In totaal zijn er vier hangars te vinden en elke hangar heeft een eigen thema.

Musea in Riga

Ben je meer van het bezoeken van musea? Dan is het Volkskundig Openluchtmuseum zeker een aanrader. Hier maak je kennis met complete dorpen die in het teken staan van het vroegere boerenleven van Riga. Je kunt er onder meer ook boerenwoningen, houten kerken en windmolens vinden. Het Bezettingsmuseum is te vinden in een grijze bunker en wordt ook wel de zwarte kast genoemd. De bunker werd aanvankelijk gebruikt als museum op het gebied van Sovjet. Een bezienswaardigheid die je echt niet mag missen is het Vrijheidsmonument. Dit beeld staat symbool voor de vrijheid en heeft een hoogte van ruim veertig meter. Je kunt ook een bezoek brengen aan de drie oudste woningen die in de stad, beter bekend onder de naam De Drie Broeders.

Stedentrip naar Riga

Wil je mooie bouwwerken bekijken tijdens je stedentrip in Riga? Dan kun je een bezoek brengen aan de Mariakathedraal, ofwel de Dom, welke stamt uit 1211, of aan de neo-Byzantijnse kathedraal, de Geboorte van Christus kathedraal, welke werd gebouwd tussen de jaren 1876 en 1883. Deze kathedraal is de grootste orthodoxe kerk van alle Baltische Staten. Breng een bezoek aan koopmanshuis Het Mentzendorffhuis, ofwel Mencendorfa Nams, of laat verrassen door de indrukken van het Zwarthoofdenhuis. In Riga is alles bijzonder en je raakt zeker geïnspireerd door deze prachtige stad tijdens een stedentrip naar Riga.