Stedentrip Porto

Porto is tot het jaar 1174 de hoofdstad van Portugal geweest en is nog altijd meer dan de moeite van het ontdekken waard. De stad is ook wel bekend onder de oudere naam Oporto, dat ‘haven’ betekent. Overigens is hier zelfs de naam Portugal van afgeleid. De indrukwekkende stad ligt in direct aan de kust, in het noordwesten van het land, in de prachtige regio Costa Verde. Porto is nog altijd de tweede stad van Portugal en staat vooral bekend om het feit dat de zogenaamde Gouden Rivier, de Douro, er dwars doorheen stroomt. Een stedentrip naar Porto staat in het teken van lekker eten en drinken, cultuur snuiven, winkelen en natuurlijk lekker uitgaan.

aanbieding tui.nl

Bezienswaardigheden van Porto

Wie van port houdt weet dat deze heerlijke wijn voornamelijk uit Porto komt. Tijdens een stedentrip naar de stad is het ook zeker aan te raden eens te proeven van de heerlijke port. Deze wijnen uit de stad worden niet voor niets over de hele wereld geëxporteerd. Porto is een zeer kleurrijke stad, waar veel gebouwen en woningen een eigen kleur hebben. De stad is dan ook vrolijk en fleurig om te zien. Als je in de stad bent, dan zou je zeker een bezoek moeten brengen aan de Torre dos Clérigos. De toren heeft een hoogte van circa 75 meter en is gebouwd in de barokstijl, tussen de jaren 1754 en 1763. De toren behoort tot de hoogste bouwwerken van het hele land en het is dan ook nodig om bijna 250 treden te beklimmen voordat je kunt genieten van het uitzicht over de vallei van de Douro, de rivier en de kust. Er is een kerk met dezelfde naam als de toren, omdat deze eigenlijk bij elkaar horen. Ook de kerk is absoluut een bezoekje waard.

Wil je echt kennis maken met het arbeidersleven in Porto? Dan kun je naar Ribeira. Dit is een wijk waar je niet alleen uren kunt wandelen door de smalle slingerende straatjes, maar waar je ook op meerdere locaties heerlijk kunt eten. Deze wijk staat al ruim twintig jaar op de UNESCO Werelderfgoedlijst.

sunweb aanbiedingen

Stedentrip naar Porto

Bezoek de echte porthuizen voor een proeverij en een rondleiding, bezoek de prachtige kathedraal São Francisco met de indrukwekkende gouden details, ontdek het bruisende nachtleven, geniet van de kleurrijke bouwwerken en ga shoppen in de Rua de Santa Catarina, een winkelstraat waar geen auto’s mogen rijden. Een stedentrip naar deze havenstad is onvergetelijk.