Stedentrip Pisa

Het is waarschijnlijk overbodig om te zeggen dat Pisa vooral bekend is om de Toren van Pisa. Veel toeristen bezoeken de plaats eigenlijk uitsluitend om deze scheve toren te fotograferen en dit is eigenlijk zonde. De stad heeft nog zoveel meer in petto voor toeristen. Zo is er een indrukwekkend historisch centrum, een prachtige Dom en veel natuur. De ligging aan de kust is ook ideaal voor iedereen die de vakantie door wil brengen op aangenaam korte afstand van het strand. Een stedentrip naar Pisa is indrukwekkend voor jong en oud.

Bezienswaardigheden van Pisa

Je kan er toch eigenlijk echt niet omheen. De meest beroemde bezienswaardigheid van Pisa is natuurlijk de Toren van Pisa. Deze vrijstaande klokkentoren is te vinden op het veld der wonderen, de Campo dei Miracoli. De Toren van Pisa is tegenwoordig het onderwerp in duizenden selfies die er gemaakt worden. Verreweg de meeste toeristen laten er een foto maken waarop het lijkt of zij de toren wegduwen of juist tegenhouden met handen of voet(en). Het Piazza dei Cavalieri is te vinden in het mooie historische centrum van Pisa. Hier kun je onder andere het paleis, Palazzo dei Cavalieri, bezoeken. Het paleis maakt tegenwoordig deel uit van de plaatselijke universiteit. De collegezaal is overigens te vinden in de raadzaal van het oude stadhuis. De rest van het oude stadhuis is in de tijd verloren gegaan.

De Duomo Santa Maria Assunta is een prachtige Dom die vooral bekend staat om het gekleurde aardewerk. In deze Dom is de beroemde preekstoel van Giovanni Pisano te vinden, maar je kunt er ook indrukwekkende fresco’s van Cimabue bewonderen. Je kan in Pisa heerlijk eten bij de verschillende horecagelegenheden en je hoeft je ook in de avonden zeker niet te vervelen. Er zijn diverse uitgaansgelegenheden waar je een prima avond kan beleven.

Stedentrip naar Pisa

Op slechts twee uurtjes vliegen van Amsterdam vind je de geweldige stad Pisa, nabij de monding van de Arno. De studentenstad, of universiteitsstad, valt onder de streek Toscane en is te vinden aan de kust in het noordwesten van Italië. De stad is relatief klein, maar heeft ontzettend veel te bieden. Je hoeft je absoluut niet te vervelen tijdens een stedentrip naar Pisa. Je kunt prachtige gebouwen, monumenten, kerken en musea bezoeken, maar je kunt het ook lekker rustig aan doen in de groene gebieden van de stad. Pisa biedt vertier voor iedereen en het is dan ook zeker aan te raden er eens een stedentripje aan te wagen.